Κερδίστε το βιβλίο “Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας” του Σωκράτη Τσελεγκαρίδη

12.09.2018

σχόλια

 

 

ΣυγγραφέαςΣωκράτης Τσελεγκαρίδης

ISBN: 978-618-5184-51-3

 Σελίδες: 96

Τιμή :  12,90 €

 

 

Η ημέρα της ανεξαρτησίας μπορεί να έρθει οποιαδήποτε στιγμή για οποιονδήποτε λόγο σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι από την μάχη μεταξύ καλού και κακού που γίνεται μέσα του, στο τέλος της ημέρας να βγάζει θετικό πρόσημο. Είναι εκείνη η μέρα κατά την οποία ο άνθρωπος παίρνει την ζωή στα χέρια του και αποφασίζει πού, πώς, σε ποιον και γιατί θα θυσιάζει την προσωπική του ελευθερία.

 

 

Περίληψη του βιβλίου:

Ο Ταξιάρχης μέσα από θρησκευτικά στεγανά και μοιρολατρικά στερεότυπα, προδομένος από την ζωή, τους ανθρώπους και τον ίδιο του τον εαυτό, έρχεται αντιμέτωπος με το γνωμικό «ο κόσμος είναι κακός, μα εμείς είμαστε ο κόσμος». Υπό αυτό το πρίσμα προσπαθεί διαρκώς να κερδίσει έναν λόγο για την δική του, προσωπική Ημέρα Ανεξαρτησίας. Σε αυτό το ταξίδι ζωής που ίσως χρειαστεί να καταπατήσει τον κώδικα ηθικής του για να μπορέσει να εξελιχθεί, θα συνειδητοποιήσει τελικά πως η κάθε επιλογή φέρει και το αντίστοιχο κόστος, από το οποίο δεν υπάρχει διαφυγή.

 

 

Απόσπασμα:

«Μετά από λίγη ώρα, άφησε την πολυθρόνα του και μπήκε στον ανελκυστήρα. Κατέβηκε στην κουζίνα όπου τον περίμενε έτοιμος καφές πάνω στην συσκευή. Έπιασε το αχνιστό φλιτζάνι και πριν προλάβει να το σηκώσει, είδε από την τζαμαρία έξω στον κήπο μια φιγούρα να ξαπλώνει στο γρασίδι. Άφησε τον καφέ και έτριψε τα μάτια του.

Δεν χρειάστηκε το μπαστούνι του για να φτάσει έξω. Μήτε συνειδητοποίησε τα βήματα που τον έφεραν ανάμεσα στις λευκές του τριανταφυλλιές. Ήξερε μόνο πως ήταν έξω μαζί με την γυναίκα του. Την νεκρή γυναίκα του.

Έβαλε τη γροθιά του στο στόμα για να μην επιτρέψει στην κραυγή να κυριεύσει τα αυτιά του. Του αρκούσε ο πικρός ήχος της θάλασσα. Τα μάτια του ωστόσο γέμισαν με δάκρυα, αλμυρά δάκρυα, που δεν μπόρεσε να αντικρούσει. Δεν υπήρχε σκέψη ή θέληση που μπορούσε να τον βοηθήσει πλέον.

Δεν ήταν ανάγκη να το σκεφτεί πολύ. Ξάπλωσε στο γρασίδι δίπλα της. Την πήρε αγκαλιά. Έκλεισε σφιχτά τα μάτια του και δεν τα άνοιξε ποτέ ξανά.

Το ημερολόγιο έλεγε 4 Ιουλίου 2089.»

 

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Νικήτρια αναδείχτηκε η κυρία Παρασκευή Παρίσση 

-

 

Αφήστε το σχόλιό σας μέχρι το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου

και κάντε like σελίδα του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net στο facebook εδώ

για να διεκδικήστε ένα αντίτυπο του βιβλίου

Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας,

τα οποία είναι μια ευγενική προσφορά του συγγραφέα 

και του δικτυακού τόπου τοβιβλίο.net

 

Σημείωση: Δώστε οπωσδήποτε σωστά το email σας στο αντίστοιχο πεδίο κατά το σχολιασμό σας για να μπορέσουμε να έρθουμε σε επαφή μαζί σας για τις λεπτομέρειες της παραλαβής των αντιτύπων. Με την αποστολή του σχολίου σας αποδέχεστε το γεγονός πως αν είστε οι νικητές του διαγωνισμού, το email σας θα κοινοποιηθεί στον συγγραφέα για να έρθει σε επαφή μαζί σας προκειμένου να παραλάβετε το αντίτυπο του βιβλίου. 

Σημαντικό: Τα email δεν δημοσιεύονται, δεν μεταβιβάζονται σε κανέναν τρίτο και για κανένα λόγο, δεν τηρούνται σε καμία βάση δεδομένων και μετά το πέρας της κληρώσεως διαγράφονται από το δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.

Σημαντική σημείωση:

Στη δωροθεσία συμμετείχαν αφήνοντας το σχόλιό τους 42 άνθρωποι.

Τα σχόλια, τα ονόματα των συμμετεχόντων καθώς και κάθε προσωπικό τους στοιχείο (διεύθυνση email, URL προσωπικής ιστοσελίδας ή Facebook, διεύθυνση IP κλπ.) έχουν αφαιρεθεί από τη σελίδα για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκτησής τους.

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου