Αγκαλιάζοντας “Το Ράφι της Αγάπης”!

24.09.2017

σχόλια

Στην Ελλάδα της ανθρωπιστικής και οικονομικής κρίσης εφτά άνθρωποι που αγαπούν την ανάγνωση και πιστεύουν ακράδαντα στην θεραπευτική αξία της, ξεκίνησαν το ταξίδι για την υλοποίηση ενός ευγενούς σκοπού.

Από τον Απρίλιο του 2016 «Το Ράφι της Αγάπης», συγκεντρώνει βιβλία από συγγραφείς Ελλάδας και Κύπρου με σκοπό τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης σε υποστηρικτικούς χώρους χρόνιων πασχόντων.
Εμπνεύστρια της ιδέας, η ποιήτρια Εύα Παυλίδου, η οποία ορμώμενη από τη δική της χρόνια ασθένεια (Σκλήρυνση κατά Πλάκας) αποφάσισε να βοηθήσει ασθενείς χρησιμοποιώντας το βιβλίο ως «φάρμακο».
Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν την ομάδα είναι οι: Αποστόλου Φρόσω, Ράνια Αγγελακούδη, Νατάσσα Καραμανλή, Ελένη Καρύδα, Σοφία Χρήσταινα, Χαρά Χρυσάφη, που βοήθησαν στη διάδοση του οράματος στους συγγραφείς και ποιητές απ’ άκρη σ’ άκρη.
Τον Οκτώβριο του 2016 «Το Ράφι της Αγάπης» ίδρυσε την πρώτη δανειστική βιβλιοθήκη στο Σύλλογο Οικογενειών Ψυχικής Υγείας στη Θεσσαλονίκη.
Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε μια ανοιχτή εκδήλωση όπου φίλοι του συλλόγου, καθώς και οι συγγραφείς που δώρισαν τα έργα τους, είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν.

Η δράση του Συλλόγου «Το Ράφι της Αγάπης» οδεύει ταχέως στον εγκαινιασμό της 2ης δανειστικής βιβλιοθήκης, αυτή τη φορά για τον ξενώνα καρκινοπαθών Πυλαίας, με τη θερμή υποστήριξη και πάλι των Συγγραφέων, Ποιητών και πολιτών,  προσδοκώντας να χαρίσουν θεραπευτικά ταξίδια στους φιλοξενούμενους ασθενείς του ξενώνα.
Η συλλογή βιβλιών ολοκληρώθηκε με 200 βιβλία που περιμένουν να τοποθετηθούν στη νέα μας βιβλιοθήκη.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη 18η Οκτωβρίου στις 18:30 στον ξενώνα Καρκινοπαθών Πυλαίας, σε μια ανοιχτή εκδήλωση, κατά την οποία οι συγγραφείς ως τιμώμενα πρόσωπα θα τοποθετήσουν τα βιβλία τους στο «Ράφι της Αγάπης», αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την δύναμη της τέχνης και της προσφοράς.

Άλλο ένα Ράφι της αγάπης θα γίνει δότης ελπίδας και αγάπης, για ν’ απαλύνει τον χρόνιο πόνο. Ο Σύλλογος «Το Ράφι της Αγάπης» ευχαριστεί θερμά όλους τους δωρητές συγγραφείς και τους χορηγούς της δράσης και σας περιμένει να μοιραστείτε την αγάπη του.

Η τέχνη ενώνει_ Η αγάπη δημιουργεί.

Email:[email protected]

Με εκτίμηση
Η πρόεδρος
Ε.Παυλίδου

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Καταγραφή ύλης μαθημάτων Γυμνασίου, Α΄, Β΄ τάξεων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Προσοχή προθεσμίες!

Καταγραφή ύλης μαθημάτων Γυμνασίου, Α΄, Β΄ τάξεων Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου. Προσοχή προθεσμίες!

Σύμφωνα με την αριθ. 26904/ΓΔ4/8-3-2021 έχει ξεκινήσει η προθεσμία κι έχει ενεργοποιηθεί στο ΠΣ myschool η λειτουργικότητα με θέμα: «Καταγραφή της Ύλης των Μαθημάτων Γυμνασίου, Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου» με την οποία υποχρεωτικά θα καταχωριστεί η διδακτέα...

Έκθεση Γ΄ Λυκείου: Κριτήριο Αξιολόγησης – Αντιρατσιστική εκπαίδευση στο σχολείο

Έκθεση Γ΄ Λυκείου: Κριτήριο Αξιολόγησης – Αντιρατσιστική εκπαίδευση στο σχολείο

Αντιρατσιστική εκπαίδευση στο σχολείο Έκθεση Γ΄ Λυκείου Κριτήριο Αξιολόγησης του Κωνσταντίνου Μάντη - Κείμενο I: Αντιρατσιστική εκπαίδευση στο σχολείο Η εφαρμογή της αντιρατσιστικής εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων μπορεί να θεωρηθεί ως μια πράξη...

Θωμάς Κοροβίνης: «Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε!»

Θωμάς Κοροβίνης: «Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε!»

Θωμάς Κοροβίνης «Ολίγη μπέσα, ωρέ μπράτιμε!» «Ποιος χρόνος είναι αυτός, λοιπόν, άθικτος… ούδ’ οικητό και πως, αφού μας περιβάλλει, τόσο άδειος είναι και άξενος» Βύρων Λεοντάρης, ‘Εκ περάτων’ _ γράφει ο Σίμος Ανδρονίδης - Το 2021, είναι η χρονιά όπου συμπληρώνονται 200...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου