Αγκαλιάζοντας “Το Ράφι της Αγάπης”!

24.09.2017

σχόλια

Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης εφτά άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση και πιστεύουν ακράδαντα στην θεραπευτική αξία της, ξεκίνησαν το ταξίδι για την υλοποίηση ενός ευγενούς σκοπού.

Από τον Απρίλιο του 2016 «Το Ράφι της Αγάπης», συγκεντρώνει βιβλία από συγγραφείς Ελλάδας και Κύπρου με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε υποστηρικτικούς χώρους χρόνιων πασχόντων.
Εμπνεύστρια της ιδέας, η ποιήτρια Εύα Παυλίδου, η οποία ορμώμενη από τη δική της χρόνια ασθένεια (Σκλήρυνση κατά Πλάκας) αποφάσισε να βοηθήσει ασθενείς χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως «φάρμακο».
Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα είναι οι: Αποστόλου Φρόσω, Ράνια Αγγελακούδη, Νατάσσα Καραμανλή, Ελένη Καρύδα, Σοφία Χρήσταινα, Χαρά Χρυσάφη, που βοήθησαν στη διάδοση του οράματος στους συγγραφείς και ποιητές απ’ άκρη σ’ άκρη.
Τον Οκτώβριο του 2016 «Το Ράφι της Αγάπης» ίδρυσε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στο Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε μια ανοιχτή εκδήλωση όπου φίλοι του συλλόγου, καθώς και οι συγγραφείς που δώρισαν τα έργα τους, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν.

Η δράση του Συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» οδεύει ταχέως στον εγκαινιασμό της 2ης δανειστικής βιβλιοθήκης, αυτή τη φορά για τον ξενώνα καρκινοπαθών Πυλαίας, με τη θερμή υποστήριξη και πάλι των Συγγραφέων, Ποιητών και πολιτών,  προσδοκώντας να χαρίσουν θεραπευτικά ταξίδια στους φιλοξενούμενους ασθενείς του ξενώνα.
Η συλλογή βιβλιών ολοκληρώθηκε με 200 βιβλία που περιμένουν να τοποθετηθούν στη νέα μας βιβλιοθήκη.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη 18η Οκτωβρίου στις 18:30 στον ξενώνα Καρκινοπαθών Πυλαίας, σε μια ανοιχτή εκδήλωση, κατά την οποία οι συγγραφείς ως τιμώμενα πρόσωπα θα τοποθετήσουν τα βιβλία τους στο «Ράφι της Αγάπης», αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την δύναμη της τέχνης και της προσφοράς.

Άλλο ένα Ράφι της αγάπης θα γίνει δότης ελπίδας και αγάπης, για ν’ απαλύνει τον χρόνιο πόνο. Ο Σύλλογος «Το Ράφι της Αγάπης» ευχαριστεί θερμά όλους τους δωρητές συγγραφείς και τους χορηγούς της δράσης και σας περιμένει να μοιραστείτε την αγάπη του.

Η τέχνη ενώνει_ Η αγάπη δημιουργεί.

Email:[email protected]

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος
Ε.Παυλίδου

Ημερολόγιο 2021 – Πρόσκληση

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Κέρδισέ το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε, του Τζων Μπόιν

Μείνε εκεί που είσαι και μετά φύγε, του Τζων Μπόιν

Ο Άλφι ζει με τους γονείς του στο Λονδίνο μια όμορφη και γλυκιά ρουτίνα ώσπου ξεσπά ο Α΄ Παγκόσμιος πόλεμος και ο πατέρας του κατατάσσεται εθελοντής. Αυτό θα είναι η αρχή μιας σειράς από δύσκολες μέρες για την οικογένεια του παιδιού που, από τη μια στιγμή στην άλλη,...

Η κυρά της Ρω, του Γιάννη Σκαραγκά

Η κυρά της Ρω, του Γιάννη Σκαραγκά

Η Κυρά της Ρω (1890-1982) που το πραγματικό της όνομα ήταν Δέσποινα Αχλαδιώτη, υπήρξε μέλος της Αντίστασης κατά την περίοδο της Κατοχής και επί σαράντα χρόνια (από το 1943 ως τον θάνατό της) ύψωνε την ελληνική σημαία στην ακριτική νησίδα της Ρω κάθε πρωί και την...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου