τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Εγκαύματα

Εγκαύματα

Νύχτωσαν τα φώτα. Και η πόλη για σένα νύχτωσε. Τα χέρια μου αστέρια σε κρατούν. Τόσο που φωτίζεις την καρδιά μου καις. Κι εγώ με εγκαύματα ακίνητη στέκω. Στον τοίχο οι σκιές μας χορευτές στη σιωπή που απλώνει η κουρτίνα της θύμησης. Με τα σημάδια σου ντύνομαι. Φόρεμα που σέρνει στο πάτωμα γράμματα σε φακέλους σφραγισμένους. Τα ανείπωτά μου στο χτένι πάνω στα μαλλιά που στον άνεμό σου κυματίζουν. Χάδι που κρατά ο στεναγμός, σαν ακουμπά στο παραθύρι της σκέψης. Να σε ονομάζει μια στιγμή αβάφτιστη, να αποκρίνομαι εγώ σε τούτο το κάλεσμα. Δυο εαυτοί θλιβερά ερωτευμένοι στα μισά τους να σπάνε, στα μισά τους να μην ενώνονται. Θρύψαλα οι λέξεις, στο παλαιό υαλοπωλείο κλειστά τα καμίνια. Νύχτωσαν τα φώτα. Κι η πόλη για σένα νύχτωσε. Τα χέρια μου άδεια να σε κρατάνε κουράστηκαν. Ο ήχος της νύχτας τη φωνή μου να κλέβει. Στον τοίχο η σκιά μου με το σκοτάδι μαλώνει. Μια επανάσταση που φέρνει η ώρα δίχως έναν ήρωα δίχως λάβαρο δίχως ένα εμψυχωτικό στίχο. Σε χάνω σε έναν πόλεμο βραδινό. Με κερδίζω σε έναν πόλεμο αναγκαίο.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

8 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  Πολύ ωραίο Μάχη.

  Απάντηση
 2. Χαρούλα Σμαρνάκη

  “Δυο εαυτοί θλιβερά ερωτευμένοι στα μισά τους να σπάνε, στα μισά τους να μην ενώνονται”…Κάθε πρόταση και μία εικόνα…Υπέροχο, όπως πάντα!

  Απάντηση
 3. Βάσω Καρλή

  “Με κερδιζω σε έναν πόλεμο αναγκαίο”. Εξαιρετικό!!! Η πιο όμορφη μικρή ιστορία που έχω διαβάσει. Μου άρεσε πάρα πολύ, Μάχη.. Μπράβο σου. Καλό βράδυ.

  Απάντηση
 4. Άννα Ρουμελιωτη

  Μάχη μου απλά συγκλονιστική η ιστορία σου!! Από τις καλύτερες σου φίλη μου!! Καλό ξημέρωμα!!!

  Απάντηση
 5. Σοφία Ντούπη

  Η ποίηση κυλάει μέσα από κάθε λέξη της μικρής σου ιστορίας και γίνεται έρωτας…Μ’ αρέσει ο τρόπος σου Μάχη, χορταίνει η ψυχή μου όταν σε διαβάζω, γεμίζουνε οι αποσκευές της! Ευχαριστώ!!!❤️

  Απάντηση
 6. Μάρθα Δήμου

  Απλά υπέροχο!!!!! ΜΠΡΑΒΟ- χίλια μπράβο!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος