τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μάτια καθρέφτης

Μάτια καθρέφτης

Άλλη μια νύχτα απέραντη κι ατέλειωτη
εσύ έρχεσαι και φεύγεις σαν αόρατη σκιά
σκόρπιες οι λέξεις, απ' το χρόνο ξεχασμένες
αραχνιασμένες στη βουβή μου μοναξιά

ραγισμένο γυαλί η καρδιά μου και τα όνειρά μου
κι εσύ κομμάτι απ' τη ζωή μου σκορπισμένο
τη θλίψη πώς να την αντέξω και σε ποια γωνιά
της καρδιάς μου να κρυφτώ, σε ποιο δρομάκι ξεχασμένο

πώς να νιώσω την αυγή πως είμαι ζωντανή
ποιος θα ζεστάνει, ποιος θ'αγγίξει την καρδιά μου
τα δάκρυά μου ποιο χέρι θα σκουπίσει
πόσο ψυχρή στ' αλήθεια είσαι μοναξιά μου...

_

γράφει η Ελένη Φλεμετάκη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

6 Σχόλια

 1. ΝΙΚΟΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  καλό και μελοποιήσιμο…αν επιτρέπει η δημιουργός το προσπαθούμε….

  Απάντηση
  • Ελένη Φλεμετάκη

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ….μέσα απ’την ψυχή μου…ιδιαίτερα γι’αυτό….με πάει πολλά χρόνια πίσω…είναι απ’αυτά που υπάρχουν στις κιτρινισμένες από το χρόνο σελίδες!!!!να είστε καλά,καλό μήνα…θα χαρώ πολύ!!!!!!!!

   Απάντηση
 2. ΝΙΚΟΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  εδω το λινκ από μια πρώτη προσέγγιση…(υπάρχει και πιο ελληνικού ρυθμού προσέγγιση,ίσως τη στείλω αργότερα)… https://yourlisten.com/nik1964/VlMDUwOW#

  Απάντηση
  • Ελένη Φλεμετάκη

   Είμαι η πλέον αναρμόδια να μιλήσω,αλλά νομίζω πως η πρώτη προσέγγιση είναι η καλύτερη….σας ευχαριστώ πολύ…καλή σας μέρα!!!!!

   Απάντηση
 3. ΝΙΚΟΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

  στην τέχνη υπάρχει το αρέσει και δεν αρέσει…αν κρίνω από τον αριθμό ακροάσεων αρέσει το πρώτο μάλλον περισσότερο…για εμένα είναι ”παιδιά” ισότιμα….το πρώτο είναι πιο καθωσπρέπει και ρομαντικό και ταιριάζει περισσότερο στο πνεύμα της ιστοσελίδας…το δεύτερο είναι πιο λαϊκό και ”νταλκαδιάρικο”,δίνει δυνατότητες σε έναν αρμονίστα να αυτοσχεδιάσει (σαφώς περισσότερο απ’ότι κάνω εγώ) και φυσικά θα κάνει τον ποιητή να….ανατριχιάζει….για εμένα ευκολότερο εκτελεστικά και συνθετικά είναι το πρώτο…το δεύτερο θέλει ”ψυχή” και νταλκά…όποιο και αν αρέσει τελικά για μένα είναι ευχάριστο και ευχαριστώ που μου δώσατε ευκαιρία να δοκιμάσω και με τη δική σας ποίηση…(όποιος άλλος δημιουργός θέλει μελοποίηση ας μου το γνωστοποιεί μέσω email που το έχουν οι διαχειριστές και θα το δοκιμάζω)….

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος