Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014. Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Κ. Πατσαρό  για το έργο του με τίτλο «Το κουτί», εκδόσεις Μεταίχμιο.Το Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Ε. Κατσαμά  για το έργο της με τίτλο «Γορίλλας […]
- 19.12.2016 -

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014.

 

Το Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στον Κ. Πατσαρό  για το έργο του με τίτλο «Το κουτί», εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Ε. Κατσαμά  για το έργο της με τίτλο «Γορίλλας στο φεγγάρι»,  εκδόσεις Πατάκη.

Το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου απονέμεται κατά πλειοψηφία στην εικονογράφο  Σ. Τουλιάτου και στους συγγραφείς Α. Αγγέλου  και  Ε. Σίνη για το έργο τους με τίτλο «Πώς να κάνετε έναν ελέφαντα να χορέψει», εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για Παιδιά απονέμεται κατά πλειοψηφία στην Ε. Ανδρεάδη  για το έργο της με τίτλο «Γίνε πράκτορας του πλανήτη», εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου αποτελούν:
1. Αλέξιος Κυριτσόπουλος του Νικολάου - Εικονογράφος , Πρόεδρος
2. Αναστασία Οικονομίδου του Στυλιανού - Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αντιπρόεδρος
3. Τασούλα Τσιλιμένη του Δημητρίου - Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συγγραφέας , Μέλος
4. Γιώργος Χ. Θεοχάρης του Χαραλάμπους -Συγγραφέας, Μέλος

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου