τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ανήθικοι συμβιβασμοί

Ανήθικοι συμβιβασμοί

Διατάζουν και προστάζουν στο όνομα μιας φιλίας, μιας δήθεν σωστής και πάντα βέβαιης αποδοχής μας, να επωμισθούμε εμείς το βάρος, το ηθικό και όχι της απαξίωσης και της παραμέλησης.

Συμβιβαζόμαστε όλοι μας, το μόνο γνωστό και ίσως καμιά φορά και αποδεκτό, αρκεί να μην ευνουχίζουμε τα αισθήματα και τα συναισθήματα του άλλου, να μην παραχωρούμε και να μην εισχωρούμε σε άλλα κεκτημένα, που ίσως να καθορίσουν και πορείες και διελεύσεις χρόνων, από πάνω μας, στο διάβα της ζωής μας.

Τι κι αν πολλές φορές αναγκαστούμε να υποκύψουμε και να δραματοποιήσουμε και εμείς οι ίδιοι καταστάσεις και συγκλίνουσες απόψεις, προς αντιμετώπιση και αντιπαράθεση διαφόρων θεμάτων που θα ζητήσουν επίμονα τις λύσεις και τις επιλύσεις τους.

Στο πρίσμα της δικής μας ηθικής και αξιών που τη διέπουν, θα πρέπει να σταθούμε φρουροί και απαράμιλλοι στρατιώτες της ματιάς και της οπτικής γωνίας, που θα πρέπει να τηρείται και να παρατηρείται, από τα φυλάκια και τα παρατηρητήρια των διαφόρων ακρογωνιαίων λίθων, που με άγνοια ή με ενσυναίσθηση και συνειδητοποίηση κινδύνου, φέρονται και προσφέρονται όλες αυτές οι θυσίες, στο όνομα μιας καλυτέρευσης, που ποτέ όμως δεν έρχεται, δε θα έρθει κι εμείς περιμένουμε άσκοπα και μάταια, να επιτευχθεί το θαύμα.

Το μόνο που διαβεβαιώνουμε τους εαυτούς μας, είναι πως θα στηρίξουμε και θα υποστηρίξουμε το ένα και μοναδικό στοιχείο, που μας καθιστά υπεύθυνους, λογικούς και σώφρονες.

Το να μην απομακρυνθούμε από την κοινή λογική και να καταπολεμήσουμε τις τυχόν ανήθικες προτάσεις και συμβιβασμούς, που ίσως αναγκασθούμε να ηγηθούμε αυτών.

_

γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μαίρη Κάντα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μέγαρα. Αποφοίτησα από την Φιλοσοφική σχολή των Ιωαννίνων. Το 2010 μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα για να σπουδάσω δημοσιογραφία στο ιεκ "ΑΚΜΗ". Έχω παρακολουθήσει ακόμα σεμινάρια νοηματικής γλώσσας και θεατρικής γραφής, ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου στην λογοτεχνική γραφή στη " Tabula Rasa". Λατρεύω την Αθήνα, γιατί σε αυτή την πόλη, έγιναν πραγματικότητα όλα τα όνειρά μου. Αγαπάω επίσης το ουράνιο τόξο μετά από μία καταιγίδα. Μου θυμίζει πως όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, κάποια στιγμή έρχεται το «ουράνιο τόξο», η λύση στα προβλήματα.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος