τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Διαγωνισμός Ποίησης “Μαρία Πολυδούρη”

Διαγωνισμός Ποίησης “Μαρία Πολυδούρη”

“Το Βραβείο Ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» προκηρύσσουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ για έναν πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή.

Το βραβείο είναι ετήσιο και πανελλήνιο. Για το 2016 θα απονεμηθεί του χρόνου στα “Θ’ Πολυδούρεια”.

Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή – η οποία να έχει εκδοθεί μέχρι 31-12-2016.

Οι αιτήσεις κατατίθεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στη Γραμματεία της Κ.Ε «Φάρις» (τηλ. 27210 95611-13) σε 5 αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μ. Πολυδούρη».

Η επιτροπή που θα κρίνει τα ποιήματα αυτά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη) είναι πενταμελής και συγκροτείται με βάση τον Κανονισμό Θέσπισης Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» από: Τον εκάστοτε δήμαρχο Καλαμάτας ή ορισμένο εκπρόσωπό του, ως πρόεδρο της Επιτροπής. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατά προτίμηση Νεοελληνικής Φιλολογίας. Τον εκάστοτε πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο της «Φάρις». Τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Τον εκάστοτε πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας”.

Πηγή:

https://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/107249-diagonismos-gia-to-vraveio-poiisis-maria-polydoyri

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται ως συγγραφέας, ποιητής, αξιολογητής και λογοτεχνικός επιμελητής μυθιστορημάτων, ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων, καθώς και ως αρθρογράφος σε πολιτιστικές ιστοσελίδες. Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς κι έργα του συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης. "Το Αγκάθινο Στέμμα" από τις εκδόσεις ΕΞΗ είναι το πρώτο του μυθιστόρημα. Για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την πλοκή, καθώς και για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου, μπορείτε να επισκεφτείτε την παρακάτω ιστοσελίδα: http://ekdoseiseksi.gr/shop/ελληνική-λογοτεχνία/το-αγκαθινο-στεμμα/ Τρόπος επικοινωνίας: www.facebook.com/giannopoulos.theofilos

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος