τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Η συγχώρεση

Η συγχώρεση

Κατάφερε λοιπόν μετά από ταξίδια, πλούτη και μάχες πολλές να φτάσει στην πηγή με το αθάνατο νερό. Σήκωσε με τα δυνατά του μπράτσα τα γυαλισμένα του όπλα  στον ουρανό κι έβγαλε μια κραυγή νίκης από τα σωθικά του!

Έσκυψε λαίμαργα να πιει, μα το νερό έστρεψε πίσω. Χτυπά την σμιλεμένη πέτρα, γουρλώνει τα μάτια, βάζει τα δάχτυλά του στο άνοιγμα. Ούτε σταγόνα!Γιατί, γιατί; ρωτάει και κλωτσάει με θυμό ό,τι βρίσκει μπροστά του.

- Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; φωνάζει σκυμμένος στην πηγή.

Μόνο η ηχώ απαντούσε στην οργή του. Όταν απόκαμε κάθισε δίπλα, σαν να περίμενε η πλάση να αλλάξει γνώμη. Το απομεσήμερο να σου ένα γεροντάκι, αδύνατο, σκυφτό που έσερνε τις παντούφλες του.

- Καλώς της γης τον αντρειωμένο, λέει η πηγή.

Εκείνος χαμογελά, βγάζει ένα μεγάλο παλιό κλειδί, το βάζει στο άνοιγμα της πέτρας και ξεκλειδώνει τρεις φορές. Πλούσια πέφτει η δροσιά της πηγής στις χούφτες του, στο πρόσωπό του. Τρέχει να προλάβει να πιει κι ο μαχητής. Ούτε σταγόνα. Αρπάζει με βία το κλειδί, μα αυτό δεν υπακούει.

- Στα χέρια σου γίνεται ξένο, φίλε μου. Χρειάζεται να φέρεις το δικό σου, του λέει ο γέρος.

- Πού θα το βρω;

- Θα πας πάλι πίσω στον κόσμο. Για κάθε έναν που θυμάσαι και σου λέει η σκέψη σου « Ασυγχώρητος», θα πας και θα τον συγχωρέσεις. Ακόμα και στον τάφο του. Κι άμα τελειώσεις, πήγαινε στη λίμνη να πλυθείς. Κι αυτόν που θα δεις συγχώρα τον κι αυτόν. Τότε η λίμνη θα βγάλει από τον βυθό ένα κλειδί. Από τη μια είναι χαραγμένο το όνομά σου κι από την άλλη η λέξη γαλήνη.

Κοιτά το γεροντάκι  πέρα,  βάζει και την παλάμη του πάνω από τα φρύδια να δει καλύτερα και φεύγοντας του λέει:

- Κρίμα , ταξίδεψες πολύ αλλά ήρθες από λάθος δρόμο. Εσύ  αποφασίζεις για τη συνέχεια.


_

γράφει η Μαίρη Χατζηαντωνίου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος