Διαγωνισμός Ποίησης “Μαρία Πολυδούρη”

Διαγωνισμός Ποίησης “Μαρία Πολυδούρη”

“Το Βραβείο Ποίησης «Μαρία Πολυδούρη» προκηρύσσουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας, με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ για έναν πρωτοεμφανιζόμενο ποιητή.

Το βραβείο είναι ετήσιο και πανελλήνιο. Για το 2016 θα απονεμηθεί του χρόνου στα “Θ’ Πολυδούρεια”.

Η αίτηση υποψηφιότητας πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή – η οποία να έχει εκδοθεί μέχρι 31-12-2016.

Οι αιτήσεις κατατίθεται μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017 στη Γραμματεία της Κ.Ε «Φάρις» (τηλ. 27210 95611-13) σε 5 αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μ. Πολυδούρη».

Η επιτροπή που θα κρίνει τα ποιήματα αυτά και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη) είναι πενταμελής και συγκροτείται με βάση τον Κανονισμό Θέσπισης Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη» από: Τον εκάστοτε δήμαρχο Καλαμάτας ή ορισμένο εκπρόσωπό του, ως πρόεδρο της Επιτροπής. Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, κατά προτίμηση Νεοελληνικής Φιλολογίας. Τον εκάστοτε πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο της «Φάρις». Τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Τον εκάστοτε πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας”.

Πηγή:

https://www.eleftheriaonline.gr/local/koinonia/item/107249-diagonismos-gia-to-vraveio-poiisis-maria-polydoyri

Επιμέλεια κειμένου

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

...έκανα την πρώτη μου εξομολόγηση στο χαρτί στα 12 μου χρόνια. Αφορμή στάθηκε μια δραματοποιημένη αναπαράσταση στο ραδιόφωνο από το βιβλίο του Καββαδία, η “Βάρδια”. Στη διάρκεια των σπουδών μου στην Καβάλα ως φοιτητής του Τ.Ε.Ι. Λογιστικής, ακολούθησαν το 1999 και το 2001 τρεις αυτόεκδόσεις βιβλίων μου, με τους τίτλους «Πρώτα Βήματα», «Κρυψώνες ονείρων» και «Παράξενες νύχτες». Το περιεχόμενο τους ήταν πάντα αυτοτελείς ιστορίες και ποιήματα. Έκτοτε έργα μου συμμετέχουν σε ανθολογίες διηγημάτων και ποίησης, ενώ κατά καιρούς έχουν διακριθεί και σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Επίσης, δραστηριοποιούμαι ως ομιλητής σε παρουσιάσεις βιβλίων καθώς και ως αρθρογράφος σε λογοτεχνικές ιστοσελίδες

Υποβολή σχολίου

Εγγραφείτε στο newsletter

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος