Όταν συναντηθούμε ξανά

26.02.2017

Η Λυδία συνέχιζε να γράφει στον υπολογιστή το βιβλίο της που είχε τίτλο «Όταν συναντηθούμε ξανά». Ήταν ένα μυθιστόρημα, μια ιστορία αγάπης μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν πολύ στη ζωή τους. Σ' αυτό το βιβλίο, ήρωες της ιστορίας ήταν η Σοφία και ο Γεράσιμος, που ήταν παντρεμένοι τα τελευταία οκτώ χρόνια. Ο γάμος τής Σοφίας και του Γεράσιμου ήταν καθαρά συμβατικός. Τη μεταξύ τους γνωριμία την είχαν κάνει οι οικογένειές τους και βασίζονταν σε οικονομικά συμφέροντα.

Στην πραγματικότητα η Σοφία και ο Γεράσιμος δεν ήταν καθόλου ερωτευμένοι σαν ζευγάρι. Η Σοφία ήταν ερωτευμένη και αγαπούσε πραγματικά έναν άλλον άντρα, τον Στέφανο. Το ίδιο και ο Στέφανος εκείνη. Η Σοφία είχε σχέση με τον Στέφανο πριν παντρευτεί τον Γεράσιμο. Και ήταν πραγματικά ένα πολύ αγαπημένο και ταιριαστό ζευγάρι.

Όλα άλλαξαν, δραματικά όμως, όταν οι οικογένειες της Σοφίας και του Γεράσιμου αποφάσισαν πως ο γάμος των παιδιών τους θα τους βοηθούσε οικονομικά. Η Σοφία, όπως και ο Στέφανος, είχαν διατηρήσει μία επικοινωνία σε φιλικό επίπεδο. Στην ουσία όμως, κανένας από τους δύο δεν έβλεπε τον άλλον μόνο φιλικά. Είχαν κάνει μια συμφωνία οι δυο τους, να συναντιούνται μια φορά το χρόνο, την ημέρα που γιόρταζαν την επέτειο της γνωριμίας τους.

Από τότε είχαν περάσει αρκετά χρόνια. Και όμως, αυτή την ημέρα ήταν και οι δυο πιστοί στο ραντεβού τους. Συγκεκριμένα, συναντιόντουσαν σε μια μικρή καφετέρια που ήταν το στέκι τους, όταν ήταν ζευγάρι. Συνήθως, ο Στέφανος έφτανε πρώτος στην καφετέρια και μετά από λίγο έφτανε και η Σοφία. Κάθονταν ο ένας απέναντι από τον άλλον στο τραπέζι και συζητούσαν τα νέα τους.

Στην καφετέρια κάθονταν περίπου δύο ώρες και απολάμβαναν ο ένας την παρέα τού άλλου. Ένιωθαν ότι η ώρα περνούσε πολύ γρήγορα, μέχρι τη στιγμή που αποχωρίζονταν. Όσο βρίσκονταν στην καφετέρια το μόνο που ήθελε η Σοφία ήταν να χαθεί στην αγκαλιά τού Στέφανου. Αυτό ήξερε, όμως, ότι δεν μπορούσε να γίνει, γιατί ήταν παντρεμένη. Έτσι, υπήρχε ένα αδιόρατο φλερτ στην ατμόσφαιρα και τους αρκούσε το φιλικό ενδιαφέρον που έδειχνε ο ένας στον άλλον.

Ο καιρός περνούσε και τόσο η Σοφία, όσο και ο Στέφανος, ήταν σταθεροί σ' αυτήν τη συνάντησή τους. Στην τελευταία τους συνάντηση στην καφετέρια, όμως, ο Στέφανος είχε αποφασίσει να πει στην Σοφία ότι θα ήθελε να είναι πάλι μαζί, σαν κανονικό ζευγάρι! Έτσι, όταν η Σοφία έφτασε στην καφετέρια βρήκε τον Στέφανο να την περιμένει εκεί, όπως συνήθως.

Αφού κάθισε, παρατήρησε ότι ο Στέφανος ήταν λίγο σκεπτικός και προβληματισμένος. Τον ρώτησε αν του συμβαίνει κάτι και εκείνος της απάντησε ήρεμα «Δεν έχω τίποτα γλυκιά μου, κάτσε να παραγγείλουμε και θέλω να σου πω κάτι σοβαρό σήμερα».  Αφού παρήγγειλαν τους καφέδες τους, ο Στέφανος κοίταξε βαθιά στα μάτια την Σοφία. Και αμέσως μετά, χαμογελώντας της, της είπε ότι θα ήθελε να είναι πάλι μαζί σαν ζευγάρι!

Πριν προλάβει να πει κάτι η Σοφία, ο Στέφανος συνεχίζοντας της είπε ακόμα ότι θέλει να πει στον σύζυγό της να χωρίσουν. Και αμέσως μετά, συμπλήρωσε λέγοντας ότι θα ήθελε να παντρευτούν και να είναι για πάντα μαζί! Η Σοφία τον κοιτούσε έκπληκτη, καθώς δεν περίμενε σε καμια περίπτωση ότι η σημερινή τους συνάντηση θα είχε αυτή την εξέλιξη.

Από την άλλη, ο Στέφανος συνεχίζοντας να της χαμογελάει, την ρώτησε ευθέως, αν θα ήθελε να είναι και πάλι μαζί. Τότε η Σοφία, φανερά συγκινημένη, αλλά και τόσο χαρούμενη γι' αυτό που της πρότεινε ο Στέφανος, ο μοναδικός άντρας που αγάπησε τόσο πολύ,  του απάντησε καταφατικά. Και αμέσως μετά, αγκαλιάστηκαν και φιλήθηκαν, αδιαφορώντας για τα αδιάκριτα βλέμματα και το κόσμο που ήταν στην καφετέρια.

Το επόμενο διάστημα, η Σοφία και ο Γεράσιμος είχαν ξεκινήσει τις διαδικασίες τού διαζυγίου τους. Επίσης, η Σοφία με τον Στέφανο είχαν νοικιάσει ένα μικρό, αλλά πολύ ωραίο διαμέρισμα και έμεναν μαζί. Σε λίγο καιρό, όταν θα έβγαινε και επίσημα το διαζύγιο της Σοφίας με τον Γεράσιμο, το ζευγάρι θα παντρευόταν.

Τώρα πλέον η Σοφία και ο Στέφανος ήταν ένα κανονικό ζευγάρι, που περνούσε πολύ χρόνο ο ένας μαζί με τον άλλον. Δεν έβλεπαν την ώρα να παντρευτούν και να κάνουν και τη δική τους οικογένεια. Χρειαζόταν μεγάλο θάρρος, κυρίως από την πλευρά της Σοφίας να πάει κόντρα στα οικονομικά συμφέροντα της οικογενείας της που την είχαν οδηγήσει  στο γάμο που είχε με τον Γεράσιμο. Έπρεπε να «σπάσει τα δεσμά της» και να διεκδικήσει την ζωή που της ανήκε μαζί με τον πραγματικό έρωτα και την μεγάλη της αγάπη, που ήταν ο Στέφανος. Όταν αποφάσισε να το κάνει αυτό, με την παρότρυνση και την στήριξη του Στέφανου βέβαια, τότε βρήκε την πραγματική αγάπη και ευτυχία. Η Σοφία και ο Στέφανος ήταν από εδώ και πέρα πολύ αγαπημένοι και αχώριστοι. Το ιδανικό ζευγάρι, δύο άνθρωποι μαζί για πάντα!

 

_

γράφει η Μαρία Μακαβέλου

 

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Μια αναπάντεχη συνάντηση

Μια αναπάντεχη συνάντηση

- γράφει η Αγάπη Χαριτάκη -   Μ’ αρέσει να φτιάχνω πρωινό για τα παιδιά μου. Έρχονται στο σπίτια πια μόνο τις Κυριακές. Δουλειά, σπουδές, τρεχάματα, που να προλάβουν και αυτά. Τηγανίζω 2 αυγά και βράζω άλλα δύο δίπλα. Έτσι ήταν πάντα οι γιοι μου, ο ένας μέρα, ο...

