τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσουμε όλοι μας!

Αυτό το άρθρο πρέπει να το διαβάσουμε όλοι μας!

Μα-ζι-κο-ποί-η-ση.

Συλλαβίζοντας κάτι γνωστό και κάτι άγνωστο. Μαζικοποίηση, Είναι η διαδικασία και το φαινόμενο εκείνο κατά το οποίο καταργείται η ατομική βούληση, τα άτομα παθητικοποιούνται, αποκτούν νοοτροπία αγέλης, συνήθως μέσα από έντεχνους μηχανισμούς υποβολής διαβρωτικών μηνυμάτων -η γνωστή ψυχολογία της μάζας- οι οποίοι αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση «ιδίων συμφερόντων».

Είναι η τάση του ανθρώπου να ακολουθεί ομάδες, συνθήματα, ιδέες. Είναι ο μη σκεπτόμενος και στείρος μιμητισμός. Είναι η τυφλή πορεία του ανθρώπου που ακολουθεί φανταχτερές φωτεινές επιγραφές και λόγια μεγάλα.

Είναι ο λόγος που ανοίξαμε ΟΛΟΙ μας αυτό το άρθρο…
διαβάζοντας έναν τίτλο πρόκληση

Ας είμαστε προσεκτικοί με ό,τι μας σερβίρουν και με ό,τι μας βάζουν να ακούσουμε, να δούμε, να πιστέψουμε.

Η γνώση είναι δύναμη…

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος