τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Θέατρο Παραλόγου

Θέατρο Παραλόγου

Οι μαυροφόρες γυναίκες ήταν στη θέση τους, έτοιμες για την τελευταία πράξη. Ανάμεσά τους και η κυρά Αντιγόνη, η κορυφαία του χορού. Μοιρολογίστρα από τις λίγες, ξακουστή στα μανιάτικα περίχωρα για την τέχνη της να λυγίζει και τις πιο σκληρές καρδιές.
Εκείνο το βράδυ είχε κάνει πάλι το θαύμα της. Ο κόσμος κρεμόταν από τα χείλη της, έκλαιγε με λυγμούς και αναφιλητά, καθώς εκείνη, με το ευωδιαστό θυμίαμα να τη σιγοντάρει, ανιστορούσε, σχεδόν μαγικά, τις καλές στιγμές του μακαρίτη.
Κι ενώ στο μακρύ ξενύχτι όλα έβαιναν κατά πως έπρεπε, σύμφωνα με τα έθιμα της Μάνης, κοντά στο ξημέρωμα κάποιος είχε αντίθετη γνώμη για την κορύφωση του δράματος.
- Μωρή βλέπεις ό,τι βλέπω; ψιθύρισε η κυρά Αντιγόνη στη διπλανή της με σφιγμένα δόντια, ακίνητη, με το βλέμμα μπροστά, μη δώσει δικαίωμα στους γύρω.
-Ομπώ τρομάρα μου… αμ δεν το βλέπω; αποκρίθηκε η ξαδέλφη Ευανθία, έτοιμη να σωριαστεί.
-Μιλιά μωρή, να ιδούμε τι θα γίνει. είπε η κυρά Αντιγόνη, τέρας ψυχραιμίας.
-Μιλιά μάνα μου… υπάκουσε έντρομη η ξαδέλφη.
Οι γυναίκες δεν έβγαλαν μιλιά. Περίμεναν, σε αναμμένα κάρβουνα, την παρέα του θρήνου να αρχίσει να σκούζει από την τρομάρα και να σκορπίζεται πανικόβλητη στα διπλανά λαχίδια, καθώς ένα ζευγάρι γουρλωτά μάτια ανοιγόκλειναν μέσα στην κάσα.

 _
γράφει η Γεωργία Βασιλειάδου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μαίρη Κάντα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μέγαρα. Αποφοίτησα από την Φιλοσοφική σχολή των Ιωαννίνων. Το 2010 μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα για να σπουδάσω δημοσιογραφία στο ιεκ "ΑΚΜΗ". Έχω παρακολουθήσει ακόμα σεμινάρια νοηματικής γλώσσας και θεατρικής γραφής, ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου στην λογοτεχνική γραφή στη " Tabula Rasa". Λατρεύω την Αθήνα, γιατί σε αυτή την πόλη, έγιναν πραγματικότητα όλα τα όνειρά μου. Αγαπάω επίσης το ουράνιο τόξο μετά από μία καταιγίδα. Μου θυμίζει πως όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, κάποια στιγμή έρχεται το «ουράνιο τόξο», η λύση στα προβλήματα.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος