Βούλα Παπατσιφλικιώτη – “Μάθε τον φόβο να νικάς”

10.12.2016

Μάθε τον φόβο να νικάς!

Γιατί η Τόλμη μεταμορφώνεται σε πασχαλίτσα; Ποια η σχέση της με την Καλοσύνη, όχι την αρετή αλλά μια καστανή κοπέλα; Και ο Φόβος, που δεν είναι το αίσθημα των ανθρώπων αλλά ένας μάγος κακός, τι σχέδιο ετοιμάζει; Και ποιον θέλει να πειράξει;

Τα ερωτήματα αυτά θα βρουν απαντήσεις στο πρώτο παιδικό βιβλίο της συγγραφέως Βούλας Παπατσιφλικιώτη, με τίτλο «Μάθε τον φόβο να νικάς», το οποίο κυκλοφορεί από την Δυάς Εκδοτική!

Το παραμύθι γράφτηκε με αφορμή ένα άρθρο της συγγραφέως για τις παιδικές φοβίες και με την αγάπη της να σκαρφίζεται ποιηματάκια.

Πόσες φορές δεν έχετε έρθει αντιμέτωποι με το φοβισμένο βλέμμα του παιδιού σας, όταν συναντάει το… φάντασμα μέσα στην ντουλάπα ή το λύκο που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα; Όλα τα παιδιά κάποια στιγμή στη ζωή τους έρχονται αντιμέτωπα με τους φόβους τους, κι εσείς καλείστε να τα βοηθήσετε να τους καταπολεμήσουν.

Μέσα λοιπόν από μια μικρή σε έκταση, αλλά ευχάριστη στην ανάγνωση, ιστορία διδάσκουμε τους μικρούς αναγνώστες να μην κυριαρχούνται από τις φοβίες τους, αλλά τις νικάνε και να ζούνε μια ευτυχισμένη ζωή. Επίσης η συγγραφέας θέλει να περάσει στις παιδικές ψυχές δύο σπουδαίες αρετές, την Καλοσύνη και Τόλμη, πολύτιμα όπλα για την μετέπειτα ζωή τους!

Η εξαιρετική εικονογράφηση του κυρίου Διονύση Καραβία εξάπτει την φαντασία των παιδιών και τους κάνει πιο οικεία την ιστορία του βιβλίου!

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Σε μία πόλη που βασιλεύει η ευτυχία, την Φελιτσιτά, ζει ένα κοριτσάκι με καρδιά χρυσή, που την λένε Καλοσύνη! Έχει όμως ένα μεγάλο ελάττωμα, φοβάται πολύ. Στην ίδια πόλη μένει και ένα κακός μάγος, ο Φόβος. Όταν μια μέρα μαθαίνει την αδυναμία του κοριτσιού ετοιμάζει ένα μαγικό ξόρκι και καλεί όλες τις φοβίες της. Θα καταφέρει η καλή της φίλη, η πασχαλίτσα που την λένε Τόλμη, να την βοηθήσει και τα μάγια να τα λύσει; Με ποιο τρόπο θα μάθει η μικρούλα να νικάει τους φόβους της;

Ένα παραμύθι, που μέσα από την ποίηση και το τραγούδι, μαθαίνει στους μικρούς μας αναγνώστες να νικάνε τους φόβους τους για να ζούνε ήρεμοι και ευτυχισμένοι!

 

Λίγα λόγια για την συγγραφέα:

Φανταστείτε μια κοπέλα που γεννήθηκε μια άνοιξη, στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, σε μια όμορφη πόλη της Ελλάδας, την Θεσσαλονίκη, όπου ζει και δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα.

Μεγάλωσε λαμβάνοντας πολύ αγάπη από τους οικείους της και γνωρίζοντας τον κόσμο, τόπους και ανθρώπους, μέσα από τα ταξίδια της. Από μικρή της άρεσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου, ήταν από τα δραστήρια μέλη της εφημερίδας του σχολείου και στην δευτέρα Γυμνασίου πήρε την πρώτη της συνέντευξη από έναν συντάκτη μιας μικρής, τοπικής, εφημερίδας. Αλλά η αγάπη της για τα παιδιά υπερίσχυσε και σπούδασε βρεφονηπιοκόμος. Ασκεί αυτό το επάγγελμα και μέχρι σήμερα προσπαθώντας να γίνεται όλο και καλύτερη.

Επειδή όμως το «μικρόβιο» της δημοσιογραφίας δεν έφυγε από μέσα της θέλησε να το συνδυάσει με το επάγγελμα της. Γράφει σε online περιοδικά της Ελλάδας, αυτό τον καιρό στο “τοβιβλίο.net”, στο οποίο πραγματοποιεί συνεντεύξεις με όλους τους εκπροσώπους της λογοτεχνίας. Επίσης με τα κείμενα της στην μεγαλύτερη εφημερίδα των Ελλήνων της Αυστραλίας “Νέος Κόσμος” γνωστοποιεί στους γονείς και την κοινωνία θέματα που αφορούν τα παιδιά, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην καλυτέρευση τους.

Ο χορός, η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής σύμφωνα με την Martha Graham, την συντροφεύει σε όλη, σχεδόν, την μέχρι τώρα ζωή της. Από μικρή της άρεσε να χορεύει. Το έβλεπε σαν ένα μέσο εκτόνωσης των συναισθημάτων της. Επίσης η λατρεία της για την παράδοση και την λαογραφία, συντέλεσε και τα τελευταία χρόνια μαθαίνει παραδοσιακούς χορούς, σε διάφορους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης της.

Θα μπορούσε κάποιος, κοιτώντας πιο προσεκτικά τα στοιχεία της προσωπικότητάς της, να την χαρακτηρίσει αθεράπευτα ρομαντική, αισιόδοξη και ευδιάθετη! Ένα όνειρο, που την στοίχειωσε μια βραδιά και η παρότρυνση του αδερφού της, να το καταγράψει και να το αναπτύξει ήταν η αφορμή για να εισχωρήσει στο μαγικό κόσμο της συγγραφής. Μέσα από την καταγραφή ιδεών και σκέψεων προσπαθεί να εξωτερικέψει τις ελπίδες και τα θέλω της για ένα καλύτερο αύριο, που όλοι προσμένουμε. Αυτό το διάστημα, μέσα σε όλες τις δραστηριότητές της, κάνει το όνειρο βιβλίο και τις σκέψεις της διηγήματα.

Η κοπέλα αυτή είμαι εγώ, η Βούλα Παπατσιφλικιώτη και στα χέρια σας έχετε το πρώτο μου παιδικό βιβλίο.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου