Διαγωνισμός μελέτης/δοκιμίου για την παιδική νεανική λογοτεχνία στη μνήμη Δώρου Θεοδούλου (2017)

29.06.2017

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) και το Ερευνητικό Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών –Σπουδαστήριο Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου καθιερώνουν από φέτος  ετήσιο διαγωνισμό  μελέτης/δοκιμίου για την παιδική-νεανική λογοτεχνία, στη  μνήμη του αείμνηστου Δώρου Θεοδούλου, καταξιωμένου φιλολόγου  και εμβριθή μελετητή της παιδικής λογοτεχνίας,  με  αθλοθέτη την οικογένεια Θεοδούλου  και έπαθλο 400 ευρώ.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

 1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν  φοιτητές, εκπαιδευτικοί και, γενικότερα,  μελετητές της παιδικής λογοτεχνίας.
 2. Το θέμα της μελέτης μπορεί να  είναι ελεύθερο ή καθορισμένο και να αναφέρεται στην παιδική–νεανική λογοτεχνία της Κύπρου (ιστορία, δημιουργοί, τάσεις και εξελίξεις) ή  και στην ευρύτερη νεοελληνική παιδική λογοτεχνία.
 3. Τα υποβαλλόμενα έργα θα πρέπει να διακρίνονται για την επιστημονική τεκμηρίωση, τη  σαφήνεια και την πρωτοτυπία,  και να συμβάλλουν στην περαιτέρω έρευνα και μελέτη της παιδικής λογοτεχνίας.
 4. Η έκταση της μελέτης/δοκιμίου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις  τρεις χιλιάδες λέξεις, με γραμματοσειρά,  κατά προτίμηση, Times New Roman, μέγεθος 12 και διάστημα 1,5.
 5. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα μόνο έργο.
 6. Οι μελέτες/δοκίμια υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σελιδωμένα και δεμένα, με ψευδώνυμο και διακριτικό πολυψήφιο αριθμό, που αναγράφονται στο εξώφυλλο του έργου.  Το ονοματεπώνυμο, η ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο  του συγγραφέα, ο τίτλος του έργου και ο διαγωνισμός για τον οποίο υποβάλλεται, δίνονται-επίσης δακτυλογραφημένα, σε ξεχωριστό κλειστό φάκελο, που επισυνάπτεται στο υποβαλλόμενο έργο. Στο εξώφυλλο του μεγάλου φακέλου, με τον οποίο αποστέλλεται η συμμετοχή, θα πρέπει να αναγράφονται το ψευδώνυμο του συγγραφεία και ο διακριτικός αριθμός, όπως επίσης και το είδος του διαγωνισμού, ως εξής: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ/ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ.  Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, ηλεκτρονική δημοσίευση κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.
 7. Τα έργα θα πρέπει  να αποστέλλονται ταχυδρομικώς, σε συστημένο φάκελο, στη διεύθυνση: ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Ξάνθης Ξενιέρου 53, 1015 Λευκωσία.
 8. Η κρίση των έργων γίνεται από τριμελή  Κριτική Επιτροπή, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ και το Ερευνητικό Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών –Σπουδαστήριο Πετρώνδα, του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 9. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται : α) Να απονείμει βραβείο β) να απονείμει επαίνους, γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.
 10. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2017.
 11. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.
 12. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό  δεν επιστρέφονται.
 13. Η απονομή των βραβείων γίνεται σε ειδική τελετή που διορανώνουν, σε συνεργασία,  ο ΚΣΠΝΒ και το Σπουδαστήριο Πετρώνδα.
 14. Οι όροι του Διαγωνισμού βρίσκονται καταχωρημένοι στην ιστοσελίδα του ΚΣΠΝΒ www.cybby.org και στην ιστοσελίδα του Σπουδαστηρίου Πετρώνδα του Πανεπιστημίου Κύπρου : www.ucy.ac.cy/neohellenic/ .

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Παράταση προθεσμίας υποβολής συμμετοχών στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του PEN Greece

5ος Διαγωνισμός Ποίησης – Πεζόμορφου Στοχασμού από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ), μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχαν οι 4 προηγούμενοι Διαγωνισμοί Ποίησης Νέων [προς τιμή α) της Κικής Δημουλά, β) του Τάσου Λειβαδίτη, γ) του Γιάννη Ρίτσου και δ) του Μανόλη Αναγνωστάκη], προκηρύσσει 5ο Διαγωνισμό Ποίησης...

Δείτε κι αυτά

Παράταση προθεσμίας υποβολής συμμετοχών στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του PEN Greece

Διαγωνισμός 16th Japan International Manga Award

Η Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα σας ενημερώνει για την προκήρυξη του διαγωνισμού 16th Japan International Manga Award από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας.  O διαγωνισμός στοχεύει στη διάδοση της κουλτούρας των MANGA (ιαπωνικών κόμικς) στο εξωτερικό και στην...

Παράταση προθεσμίας υποβολής συμμετοχών στο λογοτεχνικό διαγωνισμό του PEN Greece

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας 2022

Το Σωματείο Λόγου και Τέχνης με την επωνυμία ‘’ΑΛΚΥΟΝΙΔΕΣ‘’, που εδρεύει στην Κόρινθο, προκηρύσσει Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κειμένου Παιδικής Λογοτεχνίας (Παιδικό Παραμύθι), με ελεύθερο θέμα, για το έτος 2022. Το κείμενο θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών.  ...

Αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης

Αποτελέσματα του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης

  Αποτελέσματα 7ου Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Λευκάδας και η Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, πραγματοποίησαν για το έτος 2021 τον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης, με ελεύθερο θέμα. Τα μέλη της...