Επιλέξτε Page

Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Short Story 2”

8.12.2017

Το ArtCore Magazine, με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων Διόπτρα, Κέδρος, Kριτική, Μεταίχμιο, Πατάκης και Ψυχογιός, και μετά το επιτυχημένο προηγούμενο εγχείρημα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον «Διαγωνισμό λογοτεχνίας: Short Story 2».

Θέμα διαγωνισμού και όροι συμμετοχής

Η θεματική του φετινού διαγωνισμού είναι «Όνειρο θερινής νυκτός». Οι όροι συμμετοχής συνοψίζονται στα παρακάτω: 1) οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν ένα διήγημα 1.000 έως και 3.000 λέξεων, 2) με διάστιχο: 1,15, 3) ευθύγραμμη στοίχιση, 4) γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος 12. Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση [email protected], με θέμα «Για τον διαγωνισμό Short Story 2», έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Βραβεία

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους συγγραφείς: Χρήστο Αρμάντο Γκέζο, Κίμωνα Θεοδώρου, Δώρα Κασκάλη και Καλλιόπη Πασιά, οι οποίοι θα αναδείξουν δύο νικητές.
Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει: 1) δημοσίευση του βραβευμένου διηγήματος στo site του περιοδικού, 2) δικαίωμα δημοσίευσης στο site τριών ακόμη διηγημάτων, 3) δωροεπιταγή ύψους 60 ευρώ από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, καθώς και ελεύθερη επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός (3 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Κριτική (2 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα (2 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Πατάκης (2 βιβλία), και από τον εκδοτικό οίκο Κέδρος (2 βιβλία).
Το δεύτερο βραβείο περιλαμβάνει: 1) δημοσίευση του διηγήματος στο site του περιοδικού, 2) δικαίωμα δημοσίευσης στο site τριών ακόμη διηγημάτων, 3) δωροεπιταγή ύψους 30 ευρώ από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, καθώς και ελεύθερη επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός (2 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Κριτική (1 βιβλίο), από τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα (1 βιβλίο), από τον εκδοτικό οίκο Πατάκης (1 βιβλίο), και από τον εκδοτικό οίκο Κέδρος (1 βιβλίο).

Κριτική επιτροπή

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος γεννήθηκε στη Χιμάρα το 1988 και μεγάλωσε στη Σκάλα Λακωνίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Ανεκπλήρωτοι Φόβοι» (Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2013), το μυθιστόρημα «Η λάσπη» (υποψήφιο για το Athens Prize for Literature 2015) και τη συλλογή διηγημάτων «Τραμπάλα» από τις εκδόσεις Μελάνι. Το διήγημά του «Καρδιές για φάγωμα» γυρίστηκε σε ταινία μικρού μήκους. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου.
Ο Κίμων Θεοδώρου γεννήθηκε στην Καβάλα. Ζει στον Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σπουδές στη δημοσιογραφία, στην ιστορία της τέχνης και στην πολιτιστική διαχείριση. Διακρίθηκε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ενίοτε αρθρογραφεί και διηγηματογραφεί όπου βρει ενδιαφέρον. Η συλλογή διηγημάτων του «Μερικοί το λένε Αγάπη» (2014) και η (αντι)ποιητική συλλογή «Η γοητεία των ηττημένων που ποντάρουν στο σωστό άγριο άλογο τη λάθος στιγμή πριν από τα μεσάνυχτα» (2016) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φαρφουλάς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει στους συλλογικούς τόμους «Περί τυφλότητας και άλλων δεινών» (εκδ. Πατάκη, 2011) και «Ιστορίες Μπονζάι ’14» (εκδ. Γαβριηλίδης, 2014).
Η Δώρα Κασκάλη ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. και στο μεταπτυχιακό της ασχολήθηκε με τη φιλολογική έκδοση των ποιημάτων του Γιώργου Θεοτοκά.
Το 2010 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της «Στο τρένο» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης (στη βραχεία λίστα του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω). Το 2011 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις το μυθιστόρημά της «Κάτω». Το 2012 κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο, σε ψηφιακή μορφή, η νουβέλα της «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα – Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά» από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη OpenBook.gr. Ακολούθησαν τα βιβλία: «Ο γατούλης στον κόσμο» (παιδική λογοτεχνία, Διόπτρα 2014) και «Ανταλλακτήριο ηδονών» (ποίηση, Σαιξπηρικόν 2014, Βραβείο Μαρία Πολυδούρη 2015). To 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οκτώ «Το μαύρο κουτί της μνήμης τους», η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της.
Συνεργάζεται με έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά με διηγήματα, ποιήματα και άρθρα.
Καλλιόπη Πασιά. Απόφοιτος Νομικής του Α.Π.Θ, Δικηγόρος και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και στον Πολιτισμό, Τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής στην κατεύθυνση Συγγραφή, του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ασκεί δικηγορία και παράλληλα διδάσκει Δημιουργική Γραφή σε φορείς της πόλης, ενώ είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη της Εκπαιδευτικής Δράσης έτους 2016-2017 για τη Διδασκαλία της Δημιουργικής Γραφής στο 3ο ΣΔΕ Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο 2ο ΣΔΕ Καταστήματος Κράτησης Λάρισας και στο 1ο ΣΔΕ Φυλακών Δομοκού. Ολοκληρώνει τη διπλωματική της στη σύγχρονη ιαπωνική λογοτεχνία.
Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς, και συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές, ενώ ποιήματά της φιλοξενούνται στις σελίδες ηλεκτρονικών λογοτεχνικών περιοδικών. Από τις εκδόσεις «LIBRON Εκδοτική» κυκλοφορεί η πρώτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο «πού πΑει το λευκό όταν το χιόνι λιΩνει;»
Μην καταπνίγετε άλλο τη συγγραφική σας φλέβα, αφήστε την να εκραγεί ελεύθερα. Περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τις συμμετοχές σας!”

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που είχαν στις αρχές του 2020 οι Διαγωνισμοί Ποίησης Νέων α) Για την Κική Δημουλά και β) Για τον Τάσο Λειβαδίτη, προκηρύσσει 3ο Διαγωνισμό ποιήματος ή πεζόμορφου ποιητικού στοχασμού μεταξύ νέων...

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

2ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός – Πεζογραφία «Παύλος Αυθίνος»

Το Εργαστήρι Λογοτεχνίας, Θεάτρου και Εικαστικών Πόρτο Ράφτη Προκηρύσσει τον 2ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στηρίζοντας τον θαυμαστό κόσμο της συγγραφής και προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να εκμεταλλευτούν δημιουργικά τον χρόνο τους και να μας ταξιδέψουν στον...

Δείτε κι αυτά

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού

Ανακοίνωση αποτελεσμάτων Δ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Χαϊκού με θέμα την Άνοιξη από τους Πνευματικούς Ορίζοντες Λεμεσού   ΑΡΙΣΤΕΙΟ Θεμελίνα  Μπιλλήρη Τάταρη — Κάλυμνος Ιωάννα Ζώρζου – Μαλεσίνα  Φθιώτιδας Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ Νίκη Σκουτέρη — Πειραιάς Δέσποινα Μανωλακάκη —...

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού από την Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ)

Προκήρυξη Πανελλήνιου Ποιητικού Διαγωνισμού Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου (ΕΛΣΗ) διοργανώνει τον καθιερωμένο ετήσιο πανελλήνιο διαγωνισμό ποίησης για το 2021, με θέμα: ‘Γι’ αυτά πολεμήσαμε’, εμπνευσμένο από τα λόγια του στρατηγού Μακρυγιάννη προς τους...

Προκήρυξη 3ου Ποιητικού Διαγωνισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021

ΙΑΝΟS | Διαγωνισμός Διηγήματος & Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021 Θέμα: «Ταξίδια» | Έναρξη Διαγωνισμού: Δευτέρα 5 Απριλίου 2021  Κανένα ταξίδι δεν περιορίζεται στον εαυτό του. Εμπεριέχει πλήθος άλλων ταξιδιών. Ζοζέ Σαραμάγκου   Ο IANOS, για τέταρτη συνεχή χρονιά,...