Κινηματογραφικός Φεβρουάριος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

3.02.2017

σχόλια

Κινηματογραφικός Φεβρουάριος
στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Τον Φεβρουάριο, η ενότητα κινηματογραφικών προβολών Park Your Cinema στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί κάθε Κυριακή να ανακαλύψουμε αγαπημένες ελληνικές και ξένες ταινίες.

Το αφιέρωμα Finos Film: Ο μύθος με τη θεματική «Από Έρωτα…», συνεχίζεται με τέσσερις ιστορίες αγάπης, από τη δεκαετία του ’40 έως τη δεκαετία του ’60, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό του ΚΠΙΣΝ να απολαύσει μοναδικές στιγμές από την ιστορία του Ελληνικού κινηματογράφου. Οι προβολές ξεκινούν με την πρώτη παραγωγή της Finos Film,’Η φωνή της καρδιάς’ (05.02) η οποία παρουσιάζει τη στοργική σχέση του Σπύρου με τη χαμένη του κόρη και συνεχίζονται με την ιστορία του νεαρού μουσικού που παρασύρεται από την αίγλη της καλής κοινωνίας, με το κλασικό ρομάντζο ‘Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν’ (12.02). Στις 19.02 στην κλασική ‘Λόλα’, ο Άρης προσπαθεί να σώσει την αγαπημένη του από ένα κακόφημο καμπαρέ της Τρούμπας, ενώ στις 26.02 η ‘Ιστορία μιας ζωής’ σχολιάζει τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα κορίτσια της επαρχίας της δεκαετίας του ’60.

Τα Κυριακάτικα απογεύματα του μήνα είναι αφιερωμένα στους μικρότερους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ, οι οποίοι θα απολαύσουν μεταγλωττισμένες παιδικές ταινίες. Τον Φεβρουάριο, η ενότητα Park for Kids θα παρουσιάσει την ιστορία του μικροσκοπικού ιππότη Ντεσπερό (Η ιστορία του Ντεσπερό//05.02), την περιπέτεια που θα ζήσουν τα παρεξηγημένα Τερατοκουτάκια (Τα Τερατοκουτάκια//12.02), το ριφιφί που θα οργανώσει ο παράτολμος σκίουρος Σέρλι (Ένας σκίουρος σούπερ – ήρωας//19.02) και τις συνήθειες των αγαπημένων μας κατοικίδιων (Μπάτε σκύλοι αλέστε//26.02).

Ελάτε στο ΚΠΙΣΝ δωρεάν με το Shuttle Bus!
Και μην ξεχνάτε! Καθημερινά, 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης προσφέρεται δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών προς και από το ΚΠΙΣΝ, με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, ξεκινά από την κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ, ενώ στην επιστροφή ακολουθεί την αντίστροφη διαδρομή. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά.

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβασή σας στο ΚΠΙΣΝ μπορείτε να βρείτε στο http://www.snfcc.org/visitors-center/planning-your-visit/?lang=el

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Αναλυτικές πληροφορίες για το συνολικό προγραμματισμό του ΚΠΙΣΝ, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.SNFCC.org/events.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα παραδώσει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Ελληνικό Δημόσιο στις αρχές του 2017. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης, το Ίδρυμα με την επιθυμία να καταστήσει το έργο προσιτό στο ευρύ κοινό υποστηρίζει τη διοργάνωση καθημερινών δωρεάν εκδηλώσεων, που δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν το ΚΠΙΣΝ ως νέο προορισμό, να γνωρίσουν τις προγραμματικές του δυνατότητες και τον ρόλο του στην πόλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο την τρέχουσα περίοδο έχει τη διαχείριση του έργου, έως ότου ολοκληρωθεί η παράδοσή του στο Ελληνικό Δημόσιο. Μέσα από τον προγραμματισμό αυτό, ο οποίος περιλαμβάνει αθλητικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, το Ίδρυμα φιλοδοξεί να ενισχύσει τον ανοιχτό διάλογο γύρω από το ΚΠΙΣΝ και να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ουσιαστικών σχέσεων, οι οποίες θα συντροφεύσουν το έργο κατά την επίσημη λειτουργία του από το Ελληνικό Δημόσιο, τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.


FINOS FILM: Ο ΜΥΘΟΣ - ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ…

Η φωνή της καρδιάς (1943)
Κυριακή 05.02.2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Έχοντας εκτίσει την ποινή του για τη δολοφονία του εραστή της γυναίκας του, ο Σπύρος προσπαθεί να επιβιώσει πιάνοντας δουλειά σε ένα ταβερνάκι. Μια στοργική σχέση φιλίας γεννιέται με μια νεαρή κοπέλα, που τυγχάνει να είναι η χαμένη του κόρη, την οποία προσπαθεί να βοηθήσει για να παντρευτεί τον αγαπημένο της. Η πρώτη παραγωγή της Finos Film γυρίστηκε μέσα στην Κατοχή, το 1942. Το φιλμ εμψυχώνει τους Αθηναίους που είχαν κουραστεί να βλέπουν προπαγανδιστικές ταινίες του κατακτητή, προκαλώντας τον εκνευρισμό της Γκεστάπο, η οποία παρομοίασε την αθρόα προσέλευση στις αίθουσες με… εθνικό συλλαλητήριο (ο κόσμος έβγαινε στους δρόμους με λαμπάδες μετά τις προβολές, όχι μονάχα λόγω της συσκότισης).

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ιωαννόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Αιμίλιος Βεάκης, Δημήτρης Χορν, Καίτη Πάνου, Σμαρούλα Γιούλη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Λειβαδίτης, Νίτσα Τσαγανέα, Παντελής Ζερβός

Εκείνες που δεν πρέπει να αγαπούν (1951)
Κυριακή 12.02. 2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Νεαρός σπουδαστής μουσικής, ερωτευμένος με μια κοπέλα φτωχή, παρασύρεται από τα κάλλη της ερωμένης ενός πλούσιου παντρεμένου της καλής κοινωνίας και παρατά για χάρη της τα πάντα. Η δεύτερη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της χρονιάς βασίστηκε στο μουσικό ρομάντζο των Σακελλάριου - Γιαννακόπουλου «Φτερό στον Άνεμο» και περιλαμβάνει πλάνα - ντοκουμέντα των Αθηνών, από το παλιό κτίριο της Λυρικής Σκηνής το οποίο γκρεμίστηκε (για να αντικατασταθεί από το νεότερο θέατρο Ολύμπια, το 1958) μέχρι και την «επαρχιακή» παραλιακή της Γλυφάδας. Θρυλική και η σκηνή του κουιντέτου που παίζει το «Ασ' τα τα Μαλλάκια σου», με τον Φώτη Πολυμέρη να ντουμπλάρει τον Αλεξανδράκη.

Σκηνοθεσία: Αλέκος Σακελλάριος

Πρωταγωνιστούν: Άννα Καλουτά, Αλέκος Αλεξανδράκης, Σμαρούλα Γιούλη, Κούλης Στολίγκας, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Περικλής Χριστοφορίδης, Γιάννης Γκιωνάκης, Γεωργία Βασιλειάδου


Λόλα (1964)
Κυριακή 19.02. 2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Ο Άρης αποφυλακίζεται και εμφανίζεται ξανά στην Τρούμπα για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς με τα μέλη της συμμορίας που τον έβαλε μέσα, αλλά και να σώσει από τον βούρκο το κορίτσι που αγαπά, τη Λόλα. Ένα από τα πιο σεβαστά δραματικά φιλμ στην ιστορία του ελληνικού σινεμά, με την κλασική μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου και την πρώτη εμφάνιση της Βίκυς Μοσχολιού με το τραγούδι «Του Ήλιου Σβήστηκε το Φως». Η περιοχή γύρω από το καμπαρέ που κυριαρχεί ως φόντο στην ταινία δημιουργήθηκε στα studio της Finos, γιατί η Τρούμπα της περιόδου θεωρήθηκε επικίνδυνη για τα γυρίσματα. Από εδώ προέρχεται και η cult ατάκα «Πολλά τα λεφτά, Άρη», που απευθύνει ο Καλογήρου στον Κούρκουλο.

Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Λαυρέντης Διανέλλος, Σπύρος Καλογήρου

Ιστορία μιας ζωής (1965)
Κυριακή 26.02.2017, 20.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Ορφανή κοπέλα, που διαπομπεύεται δημόσια στο χωριό της, έρχεται στην Αθήνα για ένα καλύτερο μέλλον. Θα ξεκινήσει από υπηρέτρια σε μικροαστικό σπίτι και θα καταλήξει στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας όταν παντρευτεί έναν πλούσιο και αρκετά μεγαλύτερο σε ηλικία χήρο. Τότε, μοιραία, θα ανακαλύψει και τον πραγματικό έρωτα στο πρόσωπο ενός νέου. Ίσως παραγνωρισμένο σήμερα, ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά δράματα που υπέγραψε ο Δαλιανίδης σχολιάζει πικρά ένα ρεαλιστικό πρόβλημα της εποχής, με τα κορίτσια της επαρχίας που έπεφταν θύματα εκμετάλλευσης στην πρωτεύουσα. Σπουδαία ερμηνεία από τον Κατράκη, εκθαμβωτική η Λάσκαρη και εξαιρετικό jazzy score από τον Μίμη Πλέσσα.

Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης

Πρωταγωνιστούν: Ζωή Λάσκαρη, Μάνος Κατράκης, Λευτέρης Βουρνάς, Ανδρέας Ντούζος, Άννα Παϊτατζή, Τασσώ Καββαδία, Μαρία Μαρτίκα, Άγγελος Μαυρόπουλος, Μπέτυ Αρβανίτη

PARK FOR KIDS

Η ιστορία του Ντεσπερό (2008)
Κυριακή 05.02.2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Ντεσπερό, ο πιο μικροσκοπικός - ακόμη και για το είδος του - ποντικός, ονειρευόταν να γίνει ένας θαρραλέος ιππότης. Διωγμένος απ’ το σπίτι του λόγω της ανήκουστης επιθυμίας του, με έναν καλοσυνάτο αρουραίο φίλο για παρέα, ξεκινά το περιπετειώδες ταξίδι του μέχρι το μακρινό βασίλειο του Ντορ, η πριγκίπισσα του οποίου κινδυνεύει. Η δεύτερη computer-animated ταινία που διένειμε στην ιστορία του το studio της Universal βασίζεται σε ένα αναγνωρισμένο για την παιδαγωγική του αξία βιβλίο φαντασίας της Kate DiCamillo από το 2003. (Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.)

Σκηνοθεσία: Sam Fell, Robert Stevenhagen

Τα Τερατοκουτάκια (2014)
Κυριακή 12.02. 2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Τα ασχημούλικα και παρεξηγημένα Τερατοκουτάκια, πλάσματα μιας υπόγειας κοινωνίας που ζουν μέσα σε κούτες, ανέθρεψαν από μωρό ένα ορφανό αγόρι, που ως έφηβος πια αναλαμβάνει να τα σώσει από τον αρχηγό τού πάνω κόσμου, τον Ασπροκάπελο Λόρδο Παρμεζάνα, ο οποίος έχει βαλθεί να τα εξοντώσει. Όπως πάντα, μια εξαιρετικά προσεγμένη παραγωγή της εταιρείας Laika, που γυρίστηκε με την τεχνική του stop-motion animation σε διάστημα 72 εβδομάδων! Προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας το 2015. (Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.)

Σκηνοθεσία: Graham Annable, Anthony Stacchi

Ένας σκίουρος σούπερ - ήρωας (2014)
Κυριακή 19.02. 2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Σε μια φανταστική αμερικανική μεγαλούπολη, στα τέλη της δεκαετίας του ‘60, ο Σέρλι, ένας σκανδαλιάρης σκίουρος, αναζητά οτιδήποτε σε φαγώσιμο. Θα ανακαλύψει ένα μαγαζί που πουλά ξηρούς καρπούς και μαζί με μια παρέα ζώων από γειτονικό πάρκο θα αποφασίσει να οργανώσει ένα παράτολμο ριφιφί, με στόχο να εξασφαλίσει ένα σεβαστό απόθεμα… φιστικιών για τους επόμενους χειμώνες. Μια κωμική περιπέτεια για παιδιά, που βασίστηκε στο καναδέζικο μικρού μήκους φιλμ Surly Squirrel του 2005. (Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.)

Σκηνοθεσία: Peter Lepeniotis

Μπάτε σκύλοι αλέστε (2016)
Κυριακή 26.02. 2017, 18.00, ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΛΣ

Πώς περνούν τις ώρες τους τα κατοικίδια ζώα των διαμερισμάτων του Μανχάταν, όταν τα αφεντικά τους φεύγουν το πρωί για τη δουλειά; Και σε τι μπελάδες θα βρεθεί ο τετράποδος Μαξ, όταν αναγκαστεί να συγκατοικήσει με τον αδέσποτο Ντιουκ; Η έκτη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του 2016 παγκοσμίως είναι μια απόλυτα ψυχαγωγική περιπέτεια καταδίωξης που αγαπήθηκε απίστευτα από θεατές κάθε ηλικίας και δη τους φιλόζωους, φτιαγμένη από την ομάδα που μας έδωσε τη φιλμική σειρά των Εγώ, ο Απαισιότατος και τα Minions. (Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση.)

Σκηνοθεσία: Chris Renaud, Yarrow Cheney


Επιπλέον πληροφορίες για το ΚΠΙΣΝ:

Το χειμερινό ωράριο λειτουργίας, που ισχύει από 1η Νοεμβρίου είναι: Πάρκο Σταύρος Νιάρχος 06.00 - 20.00 (μέχρι 31.3), Στίβος, Αγορά, Φάρος 06.00 - 00.00, Κέντρο Επισκεπτών 09.00 - 22.00.

Για τη διευκόλυνση της πρόσβασης προς και από το ΚΠΙΣΝ προσφέρεται καθημερινά δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών με τη χρήση μικρού ιδιωτικού λεωφορείου (shuttle bus). Το λεωφορείο, το οποίο φέρει πινακίδα με το λογότυπο του ΚΠΙΣΝ, ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος (στη συμβολή της με την οδό Ερμού), πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Συγγρού - Φιξ (επί της Λ. Συγγρού) και καταλήγει στη νότια πλευρά του Καναλιού του ΚΠΙΣΝ (κοντά στο κτίριο της ΕΛΣ) και αντίστροφα. Τα δρομολόγιά του πραγματοποιούνται 30 λεπτά πριν την έναρξη και 30 λεπτά μετά τη λήξη κάθε εκδήλωσης. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή από τις 14.30 έως τα μεσάνυχτα, και κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 06.00 έως τα μεσάνυχτα τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 30 λεπτά, ακριβώς και μισή. Η υπηρεσία δεν εξυπηρετεί τις καθημερινές προγραμματισμένες ξεναγήσεις στο ΚΠΙΣΝ. Κάθε Κυριακή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 13.00, τα δρομολόγια πραγματοποιούν μόνο τη διαδρομή ΚΠΙΣΝ – Συγγρού Φιξ και αντίστροφα, λόγω των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο της τελετής ‘Αλλαγής Φρουράς’ στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται καθημερινά, εφόσον το επιτρέπουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε περίπτωση έκτακτων ρυθμίσεων τα δρομολόγια ενδέχεται να τροποποιηθούν.

To parking, χωρητικότητας 1.000 θέσεων, λειτουργεί προσωρινά χωρίς χρέωση ενώ σε δεύτερο χρόνο προβλέπεται να υπάρχει αντίτιμο. Οι ώρες λειτουργίας του parking είναι από τις 06.00 έως τις 00.00.

Για την άμεση εξυπηρέτηση των επισκεπτών, λειτουργούν στους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ προσωρινά καντίνες, ενώ σε μεταγενέστερο χρόνο θα λειτουργούν, σε μόνιμη βάση, εστιατόριο και καφέ.

Σε όλους τους χώρους του ΚΠΙΣΝ διατίθεται δωρεάν WiFi. Tο όνομα του δικτύου είναι SNFCC-FREE-WIFI.

Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) και αμαξίδια, ενώ παράλληλα έχουν τοποθετηθεί golf carts που εξυπηρετούν την μετακίνηση των ΑμΕΑ στο χώρο του Πάρκου.

Το ΚΠΙΣΝ κατέκτησε την πλατινένια Πιστοποίηση LEED ως Πράσινο Κτίριο, την υψηλότερη δυνατή διάκριση για περιβαλλοντικά και βιώσιμα κτίρια. Η διάκριση πιστοποιήθηκε από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πρασίνων Κτιρίων (U.S. Green Building Council – USGBC), τον οργανισμό που ανέπτυξε το κορυφαίο διεθνές σύστημα πιστοποίησης πρασίνων κτιρίων LEED. Το σύστημα παρέχει πιστοποίηση ότι ένα κτίριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με βάση τις αρχές της αειφόρου δόμησης, με περιβαλλοντικά καινοτόμες πρακτικές αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση ενέργειας, την ορθολογική χρήση του νερού, τη μείωση των εκπομπών CO2, τη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού περιβάλλοντος, την ορθολογική διαχείριση των πόρων και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών τους. Η πλατινένια πιστοποίηση αποτελεί μια μοναδική διάκριση η οποία επιτυγχάνεται μέσα από μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Η πλατινένια πιστοποίηση του ΚΠΙΣΝ αποτελεί την πρώτη διάκριση αυτού του είδους για πολιτιστικό έργο τέτοιας κλίμακας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Βάσει της σχετικής οδηγίας για την απόκτηση της περιβαλλοντικής πιστοποίησης LEED, το κάπνισμα δεν επιτρέπεται στους κλειστούς χώρους του ΚΠΙΣΝ καθώς και σε απόσταση 8 μ από τα εξωτερικά ανοίγματα των κτιρίων. Στους λοιπούς ανοιχτούς χώρους του ΚΠΙΣΝ το κάπνισμα δεν απαγορεύεται. Ωστόσο, ο σεβασμός προς το περιβάλλον και η προώθηση του υγειούς τρόπου ζωής παραμένουν βασικές αξίες στις οποίες έχει αναπτυχθεί το ΚΠΙΣΝ. Στο πλαίσιο αυτό ενθαρρύνουμε τους επισκέπτες να απολαύσουν το Πάρκο χωρίς να καπνίσουν κατά την διάρκεια παραμονής τους στους χώρους του. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες επιθυμούν να καπνίσουν παρακαλούνται να σεβαστούν τον χώρο και να χρησιμοποιούν τα σταχτοδοχεία δαπέδου που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή.


Σχετικά με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς στον κόσμο και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και του αθλητισμού και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει οργανισμούς που προβλέπεται να προσφέρουν αισθητά, διαχρονικά και θετικά αποτελέσματα στην κοινωνία, με έμφαση σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως  τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, και επίσης επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση. Το ΙΣΝ στηρίζει ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην συνεργασία φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού. Το 2012, με στόχο να παρέχει άμεση ανακούφιση από τις δυσμενείς συνέπειες της κοινωνικοοικονομικής κρίσης στα πιο ευάλωτα μέλη της ελληνικής κοινωνίας καθώς και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας των νέων, το Ίδρυμα προχώρησε σε τρείς νέες μεγάλες δωρεές συνολικού ύψους €300 εκατομμυρίων ($378 εκατομμυρίων), επιπλέον των τακτικών δωρεών του. Από την έναρξη της λειτουργίας του, το 1996, έως σήμερα, το ΙΣΝ έχει διαθέσει συνολικά €1.6 δισεκατομμύρια ($1.9 δισεκατομμύρια), μέσω 3.685 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 111 κράτη ανά τον κόσμο. Το 2016, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συμπλήρωσε 20 χρόνια κοινωφελούς δράσης.
Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στην Αθήνα. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι €630 εκατομμύρια ($867 εκατομμύρια), ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο δωρεές αξίας €5 εκατομμυρίων ($6 εκατομμυρίων) έκαστη, προς την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, για τη μετάβαση στα νέα τους κτίρια. Σχεδιασμένο από τον αρχιτεκτονικό γραφείο Renzo Piano Building Workshop (RPBW), περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος. Το ΚΠΙΣΝ αποτελεί επιβεβαίωση της δέσμευσης του Ιδρύματος στο μέλλον της χώρας, καθώς και μοχλό σημαντικής βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης.

Ακολουθήστε μας

Ο θάνατος του 007, του Anthony Horowitz

Ο θάνατος του 007, του Anthony Horowitz

Ακόμα κι αν κάποιος δεν είναι φανατικός αναγνώστης του Ian Fleming και οπαδός του πιο διάσημου μυστικού πράκτορα στον κόσμο, ένα βιβλίο με τίτλο Ο θάνατος του 007 αποκλείεται να μην του τραβήξει το ενδιαφέρον. Ο συγγραφέας Anthony Horowitz αποδέχεται την...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Πολυτροπολογία του ΥΠΑΙΘ στο νομοσχέδιο προς ψήφιση

Πολυτροπολογία του ΥΠΑΙΘ στο νομοσχέδιο προς ψήφιση

Πολυτροπολογία κατατέθηκε από το ΥΠΑΙΘ στο νομοσχέδιο με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις». Πρόκειται για 7 άρθρα. Πιο συγκεκριμένα: Άρθρο 1: Σύναψη συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου νια τους αναπληρωτές και...

Άνταμ Τολέντο: Καρδιά μου θυμήσου να γυρίσεις σπίτι νωρίς

Άνταμ Τολέντο: Καρδιά μου θυμήσου να γυρίσεις σπίτι νωρίς

Μπορείς να με λες Αδάμ ή ό, τι σου αρέσει Λέω στον φίλο μου Ρούμπιν στο όνειρό μου   Ξέρεις τι εννοώ Ρούμπιν Δώσε μου την εντολή σου Δώσε μου τις παραγγελίες σου   Είμαστε και τα δύο παιχνιδιάρικα παιδιά που συμπεριφέρονται σαν ενήλικες που θέλουν να γίνουν διάσημοι...

Σε ΦΕΚ οι 11.700 θέσεις διορισμού εκπαιδευτικών. Αναλυτικός πίνακας κατά κλάδο και ειδικότητα

Σε ΦΕΚ οι 11.700 θέσεις διορισμού εκπαιδευτικών. Αναλυτικός πίνακας κατά κλάδο και ειδικότητα

Δημοσιεύτηκε η αριθ. 88602/21-7-2021 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας με θέμα: "Καθορισμός κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση του αριθμού των κενών θέσεων που θα καλυφθούν με τον διορισμό μόνιμων εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κεφαλαίου Ε’ του ν....

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου