Διαγωνισμός διηγήματος απο το “ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ”

29.12.2016

http://i2.wp.com/www.oiko-orama.gr/wp-content/uploads/2016/02/oiko-bg.jpg?w=660

Αναλυτικά:

“Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ αποφάσισε να διεξάγει διαγωνισμό διηγήματος για τους κατοίκους, αποκλειστικά, των Πεύκων.  Η απόφαση λήφθηκε με το σκεπτικό ότι κάθε δράση, από όπου κι αν προέρχεται, που συμβάλλει στην αναβάθμιση της πολιτιστικής ζωής στην πόλη, είναι προσφορά στο διαπιστωμένο έλλειμμα στον τομέα αυτόν.

Για την υλοποίηση της ιδέας και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται αποφασίστηκε:

1.       Η σύσταση επιτροπής κρίσης για τα διαγωνιζόμενα διηγήματα.  Η επιτροπή είναι 5μελής με πρόεδρο πεζογράφο που έχει εκδώσει τουλάχιστον τρία βιβλία.  Ο πρόεδρος δεν είναι απαραίτητα κάτοικος Πεύκων.  Τα υπόλοιπα μέλη είναι από την πόλη μας με τα δύο οπωσδήποτε από την οικογένεια του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ.

2.       Ο Διαγωνισμός αφορά ενήλικες 18 ετών και άνω.  Ο λόγος είναι ότι έτσι οι μετέχοντες να έχουν τις ίδιες ή παρόμοιες δυνατότητες διάκρισης.

3.       Η διάρκεια διαγωνισμού είναι τετράμηνη.  Ξεκινά από τον Ιανουάριο του 2017 και λήγει τον Απρίλιο του ίδιου χρόνου.  Στο διάστημα αυτό θα μπορέσει να γίνει η επιλογή των καλύτερων έργων από την επιτροπή και θα ανακοινωθούν το ονόματα των νικητών στο τεύχος του Πευκο-Οράματος του Ιουνίου.

4.       Θα διακριθούν 3 έργα με βραβεία έκπληξη που θα ανακοινωθούν σύντομα.  Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στο Πευκο -Όραμα.

5.       Ο όγκος των διηγημάτων δεν θα ξεπερνά τις 1.500 λέξεις  έτσι, ώστε να μπορούν να εμφανιστούν, το πολύ, σε δύο συνεχόμενα τεύχη του περιοδικού μας.

6.       Το θέμα του διηγήματος:  «Στα χρόνια της κρίσης…».   Το διήγημα μπορεί να είναι ιστορίες μυθοπλασίας, βιώματα που συνδέονται με τα προβλήματα της καθημερινότητα μας ή να αναφέρονται στη σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους στα χρόνια αυτά.

7.       Κάθε διαγωνιζόμενος παίρνει μέρος με ένα διήγημα το οποίο υποβάλλει με ψευδώνυμο.  Το παραδίδει σε ξεχωριστό φάκελο που περιέχει  δισκέτα με το κείμενο ή USB και ξεχωριστό, μικρότερο, φάκελο, με τα πραγματικά  στοιχεία του  που αντιστοιχούν στο ψευδώνυμο αυτό.  Η πρόεδρος του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ κρατά τους μικρούς φακέλους που θα τους ανοίξει μετά τη βράβευση των διηγημάτων και δίνει τις δισκέτες ή το USB στην επιτροπή για την αξιολόγησή τους.

8.       Στον διαγωνισμό δεν μπορούν να πάρουν μέρος τα μέλη της επιτροπής, όπως και οι συγγενείς τους πρώτου βαθμού (παιδιά, γονείς, σύζυγοι).

9.       Η αναγγελία του διαγωνισμού και η προβολή του θα γίνει με κάθε πρόσφορο μέσο.

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνείτε:

6987060201 (κ. Φανή Ζέτου)

6945466816 (κ.  Πάνος Τσορμπατζόγλου)

6945794617 (κ.Νανά Μιμιλίδου)

                                                                         Το Δ.Σ. του ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑΤΟΣ”

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Δ’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού 2021-2022

Δ’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού 2021-2022

Δ' ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΟΡΙΖΌΝΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 2021-2022   Προκήρυξη Οι Πνευματικοί Ορίζοντες Λεμεσού, εφαλτήριο λόγου, τέχνης και πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια των πολιτιστικών τους δραστηριοτήτων, προκηρύσσουν τον Δ΄ Πανελλήνιο λογοτεχνικό...

Δ’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού 2021-2022

1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2021 της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων του Νομικού Προσώπου «Αριστόδικος» του Δήμου Σαρωνικού  προκηρύσσει τον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το 2021. Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει τα ακόλουθα είδη λόγου: α) Ποίηση β) Μικρό Διήγημα   Θέμα Το θέμα του Διαγωνισμού και στις δύο...

Δείτε κι αυτά

Δ’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού 2021-2022

Πρόσκληση για υποβολή σεναρίων και ταινιών από το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου

 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2021 [ London Greek Film Festival ] το διεθνές σημείο συνάντησης για το ελληνικό φιλμ από όλο τον κόσμο 4ο International Cosmocinema Festival Awards 2021   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων για το...

Δ’ Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πνευματικών Οριζόντων Λεμεσού 2021-2022

Προκήρυξη Λογοτεχνικών Διαγωνισμών από την Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης»

 Προκήρυξη Λογοτεχνικών Διαγωνισμών   Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης» προκηρύσσει, για το 2021 τον πρώτο της Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό και τον πρώτο της Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος.   Όροι συμμετοχής: Διαγωνισμός Ποίησης: Κάθε...