Λογοτεχνικός Διαγωνισμός “Short Story 2”

8.12.2017

Το ArtCore Magazine, με την ευγενική χορηγία των εκδόσεων Διόπτρα, Κέδρος, Kριτική, Μεταίχμιο, Πατάκης και Ψυχογιός, και μετά το επιτυχημένο προηγούμενο εγχείρημα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον «Διαγωνισμό λογοτεχνίας: Short Story 2».

Θέμα διαγωνισμού και όροι συμμετοχής

Η θεματική του φετινού διαγωνισμού είναι «Όνειρο θερινής νυκτός». Οι όροι συμμετοχής συνοψίζονται στα παρακάτω: 1) οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν ένα διήγημα 1.000 έως και 3.000 λέξεων, 2) με διάστιχο: 1,15, 3) ευθύγραμμη στοίχιση, 4) γραμματοσειρά: Times New Roman, μέγεθος 12. Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση [email protected], με θέμα «Για τον διαγωνισμό Short Story 2», έως και την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Βραβεία

Μετά τη λήξη του διαγωνισμού, τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους συγγραφείς: Χρήστο Αρμάντο Γκέζο, Κίμωνα Θεοδώρου, Δώρα Κασκάλη και Καλλιόπη Πασιά, οι οποίοι θα αναδείξουν δύο νικητές.
Το πρώτο βραβείο περιλαμβάνει: 1) δημοσίευση του βραβευμένου διηγήματος στo site του περιοδικού, 2) δικαίωμα δημοσίευσης στο site τριών ακόμη διηγημάτων, 3) δωροεπιταγή ύψους 60 ευρώ από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, καθώς και ελεύθερη επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός (3 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Κριτική (2 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα (2 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Πατάκης (2 βιβλία), και από τον εκδοτικό οίκο Κέδρος (2 βιβλία).
Το δεύτερο βραβείο περιλαμβάνει: 1) δημοσίευση του διηγήματος στο site του περιοδικού, 2) δικαίωμα δημοσίευσης στο site τριών ακόμη διηγημάτων, 3) δωροεπιταγή ύψους 30 ευρώ από τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, καθώς και ελεύθερη επιλογή βιβλίων από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός (2 βιβλία), από τον εκδοτικό οίκο Κριτική (1 βιβλίο), από τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα (1 βιβλίο), από τον εκδοτικό οίκο Πατάκης (1 βιβλίο), και από τον εκδοτικό οίκο Κέδρος (1 βιβλίο).

Κριτική επιτροπή

Ο Χρήστος Αρμάντο Γκέζος γεννήθηκε στη Χιμάρα το 1988 και μεγάλωσε στη Σκάλα Λακωνίας. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή «Ανεκπλήρωτοι Φόβοι» (Κρατικό Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα 2013), το μυθιστόρημα «Η λάσπη» (υποψήφιο για το Athens Prize for Literature 2015) και τη συλλογή διηγημάτων «Τραμπάλα» από τις εκδόσεις Μελάνι. Το διήγημά του «Καρδιές για φάγωμα» γυρίστηκε σε ταινία μικρού μήκους. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου.
Ο Κίμων Θεοδώρου γεννήθηκε στην Καβάλα. Ζει στον Πειραιά. Έχει παρακολουθήσει σπουδές στη δημοσιογραφία, στην ιστορία της τέχνης και στην πολιτιστική διαχείριση. Διακρίθηκε σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Ενίοτε αρθρογραφεί και διηγηματογραφεί όπου βρει ενδιαφέρον. Η συλλογή διηγημάτων του «Μερικοί το λένε Αγάπη» (2014) και η (αντι)ποιητική συλλογή «Η γοητεία των ηττημένων που ποντάρουν στο σωστό άγριο άλογο τη λάθος στιγμή πριν από τα μεσάνυχτα» (2016) κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Φαρφουλάς. Ακόμη, έχει συμμετάσχει στους συλλογικούς τόμους «Περί τυφλότητας και άλλων δεινών» (εκδ. Πατάκη, 2011) και «Ιστορίες Μπονζάι ’14» (εκδ. Γαβριηλίδης, 2014).
Η Δώρα Κασκάλη ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ελληνική φιλολογία στο Α.Π.Θ. και στο μεταπτυχιακό της ασχολήθηκε με τη φιλολογική έκδοση των ποιημάτων του Γιώργου Θεοτοκά.
Το 2010 κυκλοφόρησε η συλλογή διηγημάτων της «Στο τρένο» από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης (στη βραχεία λίστα του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω). Το 2011 κυκλοφόρησε από τις ίδιες εκδόσεις το μυθιστόρημά της «Κάτω». Το 2012 κυκλοφόρησε ελεύθερα στο διαδίκτυο, σε ψηφιακή μορφή, η νουβέλα της «Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα – Σπουδή ενός δόκιμου γραφιά» από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη OpenBook.gr. Ακολούθησαν τα βιβλία: «Ο γατούλης στον κόσμο» (παιδική λογοτεχνία, Διόπτρα 2014) και «Ανταλλακτήριο ηδονών» (ποίηση, Σαιξπηρικόν 2014, Βραβείο Μαρία Πολυδούρη 2015). To 2015 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Οκτώ «Το μαύρο κουτί της μνήμης τους», η δεύτερη συλλογή διηγημάτων της.
Συνεργάζεται με έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά με διηγήματα, ποιήματα και άρθρα.
Καλλιόπη Πασιά. Απόφοιτος Νομικής του Α.Π.Θ, Δικηγόρος και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και στον Πολιτισμό, Τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Τμήματος Δημιουργικής Γραφής στην κατεύθυνση Συγγραφή, του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ασκεί δικηγορία και παράλληλα διδάσκει Δημιουργική Γραφή σε φορείς της πόλης, ενώ είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη της Εκπαιδευτικής Δράσης έτους 2016-2017 για τη Διδασκαλία της Δημιουργικής Γραφής στο 3ο ΣΔΕ Φυλακών Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο 2ο ΣΔΕ Καταστήματος Κράτησης Λάρισας και στο 1ο ΣΔΕ Φυλακών Δομοκού. Ολοκληρώνει τη διπλωματική της στη σύγχρονη ιαπωνική λογοτεχνία.
Διηγήματά της έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς, και συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές, ενώ ποιήματά της φιλοξενούνται στις σελίδες ηλεκτρονικών λογοτεχνικών περιοδικών. Από τις εκδόσεις «LIBRON Εκδοτική» κυκλοφορεί η πρώτη της ποιητική συλλογή με τον τίτλο «πού πΑει το λευκό όταν το χιόνι λιΩνει;»
Μην καταπνίγετε άλλο τη συγγραφική σας φλέβα, αφήστε την να εκραγεί ελεύθερα. Περιμένουμε με χαρά και ανυπομονησία τις συμμετοχές σας!”

Εγγραφείτε στην ενημέρωση
των λογοτεχνικών διαγωνισμών

(Με κάθε νέα δημοσίευση άρθρου που αφορά λογοτεχνικό διαγωνισμό)

Ακολουθήστε μας

8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα

8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα

Αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή και την Προσφυγιά το θέμα του 8ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δήμου Βύρωνα! Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βύρωνα προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους και νέους, στις αρχές του χρόνου τιμώντας τα...

8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα

22ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από την Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου

Η Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου, προκηρύσσει και φέτος, για εικοστή δεύτερη κατά σειρά χρονιά, Λογοτεχνικό Διαγωνισμό (ποίηση, διήγημα, θεατρικό, οδοιπορικό, δοκίμιο, παραμύθι και σατιρικό). Οι όροι του διαγωνισμού είναι οι εξής: Το θέμα είναι...

Δείτε κι αυτά

8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα

Εικοστός Έβδομος Πανελλήνιος Ποιητικός Διαγωνισμός από τη Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «ΤΕΧΝΗ» Κιλκίς με τίτλο «Κούρος Ευρωπού»

ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΕΒΔΟΜΟΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΗΣ» ΚΙΛΚΙΣ Α) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΤΕΧΝΗ» ΚΙΛΚΙΣ προκηρύσσει τον Εικοστό Έβδομο (27) Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό με τίτλο «Κούρος Ευρωπού». Οι ποιητικές συλλογές που θα σταλούν για...

8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μονόπρακτου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΙΩΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός μονόπρακτου με θέμα τη Μικρασία ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Η Δημοτική Ομάδα Κορυδαλλού Ιωνικό Θέατρο και η Ιωνική Λέσχη Ανάγνωσης , τιμώντας τη...

8ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δήμου Βύρωνα

9ος Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός Διηγήματος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας "Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ" προκηρύσσει τον 9ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος. Μέσα “στα χρόνια της πανδημίας” η γραφή μπορεί να αποτελέσει έναν  τρόπο ψυχοθεραπείας και έκφρασης όσων ζούμε τα τελευταία δύο χρόνια. Διάρκεια διαγωνισμού Ο...