Η απεργία

Η απεργία

Ο προϊστάμενος βγήκε απ’ το υπερυψωμένο γραφείο του διευθυντή, ακούμπησε στα κάγκελα και κοίταξε τους εργάτες που ήταν μαζεμένοι από κάτω. Όλα τα κεφάλια στράφηκαν στο μέρος του. -Ο κύριος Ηρακλής θέλει να κουβεντιάσει με την αντιπροσωπεία σας, είπε. Τέσσερις εργάτες...

Μια Φιλία

Μια Φιλία

- γράφει η Αγάπη Χαριτάκη -   Υπάρχει άραγε φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα; Αυτό ίσως είναι το πιο αμφιλεγόμενο και σίγουρα ακόμη αναπάντητο ερώτημα της ιστορίας του ανθρώπου. Πιο εύκολα τετραγωνίζεται ο κύκλος. Οι απόψεις χωρίζονται σε ομάδες σαν το...

Συνάντηση στην πολυκατοικία

Συνάντηση στην πολυκατοικία

Η Ρίτα, φοιτήτρια στην Αρχιτεκτονική, στην επαρχιακή πόλη, χαιρόταν το επιτέλους κατάδικό της δωμάτιο, μια γκαρσονιέρα στο ισόγειο κεντρικής πολυκατοικίας. Έξι τα ξημερώματα ανυπόμονη για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και για τη μέρα που ερχόταν. Ανακουφισμένη...

Θέα Θάλασσα

Θέα Θάλασσα

Εμπνευσμένο από τον πίνακα του Γ. Μόραλη “Έγκυος Γυναίκα”   Καστέλα 1948 Μήνες ολόκληρους καθόταν στην ίδια θέση κάθε απόγευμα. Από την ώρα που απόσωνε το λιγοστό γεύμα της μέχρι που ο ήλιος έδυε και τα μάτια της δεν έβλεπαν παρά μόνο πηχτό μαύρο, καθόταν ακίνητη...

Διαβάστε κι αυτά

Θέα Θάλασσα

Θέα Θάλασσα

Εμπνευσμένο από τον πίνακα του Γ. Μόραλη “Έγκυος Γυναίκα”   Καστέλα 1948 Μήνες ολόκληρους καθόταν στην ίδια θέση κάθε απόγευμα. Από την ώρα που απόσωνε το λιγοστό γεύμα της μέχρι που ο ήλιος έδυε και τα μάτια της δεν έβλεπαν παρά μόνο πηχτό μαύρο, καθόταν ακίνητη...

Στα Μαρμαρένια Αλώνια

Στα Μαρμαρένια Αλώνια

-Όχι ρε πούστη χάρε, δε θα το πάρεις το παιδί! Φώναζε και έβριζε με πάθος καθώς έκανε ανάνηψη στο 12χρονο αγόρι, που είχε φύγει στη μέση του χειρουργείου. Ο ιδρώτας είχε ποτίσει το πρόσωπό του, μα το βλέμμα του, γεμάτο πείσμα κοιτούσε κατάματα τον χάροντα, που έστεκε...

Τα ημερολόγια των τρελών: «Ο περιθωριακός»

Τα ημερολόγια των τρελών: «Ο περιθωριακός»

Ο πίνακας μιας μέρας σου. Πλάσε χαρά, πλάσε ζωή, αξίες και ομορφιά η αύρα σου θ’ αγγίξει ανθρώπους πιο βαθιά ωραία συναισθήματα στη σύνθεση μιας μέρας πομπός ελπίδας, άνοιξης, στο φάσμα μιας εσπέρας. Το κάδρο των αισθήσεων γέμιζε με αγάπη μια θάλασσα χαμόγελα στου ουρανού τον χάρτη.

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου