Κατακτώντας το όνειρο

14.07.2017

Η Λυδία βρισκόταν στο σπίτι της και συνέχιζε να γράφει στον υπολογιστή της, το βιβλίο της που λεγόταν "Κατακτώντας το όνειρο". Ήταν ένα βιβλίο με αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία, έχοντας και το στοιχείο της φανταστικής ιστορίας σε κάποια αποσπάσματα του. Μέσα από το βιβλίο της αυτό, η Λυδία αφηγούταν την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, που την έλεγαν Μελίνα.

Πιο συγκεκριμένα, η ιστορία ξεκινούσε όταν η Μελίνα αποφάσισε να αφήσει τις σπουδές της στην Νομική σχολή που είχε περάσει και να κυνηγήσει ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά της, το να γίνει ηθοποιός και να φύγει στο εξωτερικό για να το πραγματοποιήσει. Η Μελίνα, μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκε από την Νομική σε μία από τις καλύτερες δραματικές σχολές στο Λονδίνο. Και αυτό ήταν απλά και μόνο η αρχή για την κατάκτηση και πραγματοποίηση του ονείρου της!

Η Μελίνα σπούδασε για τέσσερα χρόνια περίπου στην Δραματική σχολή που είχε επιλέξει στο Λονδίνο. Ήταν μία από τις καλύτερες και πιο επιμελείς φοιτήτριες στη σχολή της. Παράλληλα, δούλευε σαν πωλήτρια σ' ένα μαγαζί με ρούχα για να καλύψει κάποια από τα έξοδα της. Κατά την διάρκεια της φοιτητικής ζωής της στο Λονδίνο, είχε κάνει πολλούς καινούριους φίλους και είχε γνωρίσει και το νέο της αγόρι εκεί.

Όταν η Μελίνα τελείωσε την Δραματική σχολή και πήρε μ' ένα πολύ καλό βαθμό και το πτυχίο της, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό της λίγο πιο μακριά στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, αποφάσισε να ταξιδέψει μέχρι την Ν. Υόρκη, όπου είχε μάθει από έναν πολύ καλό σκηνοθέτη στο Λονδίνο ότι θα γινόταν μία οντισιόν για νέους και ταλαντούχους ηθοποιούς για να παίξουν σε μία καινούρια ταινία. Ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης συμπαθούσε την Μελίνα και πίστευε πολύ στις δυνατότητες και στο ταλέντο της σαν ηθοποιός και γι' αυτό της πρότεινε να το τολμήσει και να προσπαθήσει ώστε να κερδίσει κάποιον ρόλο σ'αυτή την ξένη ταινία.

Πράγματι, λοιπόν, η Μελίνα είχε φτάσει στην Ν. Υόρκη και αφού ταχτοποιήθηκε στο ξενοδοχείο που έμενε εκεί, μετά από λίγες μέρες πήγε στον χώρο που θα γινόταν η οντισιόν. Πιο συγκεκριμένα, στην αίθουσα αναμονής για την οντισιόν, περίμενε ένα πλήθος με πολλούς νέους ηθοποιούς που φιλοδοξούσαν να συμμετάσχουν στην ταινία. Όλοι τους περίμεναν με ανυπομονησία, άγχος και αγωνία για να πάρουν μέρος σ'αυτή την μεγάλη οντισιόν και να διεκδικήσουν κάποιον από τους ρόλους στην ταινία. Η Μελίνα περίμενε και αυτή υπομονετικά να έρθει η σειρά της για να πάρει μέρος στην ακρόαση.

Μετά από αρκετές ώρες και πολλές συμμετοχές ποο προηγήθηκαν, είχε φτάσει και η σειρά της Μελίνας. Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα μπήκε στην μεγάλη αίθουσα που γινόταν η ακρόαση και ξεκίνησε να απαγγέλλει ένα απόσπασμα από την ταινία μπροστά στην κριτική επιτροπή που αποτελούνταν από έμπειρους και καταξιωμένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες. Η ερμηνεία της Μελίνας ήταν πολύ καλή και φάνηκε αμέσως ότι ξεχώριζε για το υποκριτικό της ταλέντο.

Μετά από λίγο που είχε τελειώσει με το απόσπασμα που είχε ερμηνεύσει μπροστά στους κριτές, εκείνοι αφού πρώτα έκαναν μία μικρή σύσκεψη μεταξύ τους, μετά στράφηκαν προς την Μελίνα και της ανακοίνωσαν ότι θα πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία! Η Μελίνα, στην αρχή δεν πίστευε σ' αυτό που άκουγε! Οι κριτές τής είπαν ότι ήταν πολύ καλή στην ερμηνεία και στην απόδοση του ρόλου της και ότι ήταν μάλιστα αυτό που έψαχναν, ακριβώς, για την πρωταγωνίστρια που θα υποδυόταν στην ταινία. Η Μελίνα ήταν πραγματικά πολύ χαρούμενη και συγκινημένη για όλα αυτά τα λόγια που της είπαν οι κριτές και γιατί ήξερε ότι είχε καταφέρει να πραγματοποιήσει το μεγάλο της αυτό όνειρο.

Επίσης, οι κριτές την ενημέρωσαν ότι τα γυρίσματα για την ταινία, θα ξεκινούσαν από την επόμενη κιόλας ημέρα και θα γίνονταν σ' ένα πολύ μεγάλο στούντιο στην Ν. Υόρκη. Μετά, της είπαν ότι θα μπορούσε να φύγει τώρα για να πάει να ξεκουραστεί, ενώ αμέσως μετά εκείνοι δέχονταν για ακρόαση και κάποιους άλλους ηθοποιούς για να καλύψουν και τους υπόλοιπους ρόλους στην ταινία.

Η Λυδία, έκλεισε τον υπολογιστή της, γιατί ένιωθε αρκετά κουρασμένη και ήταν περασμένη η ώρα. Μέσα από αυτό το βιβλίο της, ήθελε να περάσει το μήνυμα στους αναγνώστες του ότι ο κάθε άνθρωπος αν πιστεύει πολύ σε κάτι, προσπαθήσει και δουλέψει πολύ πάνω σ' αυτό και κυρίως αν θέλει πολύ να το πραγματοποιήσει, τότε στο τέλος θα τα καταφέρει και θα το πετύχει. Τότε μόνο, θα καταφέρει να κατακτήσει το όνειρό του και όποιον στόχο θέλει να πετύχει!

_

γράφει η Μαρία Μακαβέλου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ημερολόγιο 2021 – Πρόσκληση

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κέρδισέ το!

Κερδίστε το!

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Της γριάς τα κοτόπουλα

Της γριάς τα κοτόπουλα

Την γριά δεν θυμάμαι να την είχα συναντήσει ποτέ. Όμως, χωρίς να την ξέρω, την σκέφτομαι πάντα, αναπολώντας, ιδίως όταν περνώ απόγευμα έξω από το μαγαζί της, στην παραλιακή Νέας Κίου – Ναυπλίου. Για την ακρίβεια εκεί που ήταν πριν καμιά εικοσαετία το μαγαζί της, που...

Μέσα στη νύχτα

Μέσα στη νύχτα

Μέσα στη νύχτα ακούστηκε μια κραυγή. Έσκισε τη σιωπή σαν κοφτερό μαχαίρι. Δάκρυα κυλήσανε στα μάγουλα δροσίζοντας τη λύπη της. Μια κουκουβάγια με μάτια ορθάνοιχτα στεκόταν έξω από το παράθυρό της. Τόσα βράδια πιστή στο ραντεβού της. Εμφανιζόταν ακριβώς στις τρεις το...

Ζωτικό ειδύλλιο

Ζωτικό ειδύλλιο

-Αυτό είναι δικό σας, είπε ο πωλητής μ’ ένα πλατύ χαμόγελο που αποκάλυψε τη λευκή οδοντοστοιχία του, δίνοντας στο Σταμάτη το κλειδί του αυτοκινήτου. Εκείνος το περιεργάστηκε στη χούφτα του με δέος, σα να κρατούσε το άγιο δισκοπότηρο. Κάθισε στη θέση του οδηγού και...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου