Θα σε βρω στο Παρίσι

Δημοσίευση: 17.04.2017

Ετικέτες

Κατηγορία

Η ιστορία μας ξεκινάει να εκτυλίσσεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα δημοσιογραφικά γραφεία μιας εφημερίδας. Η Μαρίνα εργάζεται ως συντάκτρια στην εφημερίδα που λέγεται “Τα νέα στην Αθήνα”. Έχει καθημερινά μεγάλο φόρτο εργασίας και, δουλεύοντας σε έντονους ρυθμούς, επιστρέφει αργά το βράδυ στο σπίτι της. Ο χρόνος για την προσωπική της ζωή είναι περιορισμένος και τις ελεύθερες ώρες, εκτός της δουλειάς της, τις περνάει είτε μένοντας στο σπίτι διαβάζοντας κάποιο βιβλίο, είτε βγαίνοντας έξω με τους φίλους της για κανέναν καφέ.

Η Μαρίνα τον τελευταίο καιρό έχει αναλάβει ως συντακτική δουλειά στην εφημερίδα να γράψει για ένα αφιέρωμα στην Γαλλία και στον τρόπο ζωής σ' αυτή τη χώρα. Ο αρχισυντάκτης τής εφημερίδας ο οποίος εδώ και αρκετό καιρό απουσιάζει στην Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι τής ανέθεσε αυτή τη δουλειά. Ο κ. Φίλιππος Γρηγορίου, ο αρχισυντάκτης, έχει αναθέσει την ίδια ακριβώς εργασία και σε μια άλλη συντάκτρια της εφημερίδας, στην Χρύσα. Συγκεκριμένα, ο λόγος για τον οποίο ο κ. Γρηγορίου έχει αναθέσει στις δύο κοπέλες αυτή τη συντακτική δουλειά είναι γιατί θέλει, αφού κρίνει το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, να επιλέξει την κοπέλα εκείνη που θα γίνει η αντικαταστάτρια αρχισυντάκτριά του στα γραφεία τής εφημερίδας στην Αθήνα. Εκείνος θα συνεχίσει να εργάζεται για την ίδια εφημερίδα από το Παρίσι, όμως.

Η Μαρίνα εργάζεται αρκετά χρόνια στην εφημερίδα ως συντάκτρια και θέλει πολύ να πάρει την θέση τής αρχισυντάκτριας, γι 'αυτό και έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ σκληρά για να την κερδίσει. Από την άλλη, η Χρύσα δουλεύει λιγότερα χρόνια από την Μαρίνα σαν συντάκτρια και άρα έχει λιγότερη εμπειρία, αλλά από γνώσεις σαν δημοσιογράφοι είναι ισάξιες. Και οι δύο νεαρές κοπέλες, υποψήφιες για την θέση τής αρχισυντάκτριας στην εφημερίδα, έχουν “πέσει με τα μούτρα” στη δουλειά και η καλύτερη θα κερδίσει!

Ο κ. Γρηγορίου έχει δώσει στις δύο κοπέλες περιθώριο ενός μήνα για να τελειώσουν με την εργασία που έχουν αναλάβει. Συγκεκριμένα, η Μαρίνα έχει ξεκινήσει να συγκεντρώνει πληροφορίες για το αφιέρωμα στην Γαλλία. Η εργασία της έχει ως κεντρικό θέμα την πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι. Έτσι, λοιπόν, αποφασίζει πέρα από τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες που χρειάζονται να έχει συγκεντρώσει από το Διαδίκτυο, προκειμένου να τις συμπεριλάβει στην παρουσίαση της εργασίας στον αρχισυντάκτη της, να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι! Και αυτό γιατί θέλει να πάει στην Γαλλία, ώστε να κάνει εκεί και συγκεκριμένα στο Παρίσι, το απαραίτητο ρεπορτάζ και την έρευνα που χρειάζεται για την εργασία της. Μ' αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι θα πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Από την άλλη η Χρύσα φαίνεται ότι, ενώ δουλεύει αρκετές ώρες στην εφημερίδα και για την συγκεκριμένη εργασία, έχει αρκεστεί, όμως, στις πληροφορίες που έχει αντλήσει μόνο από το Διαδίκτυο και όχι κάτι παραπάνω. Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα μέχρι στιγμής τουλάχιστον, η Μαρίνα υπερτερεί απέναντι στην Χρύσα. Πράγμα το οποίο διαπιστώνει και ο ίδιος ο αρχισυντάκτης τους, όταν βλέπει από κοντά την Μαρίνα που, όταν έφτασε στο Παρίσι, τον επισκέφτηκε στα γραφεία της εφημερίδας εκεί.

Στην αρχή, ο αρχισυντάκτης τής εφημερίδας έκπληκτος υποδέχτηκε την Μαρίνα στο γραφείο του. Αμέσως μετά, βέβαια, εκείνη του εξήγησε ότι ο λόγος που βρισκόταν στο Παρίσι ήταν η εργασία που είχε αναθέσει σ' εκείνη και στην Χρύσα. Τότε, αφού ο κ. Γρηγορίου τη ρώτησε αν είχε έρθει και η Χρύσα μαζί της, η Μαρίνα του απάντησε αρνητικά. Ουσιαστικά, πλέον, το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο υποψηφίων για τη θέση τής αρχισυντάκτριας στην Αθήνα είχε κριθεί για τον κ. Γρηγορίου. Η Μαρίνα του είπε ότι, όταν επέστρεφε στην Αθήνα μετά από λίγες μέρες, θα είχε έτοιμο το αφιέρωμα στην Γαλλία για την εφημερίδα. Στον αρχισυντάκτη της, όμως, είχε κάνει πολύ θετική εντύπωση το γεγονός ότι ταξίδεψε μέχρι το Παρίσι για να συγκεντρώσει περισσότερο υλικό για την εργασία της.

Τελικά, όταν ήρθε η ώρα τής παρουσίασης της εργασίας που είχε αναθέσει ο αρχισυντάκτης τής εφημερίδας στην Μαρίνα και στην Χρύσα, φάνηκε ότι η εργασία που είχε ετοιμάσει η Μαρίνα ήταν καλύτερη. Τότε ο κ. Γρηγορίου ανακοίνωσε στις δύο κοπέλες ότι την θέση της αρχισυντάκτριας στην Αθήνα θα την έπαιρνε η Μαρίνα! Η νεαρή κοπέλα ευχαρίστησε συγκινημένη τον αρχισυντάκτη της.

Η Μαρίνα κατάφερε να κερδίσει, δίκαια, την θέση της αρχισυντάκτριας στην εφημερίδα “Τα νέα στην Αθήνα”.  Και αυτό γιατί δούλεψε πολύ συστηματικά και σκληρά για να πάρει αυτή την θέση. Έκανε και το ταξίδι της μέχρι το Παρίσι, γεγονός που την βοήθησε πολύ στην συγκέντρωση πληροφοριών για την εργασία της. Αυτό το ταξίδι στο Παρίσι που έκανε για να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην εργασία που ανέλαβε, έπαιξε και τον πιο καθοριστικό ρόλο τελικά στην επαγγελματική επιτυχία της!

_

γράφει η Μαρία Μακαβέλου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Τα λουλούδια φυτρώνουν στη στάχτη

Τα λουλούδια φυτρώνουν στη στάχτη

Δεν πρόλαβαν να σταματήσουν οι εκκωφαντικοί ήχοι των εκρήξεων και ο Αλεξέι είχε ήδη κουμπώσει τον επενδύτη και έτρεχε βάζοντας το κράνος προς το πυροσβεστικό όχημα – δεν έχει παιχνίδια στον πόλεμο, ο Μιχαήλ στην προχθεσινή βάρδια έκανε εφτά ράμματα που δεν φόραγε...

Το γράμμα

Το γράμμα

«Όμορφη μέρα η σημερινή. Σηκώθηκα από νωρίς και βοήθησα τον πατέρα μου στο πότισμα του κήπου. Μ’ αρέσει τόσο πολύ να πιτσιλιέμαι με το νερό και να γίνομαι και ’γω ένα με τα λουλούδια. Ευτυχώς που πρόλαβα να κάνω μπάνιο και δεν με είδε η μητέρα με τις λάσπες, γιατί...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Επιμέλεια άρθρου

Διαβάστε κι αυτά

Το γράμμα

Το γράμμα

«Όμορφη μέρα η σημερινή. Σηκώθηκα από νωρίς και βοήθησα τον πατέρα μου στο πότισμα του κήπου. Μ’ αρέσει τόσο πολύ να πιτσιλιέμαι με το νερό και να γίνομαι και ’γω ένα με τα λουλούδια. Ευτυχώς που πρόλαβα να κάνω μπάνιο και δεν με είδε η μητέρα με τις λάσπες, γιατί...

Γιατί έφτασε λειψό, το μύρο των Μάγων στον Χριστό;

Γιατί έφτασε λειψό, το μύρο των Μάγων στον Χριστό;

Η μέρα έφευγε γρήγορα, δίνοντας τη θέση της στις σκιές της νύχτας, καθώς το καραβάνι, που είχε βρει, στο πρώτο φως της αυγής, φιλόξενη στέγη στις σκηνές των Βεδουΐνων, ετοιμαζόταν να πάρει ξανά τον δρόμο του. Ο νεότερος από τους επικεφαλής, ο Βαλτάσαρ ο Αιθίοπας,...

Άλλος για τη νεκροφόρα…

Άλλος για τη νεκροφόρα…

Η επιχείρηση ονομαζόταν «Η Αιώνια Γαλήνη», όνομα ταιριαστό για Γραφείο Κοινωνικών Εκδηλώσεων, κοινώς Γραφείο Κηδειών. Τρεις γενιές, απ' τον παππού στον εγγονό, με φιλότιμη εργασία και καλές δημόσιες σχέσεις, το καθιέρωσαν στην τοπική αγορά της επαρχιακής πόλης.  Είχαν...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου