Ζητείται χαμόγελο

13.04.2017

-Πού να βρεθεί ένα χαμόγελο; Πόσο κοστίζει άραγε, ένα χαμόγελο;

(Η παράσταση αρχίζει. Κοστίζει, μάλλον, ακριβά!)

-Για τα παιδάκια η είσοδος είναι δωρεάν.

-Τα παιδάκια δεν εργάζονται. Γι' αυτό είναι δωρεάν.

-Όχι. Εργάζονται με τα μάτια της ψυχής. Σκληρά! Γι' αυτό είναι δωρεάν.

-Τα παιδάκια δεν σκέφτονται λογικά. Δεν καταλαβαίνουν την αξία της συναλλαγής. Γι' αυτό είναι δωρεάν.

-Όχι. Σκέφτονται με τα μάτια καρφωμένα στην καρδιά. Μονοπάτι τους η αλήθεια. Καταλαβαίνουν το αγνό. Συναλλάσουν ιδέες με τα πουλιά. Γι' αυτό είναι δωρεάν.

-Τα παιδάκια μόνο για το παιχνίδι ενδιαφέρονται. Δεν έχουν ευθύνες. Δεν παράγουν. Γι' αυτό είναι δωρεάν.

-Όχι. Ποιούν έναν κόσμο από παραμυθένια σύσταση. Σφιχτή γροθιά, ασπίδα στην ορθολογιστική πραγματικότητα των μεγάλων. Τον κόσμο τους, που δόθηκε για αντιπαροχή. Ποιούν κάλλος, αγάπη, συμπόνια, ελευθερία. Καταδικάζουν το κακό, με έναν τρόπο κάπως ποιητικό. Γι' αυτό είναι δωρεάν. Σκέψου λοιπόν αγαπητέ μου, έναν κόσμο που θα διοικείται από παιδιά...

_

γράφει η Ελένη Ιωαννάτου 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ημερολόγιο 2021 – Πρόσκληση

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κέρδισέ το!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Της γριάς τα κοτόπουλα

Της γριάς τα κοτόπουλα

Την γριά δεν θυμάμαι να την είχα συναντήσει ποτέ. Όμως, χωρίς να την ξέρω, την σκέφτομαι πάντα, αναπολώντας, ιδίως όταν περνώ απόγευμα έξω από το μαγαζί της, στην παραλιακή Νέας Κίου – Ναυπλίου. Για την ακρίβεια εκεί που ήταν πριν καμιά εικοσαετία το μαγαζί της, που...

Μέσα στη νύχτα

Μέσα στη νύχτα

Μέσα στη νύχτα ακούστηκε μια κραυγή. Έσκισε τη σιωπή σαν κοφτερό μαχαίρι. Δάκρυα κυλήσανε στα μάγουλα δροσίζοντας τη λύπη της. Μια κουκουβάγια με μάτια ορθάνοιχτα στεκόταν έξω από το παράθυρό της. Τόσα βράδια πιστή στο ραντεβού της. Εμφανιζόταν ακριβώς στις τρεις το...

Ζωτικό ειδύλλιο

Ζωτικό ειδύλλιο

-Αυτό είναι δικό σας, είπε ο πωλητής μ’ ένα πλατύ χαμόγελο που αποκάλυψε τη λευκή οδοντοστοιχία του, δίνοντας στο Σταμάτη το κλειδί του αυτοκινήτου. Εκείνος το περιεργάστηκε στη χούφτα του με δέος, σα να κρατούσε το άγιο δισκοπότηρο. Κάθισε στη θέση του οδηγού και...

6 σχόλια

6 Σχόλια

  • Ελένη Ιωαννάτου

   Ακριβώς Λένα! Ζητείται αγνότητα, αυθορμητισμός κι αλήθεια!!!

   Ευχαριστώ από καρδιάς Λένα μου!! Εύχομαι Ανάσταση…

   Απάντηση
 1. Χριστίνα Σουλελέ

  -“Όχι. Ποιούν έναν κόσμο από παραμυθένια σύσταση. Σφιχτή γροθιά, ασπίδα στην ορθολογιστική πραγματικότητα των μεγάλων. Τον κόσμο τους, που δόθηκε για αντιπαροχή.”

  Ένα κείμενο δυνατό, γροθιά στην ορθολογιστική πραγματικότητα των μεγάλων και συνάμα διάχυτο από ευαισθησία. Ελένη μου με συγκίνησες βαθιά. Καλή Ανάσταση σου εύχομαι!

  Απάντηση
  • Ελένη Ιωαννάτου

   Χριστίνα μου χαίρομαι που σε συγκίνησε, είναι ευαίσθητη η ψυχή σου!! Σ’ ευχαριστώ απ’ τα βάθη της καρδιάς μου για την επικοινωνία αυτή!!!

   Κι εγώ το ίδιο εύχομαι, ΑΝΑΣΤΑΣΗ…

   Απάντηση
 2. Άννα Ρουμελιώτη

  Όμορφο και δυνατό το κείμενό σου Ελένη μου …με άγγιξε πολύ… τι πιο γαλήνιο από την παιδική μορφή και την παιδική αγκαλιά..τι πιο αγνό από το παιδικό χαμόγελο!Καλή Ανάσταση!

  Απάντηση
  • Ελένη Ιωαννάτου

   Ναι Άννα μου, η παιδική ψυχή είναι κοντά στην αλήθεια, στην αγνότητα, στο φως… Εμείς τα έχουμε ξεχάσει όλα αυτά και το χαμόγελο μας είναι φτιασιδωμένο!

   Χαίρομαι πάρα πολύ που σε άγγιξε!!! Ευχαριστώ απ’ τα βάθη της ψυχής μου!!!

   ΑΝΑΣΤΑΣΗ εύχομαι κι εγώ…

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου