τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Αποτελέσματα Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης «Βυζαντινές εμπνοές»

Αποτελέσματα Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης «Βυζαντινές εμπνοές»

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης & Έρευνας του Πολιτισμού του Ανατολικού Ρωμαϊκού Κράτους στην Ευρώπη (EUARCE) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης «Βυζαντινές εμπνοές» που προκήρυξε η Επιτροπή Οργάνωσης και Επιστημονικής Διεύθυνσης των Παγκόσμιων Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συνεδρίων «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός».

ΒΡΑΒΕΙΑ:

1ο : Σπύρος Κάλμπαρης (για το ποίημα «Του εκ Βοσπόρου πρωτοψάλτου οι λέξεις μου!»)
2ο : Δέσποινα Χίντζογλου -Αμασλίδου (για το ποίημα «Μοναχός Ιωάσαφ»)
3ο : Φωτεινή Φωτιάδου-Κωνσταντίνου (για το ποίημα «Η αυγή του μεγαλείου (867-886)»)

ΕΠΑΙΝΟΙ:

Στέλλα Αλεξίου

Γιώργος Άλτης

Μαρία Αραπκουλέ

Κωνσταντίνος Διαμαντάκης

Δήμητρα Καγιάννη

Γιώργης Κασιμάτης-Δρυμωνιάτης

Δημήτριος Κουγιουμτζόγλου

Παναγιώτης Κουμπούρας

Σοφοκλής Μητρούσιας

Χρήστος Σκιαδαρέσης

Ιωάννης Χριστοδούλου

ΕΠΑΙΝΟΙ ΜΑΘΗΤΩΝ:

Γρηγόριος Γιοβανόπουλος

Στυλιανός Δουλγέρης

Αναστασία Κυριακίδου

Ειρήνη Τερεζοπούλου

Ευφροσύνη Τσικκη

Η Επιτροπή Οργάνωσης και Επιστημονικής Διεύθυνσης των Παγκόσμιων Επιστημονικών και Πολιτιστικών Συνεδρίων «Βυζαντινός Μουσικός Πολιτισμός» αποφάσισε να επιδοθεί έγγραφος «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ» στους κάτωθι διαγωνιζόμενους, που για ελάχιστα μόρια δεν έτυχαν του τελικού των διακρίσεων Βραβείου-Επαίνου:

Σοφία Ατσαλή

Ελιόνα Γκιέργο

Αντώνιος Ευθυμίου

Ελένη Ζαραμητροπούλου

Μαριάννα Καστρινάκη

Ανδρέας Λίτος

Μυρτώ Κωσταροπούλου

Μίνα Μπουλέκου

Μιλτιάδης Ντόβας

Ελένη Τέγου

Μπάμπης Τσέλος

 

Επιμέλεια κειμένου

Αντώνης Ευθυμίου

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές του Κέντρου, την Κυψέλη. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισα με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων. Το 2010 έλαβα υποτροφία από την Ιαπωνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Ιαπωνίας για Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο στον τομέα της Ακτομηχανικής. Επίσης, αποτέλεσα και μέλος του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου. Για μικρό χρονικό διάστημα εργάστηκα στην Ολλανδία σε μια μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία και από φέτος ζω κι εργάζομαι μόνιμα στο Μόναχο ως πολιτικός μηχανικός σε επίβλεψη έργων. Ασχολούμαι με τη λογοτεχνία από την εφηβεία μου γράφοντας ποιήματα, στίχους, διηγήματα, θεατρικά έργα και σενάρια. Επίσης, έχω αρθρογραφήσει σε ιστοσελίδες τέχνης και πολιτισμού, όπως www.cine.gr, www.myfilm.gr και koyinta.gr. Τα τελευταία χρόνια έλαβα μέρος σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι εκδηλώσεις με σημαντικές διακρίσεις, όπως 1ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στον 3ο Διαγωνισμό Σεναρίου «Scripta Manent» το 2007, 1ο Βραβείο στο 2ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της ΑΜΚΕ «ΔΙΟΤΙΜΑ Κ ΜΟΥΣΕΣ» το 2011, 1ο Βραβείο Ποίησης Προβληματισμού στο 27ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ποίησης και Πεζογραφίας Σικελιανά το 2011, 1ο Βραβείο και Μετάλλιο στον Β' Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό «Καισάριος Δαπόντες» και 1ο Βραβείο στο Διεθνή Ποιητικό Διαγωνισμό UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ το 2013 με θέμα: «Η μαγεία της πλεύσης στην ρότα του Οδυσσέα». Επίσης, έχω συμμετάσχει σε διάφορες εκδόσεις, όπως της «ΜΚΑΕ Διοτίμα κ’ Μούσες», «Αμφικτυονίας Ελληνισμού» και «Μίμης Σουλιώτης – Ποίηση» (Εκδόσεις Δίγαμμα).

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος