τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Αύγουστος

Αύγουστος

 

Κάποιο μεσημέρι, ενός Αυγούστου διαφορετικού απ’ όσους είχαν περάσει και απ’ όσους θα έρθουν, ο ήλιος λαμπερός έκαιγε τα κορμιά των λουόμενων της ακτής. Φυσούσε λίγο, πολύ λίγο. Τόσο όσο χρειαζόταν για να μας παρασύρει η θάλασσα.

Μας ξέβρασε η θάλασσα. Μας πήρε και μας έβγαλε στην αμμουδιά σαν  φύκια, σαν δυο πράσινα μπλεγμένα φύκια.

Όπως το κύμα μας πετούσε έξω, άπλωσα το χέρι μου για να ψάξω από κάπου να κρατηθώ.  Βρήκα το δικό σου και το κράτησα σφιχτά.

Μετά με αγκάλιασες. Ξαφνικά. Απρόσμενα. Έφερες τα χέρια σου στη μέση μου και με τράβηξες κοντά σου, τα δικά μου χέρια πλέχτηκαν στον λαιμό σου και οι ψυχές μας χαμογελούσανε.

Νύχτωσε γρήγορα. Σκοτάδι απλώθηκε παντού γύρω μας και ένα ολόγιομο φεγγάρι ψηλά στον ουρανό. Δίχως αστέρια. Δίχως ελπίδες. Κι έτσι, δεν προλάβαμε να δούμε μαζί ηλιοβασίλεμα, μοναχά στο σκοτάδι προλάβαμε να ζήσουμε.

Είναι, όμως, όμορφη η θάλασσα τις νύχτες. Δεν είναι; Και εμείς είμαστε πιο όμορφοι την νύχτα. Δεν είμαστε;

Πρωί πρωί, μόλις ξημέρωσε, έτρεξες να κρυφτείς στη θάλασσα. Έπρεπε να γνώριζα, να το είχα αντιληφθεί. Δεν υπήρχε διέξοδος.

Εσύ ήσουν ο βυθός ολόκληρος και ‘γω ένα μικρό κοχύλι που έψαχνα απεγνωσμένα ένα κύμα να με φέρει στην αμμουδιά.

_

γράφει η Χριστίνα Παπαβασιλείου

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χριστίνα Παπαβασιλείου

Γεννήθηκα στην όμορφη Θεσσαλονίκη, όμως οι συγκυρίες με έφεραν στη ζεστή Λάρισα. Με τα χρόνια την αγάπησα και αυτήν. Τελευταία, οι γύρω μου λένε πως μεγάλωσα, δεν είμαι πια παιδί. Τους αγνοώ και συνεχίζω να ονειρεύομαι. Από μικρή ήμουν βιβλιόπαιδο, αγαπούσα τα βιβλία και τις περίεργες λέξεις τους. Μια νύχτα με βροχή στάθηκε η αφετηρία για να πιάσω ενεργά χαρτί και μολύβι. Έπειτα, ακολούθησαν και άλλες τέτοιες νύχτες -ενίοτε και μέρες- που οι σκέψεις μου αποτυπώνονταν στο χαρτί. Ελπίζω ότι κάποια μέρα θα γίνω καλύτερος άνθρωπος. Ως τότε, θα συνεχίσω να χορεύω στο ρυθμό της ζωής...

1 σχόλιο

  1. Χάρης Αγγελογιάννης

    Όμορφο.Τρυφερό.Ερωτικό.Τις σκέψεις που κάνεις όταν σκάει το κύμα στην αμμουδιά.Τη νύχτα.Το ανάρτησα στο f/b.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος