«Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ» – Βιβλίο δεύτερο της τριλογίας «Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ» – Γιώργης Παπανικολάου

24.10.2017

σχόλια

«Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ» – Βιβλίο δεύτερο της τριλογίας «Η ΓΕΝΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ»

Συγγραφέας: Γιώργης Παπανικολάου (Γιώργης Ζτρέκος)

Εκδότης: «Οσελότος» Εκδόσεις

Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2017

Η Υπόθεση: Απέναντι στον κόσμο του φωτός, όπως αυτός περιγράφηκε στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας «Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ», άρχισε να δημιουργείται και να εξαπλώνεται στο σύμπαν ο κόσμος του σκότους, όπως περιγράφεται στο δεύτερο βιβλίο με τον τίτλο «Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ».

Αυτή η περιγραφή αφορά όλες τις φάσεις της ριζικής μετάλλαξης του Αρχάγγελου Εωσφόρου και των αγγέλων του, που από την αρχική κατάσταση μιας φωτεινής υπόστασης της καλοσύνης, της αθωότητας και της προσφοράς, μεταλλάσσονται σταδιακά σε όντα της σκιάς και του σκότους, δημιουργώντας τον κόσμο της κακότητας, της υποκρισίας, του υπολογισμού και της υστεροβουλίας.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ» ζωντανεύουν καταστάσεις και γεγονότα, που, σε μια ατμόσφαιρα θρίλερ και σασπένς, εξελίσσονται οι πνευματικές και ψυχολογικές μεταπτώσεις με πράξεις απρόσμενης κακότητας και καταστροφικής μανίας.

Προκειμένου ο Αρχάγγελος Εωσφόρος να θέσει σε εφαρμογή τα σχέδιά του, για την εξάπλωση της αυτοκρατορίας του, δημιουργεί τον τερατώδη Βεεμώθ και τον εξαπολύει εναντίον του πλανήτη Άρακ και των κατοίκων του. Αυτή η πρώτη επίθεση είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού κατάφερε να μεταλλάξει τελείως τον τρόπο σκέψης και ζωής των κατοίκων του Άρακ, που άρχισαν πλέον να χωρίζονται σε μικρές και μεγάλες ομάδες συμφερόντων που πολεμούσαν μεταξύ τους για την επικράτηση και την κυριαρχία. Έτσι ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ των δυο κόσμων και συνεχίστηκε με τις επιθέσεις των σκοτεινών αγγέλων  και σε άλλους πλανήτες του φωτός και της καλοσύνης.

Όμως ο στρατηγικός στόχος του Εωσφόρου, που ήταν η κατάκτηση του μικρού πλανήτη της απόλυτης καλοσύνης, της Γαίας και του ανθρώπου, ως την πρωτοφανή υλοποίηση της αγγελικής ύπαρξης, ήταν πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και γι’ αυτό δημιούργησε το απόλυτο ον της επιβουλής και της κακότητας, τον φοβερό δράκο Λεβιάθαν, που η παρουσία του θα ήταν καταλυτική στην εξέλιξη αυτού του ολοκληρωτικού πολέμου.

Η αλληγορία του μύθου που εξελίσσεται  στο βιβλίο «Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ», είναι φανερή σε σχέση με την ψυχοσύνθεση του ανθρώπινου όντος, όπως και η φιλοσοφική θεώρηση για την δημιουργία του σύμπαντος κόσμου.

Ο Συγγραφέας: Ο Γιώργης Παπανικολάου (Γιώργης Ζτρέκος), που γεννήθηκε στο Αγρίνιο, σπούδασε οικονομικές και παιδαγωγικές επιστήμες, ενώ παράλληλα ασχολιόταν με το γράψιμο και τη ζωγραφική. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής, κι έχει δημοσιεύσει άρθρα και δοκίμια για θέματα φιλοσοφικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως ενδεικτικά: «Οντολογική προσέγγιση της εξελικτικής θεωρίας», «Ο πυρήνας και τα όρια της συνειδητότητας», «Κοινωνική αλληλεγγύη και αλτρουισμός», «Ανθρωπική αρχή και κοσμολογία», «Συνείδηση και συστήματα εξουσίας» κλπ.

Από τις εκδόσεις «Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος» έχουν κυκλοφορήσει τα βιβλία του: Το μυθιστόρημα «Η Μαγεία του Μάη» (2007), η φιλοσοφική πραγματεία «Η Νοητική Αλληλουχία των Πραγμάτων» (2011), η ποιητική συλλογή «Ακτινο-γραφία» (2016).

Από τις εκδόσεις «Οσελότος» κυκλοφορούν τα βιβλία του: Η ποιητική συλλογή «Φεγγαρόπετρες» (2014), το μυθιστόρημα «Ο Παράδεισος» (2015), το μυθιστόρημα «Η Μετάλλαξη» (2017).      

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Γιάννης Μαρής «Σονάτα υπό το σεληνόφως»

Γιάννης Μαρής «Σονάτα υπό το σεληνόφως»

  «…Να, λοιπόν, που η ζωή μπορεί να ξεπεράσει τα μυθιστορήματα…»    Γιάννης Μαρής:  «Σονάτα υπό το σεληνόφως»   Εκδόσεις: «ΑΓΡΑ» - γράφει ο Άγγελος Πετρουλάκης - Επιτέλους μπροστά σ’ ένα μεγάλο συγγραφέα από το παρελθόν. Τον Γιάννη Μαρή. Από την εποχή που οι...

Μιρέιγ, της Αν-Φλερ Ντριγιόν

Μιρέιγ, της Αν-Φλερ Ντριγιόν

Ένα παιδί μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στα μαθήματα και τα όνειρά του για τις ιπτάμενες μηχανές. Ανυπομονεί να κατασκευάσει τη δική του και να πετάξει ψηλά. Μια μέρα στο διπλανό σπίτι έρχεται ένας περίεργος γεράκος, με τον οποίο γίνονται φίλοι και αρχίζουν να...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου