Η Φένια Κινικλή συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Συνέντευξη με την συγγραφέα Φένια Κινικλή!Το πρώτο της βιβλίο είναι μια “καταιγίδα” εικόνων και συναισθημάτων!  Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τη γραφή;Η πρώτη μου επαφή με τη γραφή και το βιβλίο γενικότερα πάει πολύ πίσω, στα παιδικά μου χρόνια. Έκτοτε τράφηκε με πολλή φροντίδα και αγάπη και έφτασε να αποτελεί για μένα εξαιρετική […]

Συνέντευξη με την συγγραφέα Φένια Κινικλή!

Το πρώτο της βιβλίο είναι μια “καταιγίδα” εικόνων και συναισθημάτων!

 

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με τη γραφή;
Η πρώτη μου επαφή με τη γραφή και το βιβλίο γενικότερα πάει πολύ πίσω, στα παιδικά μου χρόνια. Έκτοτε τράφηκε με πολλή φροντίδα και αγάπη και έφτασε να αποτελεί για μένα εξαιρετική τύχη και προνόμιο να εργάζομαι στον χώρο του βιβλίου, στην επιμέλεια και στον σχεδιασμό. Το πλήρωμα του χρόνου για την πρώτη μου ολοκληρωμένη συγγραφική απόπειρα ήρθε το 2016, με τη «γέννηση» και την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Απρόσμενη Καταιγίδα», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου.

Τι σημαίνει «γράφω» για σας;
«Γράφω» για μένα σημαίνει κυρίως καταθέτω, ξεδιπλώνω και μοιράζομαι ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Υπήρξε κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας, το οποίο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενασχόλησή σας με τον κόσμο της λογοτεχνίας;
Έχω την τύχη να προέρχομαι από μια οικογένεια βιβλιόφιλων, οπότε και η δική μου αγάπη για τη λογοτεχνία αναπτύχθηκε πολύ φυσικά. Η ενασχόλησή μου με τον χώρο του βιβλίου δεν ήταν παρά η λογική συνέχεια αυτού που αγαπάω από παιδί.

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας.
Πρόκειται για το μυθιστόρημα «Απρόσμενη Καταιγίδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ηλία Επιφανίου. Είναι, όπως έχω ήδη αναφέρει, η πρώτη μου συγγραφική απόπειρα, η οποία συστήνεται ως μια ιστορία ανατροπών και αντιθέσεων, με το ξέσπασμα μιας δυνατής καταιγίδας στην ηλιόλουστη ζωή της ηρωίδας. Μπροστά, λοιπόν, σε αυτή την απρόσμενη και σαρωτική ορμή της καταιγίδας, παρακολουθούμε τη ζωή μιας νεαρής γυναίκας και τον αγώνα της μέχρι να βρει τη δύναμη να αναμετρηθεί με το ηχηρό ράπισμα του ανέμου και να καταφέρει να σταθεί όρθια απέναντι στη θύελλα που κινδυνεύει να την παρασύρει.

Ποια ήταν η πηγή της έμπνευσής σας;
Δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη πηγή-σημείο αναφοράς απ’ όπου προέκυψε η ιδέα της ιστορίας. Όλα συνέβησαν πολύ… απρόσμενα και αναπάντεχα. Σαν μια καταιγίδα που ξέσπασε μέσα στο κεφάλι μου η ιστορία και οι ήρωες, που διήρκησε μόνο μερικά λεπτά, μα πολύ καθοριστικά για τη «γέννηση» του μυθιστορήματος αυτού.

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;
Και βέβαια, πολλές φορές. Έχω συγκινηθεί, έχω θυμώσει, έχω γελάσει… Αυτή είναι η δύναμη και η μαγεία του λόγου και της γραφής· να βουτάς εξολοκλήρου σε κόσμους φανταστικούς και να ζεις βήμα-βήμα, στιγμή-στιγμή μέσα σε αυτούς.

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;
Η αγαπημένη μου φράση είναι: «Όλα για κάποιο λόγο γίνονται!»

Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να γράφετε;
Υποθέτω όταν σταματήσουν να βρίσκουν νόημα μέσα μου οι λέξεις…

Ετοιμάζετε κάτι καινούργιο;
Πάντοτε όλο και κάτι γράφω… Αλλά ακόμη τίποτε ολοκληρωμένο.

ΑΠΡΟΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ηλία Επιφανίου

Πόσο απρόσμενα μπορούν να σκορπίσουν όλα! Πόσο εκκωφαντική μπορεί να είναι η σιωπή της πλάσης, λίγο πριν ξεσπάσει η ορμή της καταιγίδας!

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται ξαφνικά να ανεμοδέρνεται και να αργοχάνεται στην καταχνιά, που απειλεί να σκοτεινιάσει εξολοκλήρου την ψυχή της. Ένα θανατηφόρο ατύχημα και όλα όσα νόμιζε, ήξερε και πίστευε σκορπίζουν μονομιάς, κόκκοι άμμου από πύργο στην ακροθαλασσιά.

Εκεί όπου ο πόνος σαρώνει τα πάντα, εκείνη αγωνίζεται να βρει τη δύναμη για να αναμετρηθεί με το ηχηρό ράπισμα του ανέμου και να σταθεί όρθια απέναντι στη σαρωτική θύελλα, που κινδυνεύει να την παρασύρει.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Φένια Κινικλή γεννήθηκε το 1983. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία και ακολούθως συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τις Διεθνείς Σχέσεις. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον χώρο του βιβλίου. Η «Απρόσμενη Καταιγίδα» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

FB Page
https://m.facebook.com/aprosmenikataigida/

YouTube video
https://m.youtube.com/watch?v=e_D3VnXrwNE

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου