τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Η άρνηση

Η άρνηση

Το μάτι του καρφωμένο στο ρολόι. Όλα τα 'χει έτοιμα για την αποψινή βραδιά. Η αγωνία του κορυφώνεται όσο περνάει η ώρα. Άραγε θα δεχτεί την πρότασή του; Φαίνεται στο βλέμμα της ότι δεν της είναι αδιάφορος και το ότι δέχτηκε να δειπνήσουν μαζί είναι καλό σημάδι. Οι δείκτες του ρολογιού κολλημένοι και αυτή δε λέει να φανεί. Ξεσπά σε κλάματα, σα μικρό παιδί. Για να μην έρθει, η απάντηση θα είναι αρνητική. Αρχίζει να πίνει, το ένα ποτήρι μετά το άλλο. Το κορμί του τρέμει ολόκληρο. Τον λούζει κρύος ιδρώτας. Το κεφάλι του πάει να σπάσει. Αρχίζει να χαράζει. Αφού προηγείται ένα τηλέφωνο που έκανε, χτυπά το κουδούνι. Είναι έτοιμος να τους ακολουθήσει. Με ένα του νεύμα δείχνει την κρεβατοκάμαρα. Βρίσκεται εκεί ξαπλωμένη πιο όμορφη από ποτέ. Ακριβής στο ραντεβού της, πέρασαν όμορφα μαζί, έως τη στιγμή που του απάντησε "Όχι". Μετά την άρνησή της, θόλωσε το μυαλό του και έτσι απλά την έπνιξε από... αγάπη.

_

γράφει η Βάσω Καρλή

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

2 Σχόλια

  1. ΛΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

    Πού να σε πάρει η ευχή να σε πάρει, αγριεύτηκα η γυναίκα .Αυτού του είδους οι δολοφόνοι Βασούλα μου πάνω από όλους και όλα τον εαυτό τους αγαπούν και δεν μπορουν να δεχτούν την απόρριψη. Είναι να μην σού λάχει ένας τέτοιος. Έλαχέ σου !!!

    Απάντηση
  2. Βάσω Καρλή

    Πως να μην αγριευτείς; Λογικό το βρίσκω. Μακριά από το δρόμο μας τέτοιοι τύποι.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος