τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Καλοκαίρι ή χειμώνας

Καλοκαίρι ή χειμώνας

Η συζήτηση είχε ανάψει για τα καλά. Εκείνη επέμενε ότι η καλύτερη εποχή είναι ο χειμώνας,  εκείνος επέμενε ότι  η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι. Ήταν τέλη Σεπτεμβρίου. Μόλις είχαν αποχαιρετήσει το καλοκαίρι και ετοιμαζόντουσαν να καλωσορίσουν το χειμώνα. Εκείνη ανέφερε για το χειμώνα ως επιχειρήματα τη ζεστασιά, τη θαλπωρή, το αναμμένο τζάκι, τα Χριστούγεννα και τα χιόνια. Εκείνος αντιπρότεινε τον ήλιο, τα ταξίδια, τη θάλασσα. Η συζήτηση, έστω και με επιχειρήματα, δεν τους οδηγούσε πουθενά.
Απέναντι τους, στο cafe, καθόταν ένας ηλικιωμένος και μοναχικός άντρας. Αποφάσισαν να ρωτήσουν τη δική του γνώμη για το ποια εποχή θεωρούσε την καλύτερη. Η απάντησή του αφοπλιστική, σκορπίζοντας γέλια. «Αχ παιδιά μου, η δική μου εποχή είναι η καλύτερη, τη σημερινή δεν την καταλαβαίνω». Αμέσως τον ρώτησαν «και ποια είναι η δική σου εποχή παππού;». Αναστέναξε. «Η εποχή του ’60. Δε φαντάζεστε τι γινόταν εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι ήταν τελείως διαφορετικοί». Πράγματι για την εποχή του '60 δεν μπορούσαν να εκφράσουν γνώμη. Συμφώνησαν όμως σε ένα μαζί του, ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Επομένως και η κάθε εποχή είναι διαφορετική για τον καθένα.

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος