Γεύση από νεράντζι, της Αιθερίας

24.01.2017

σχόλια

Περίληψη - οπισθόφυλλο βιβλίου:
«Στην ψυχή της στοιβαγμένοι σωροί από συμβάντα, εντολές και κρυμμένες ενοχές σε περιτύλιγμα στάχτης από θυμούς παμπάλαιους! Την υποψιάζει στα σαράντα της μια ανίατη αρρώστια και παίρνει τους μέσα της δρόμους! Σε ανήλιαγα τρίσβαθα κι αθέατα επίπεδα, σε χειμάρρους αλλοτινής οργής και κάτω από θλιμμένες μαρκίζες και πλερέζες πόνου αναζητά τον εαυτό της που έχει ξεχαστεί στους πύρινους δρόμους της εκλογίκευσης και στα τρίστρατα των διλημμάτων! Θέλει την αποδοχή, για να γαληνέψει και να χτυπήσει ντέφι στο σύμπαν!»


Βιογραφικό συγγραφέως:
Η Αιθερία, φιλολογικό ψευδώνυμο της Ελένης Σταθοπούλου, γεννήθηκε στη Θουρία Μεσσηνίας το 1954 από πατέρα Ναυπλιέα και μητέρα Θουριώτισσα. Τελείωσε το Λύκειο Θηλέων Πύργου και αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό της Φιλοσοφικής Αθηνών και το Νομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών. Υπηρέτησε σε δημόσια Λύκειο για τριάντα συναπτά έτη. Από τον Οκτώβριο του 2004 συνέλαβε την ιδέα και υλοποιεί έκτοτε την έκδοση μιας τριμηνιαίας οκτασέλιδης εφημερίδας στην ιδιαίτερη πατρίδα της. Το 2015 εξέδωσε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Άλυτης Φλοίσβος που περιέχει τρείς ποιητικές συλλογές με σαράντα πέντε ποιήματα. Το μυθιστόρημα Γεύση από Νεράντζι είναι το πρώτο που εκδίδει.


Περιγραφή βιβλίου:
Η περιγραφή ενός αδιέξοδου γάμου μέσα από το πρίσμα της ασθένειας της ηρωίδας δημιουργεί στον αναγνώστη συναισθήματα τόσο δυνατά όσο και αληθινά. Βασισμένο σε πραγματική ιστορία το μυθιστόρημα Γεύση από Νεράντζι αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση καθώς κινείται ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό.
Το κείμενο στροβιλίζεται γύρω από ένα Εγώ ίδιο με το εγώ τόσων γυναικών που η καθημερινότητα της ζωής βαραίνει αβάσταχτη στους όμως τους, μια καθημερινότητα αδιέξοδη που όμως δύσκολα αποφασίζουν να την αλλάξουν.
Και είναι το ίδιο καταπιεσμένο Εγώ που κάποια στιγμή επαναστατεί, διεκδικώντας την ζωή που του ξέφυγε μέσα από τα χέρια και την ευτυχία που κάποιοι άλλοι του στέρησαν ή ακόμα την ευτυχία που η ίδια δεν διεκδίκησε για την ζωή της.
Μπορούμε εύκολα να ταυτιστούμε με την ηρωίδα, να βιώσουμε τους πόνος, τις ανασφάλειες, τις φοβίες μια σύγχρονης γυναίκας αλλά και την ελπίδα που γίνεται οδηγός σε ένα αισιόδοξο μέλλον.

 

Πληροφορίες:
Anima Εκδοτική
2155510304
Mail επικοινωνίας: [email protected]
Mail παραγγελιών: [email protected]

Μπορείτε να βρείτε το βιβλίο σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

 

Ακολουθήστε μας

Τα χρόνια της βραδύτητας, του Fernando Aramburu

Τα χρόνια της βραδύτητας, του Fernando Aramburu

«Τα χρόνια της βραδύτητας» τιτλοφορείται το βραβευμένο μυθιστόρημα του Ισπανού συγγραφέα  Φερνάντο Αραμπούρου, μιας βραδύτητας πνευματικής, ηθικής και πολιτιστικής που ευνοήθηκε από το δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο και τον αγώνα των Βάσκων κατά τις δεκαετίες του ’60...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Πώς θα ήταν τα Νεοελληνικά Γράμματα χωρίς τον Σολωμό και τον Παπαδιαμάντη

Πώς θα ήταν τα Νεοελληνικά Γράμματα χωρίς τον Σολωμό και τον Παπαδιαμάντη

- γράφει ο Αντώνης Χρ. Περδικούλης - Η γνωστή τελειομανία που χαρακτήριζε τον Σολωμό, μας δείχνει ότι ένα γραπτό κείμενο μπορεί να μην τελειώνει ποτέ, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για ποίημα. Βάζει τελεία όταν το θελήσει ο δημιουργός του, κι επιπλέον μας στεριώνει την...

Μνήμη Αλέκου Φασιανού

Μνήμη Αλέκου Φασιανού

  Μνήμη Αλέκου Φασιανού «Τρεις γείτονες τον συνόδευσαν στο τελευταίο του σπίτι. Τρεις γείτονες, όχι φίλοι. Τρεις μαύρες ομπρέλες ανοίχτηκαν. Να συγκρατήσουν τα δάκρυα της βροχής που κυλούσαν για συμπαράσταση» (Βαγγέλης Χρόνης, ‘Οι μαύρες ομπρέλες’). _ γράφει ο...

Αφιέρωμα στον Χουάν Ρούλφο (μέρος Β’)

Αφιέρωμα στον Χουάν Ρούλφο (μέρος Β’)

- - γράφει η Βάλια Καραμάνου -  Αφιέρωμα στον Χουάν Ρούλφο (μέρος Β’) (δείτε το Α' μέρος του αφιερώματος εδώ) Ο Κάμπος στις φλόγες Το 1953 εκδίδεται η συλλογή δεκαεφτά διηγημάτων με τίτλο «Ο Κάμπος στις φλόγες», λίγο πριν το «Πέδρο Πάραμο», δύο έργα ικανά να...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου