τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μην κρίνεις…

Μην κρίνεις…

Άνθρωποι: τα πιο περίεργα και παράξενα όντα. Κρίνουμε άλλους ανθρώπους, μη σκεπτόμενοι, τι μπορεί να κουβαλάει ο καθένας από αυτούς μέσα του, και αντίστοιχα το πως αισθάνεται.
Όπως στον πόνο για παράδειγμα, δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίδραση, έτσι και σε μια άλλη κατάσταση που θα μας συμβεί, ο καθένας θα την αντιμετωπίσει σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια και ανάγκες. Όταν δε μπορούμε να βρεθούμε κοντά στον άνθρωπό μας, μια δύσκολη στιγμή, γιατί έτσι το επιβάλλουν οι συνθήκες, αυτό δε σημαίνει ότι δε συμπάσχουμε μαζί του.
Ενδυνάμωση για τον ίδιο, μπορεί να είναι και μια τηλεφωνική συνομιλία, η οποία πιθανότατα να του προσφέρει πολλά περισσότερα από τη φυσική μας παρουσία. Το να είμαστε εκεί και στην ουσία να είμαστε απών, δεν έχει νόημα. Ενώ με τη σκέψη μας και μόνο, μπορούμε να του στέλνουμε μηνύματα θετικής ενέργειας. Είναι ανώφελο να κρίνουμε και να επικρίνουμε τον άλλον.
Επικεντρωνόμαστε στο διπλανό μας με την ψευδαίσθηση ότι τον νοιαζόμαστε και τον συμπονούμε, ενώ πιθανότατα ενεργούμε έτσι για να ξεφύγουμε απ’ τα δύσκολα τα δικά μας και να ξεχαστούμε. Πάντα υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις πραγματικού ενδιαφέροντος.
Συνήθως όμως όταν μιλάμε και δίνουμε συμβουλές, μιλάμε για τον ίδιο μας τον εαυτό. Κοινώς: «τα λέμε στους άλλους για να τα ακούσουμε εμείς».
Ας επιλύσουμε λοιπόν τα δικά μας προβλήματα αρχικά και ύστερα εάν βρούμε χρόνο και έχοντας καθαρό μυαλό, ας καταπιαστούμε με τα προβλήματα του άλλου.

 

-

γράφει η Βάσω Καρλή

Επιμέλεια κειμένου

Μαίρη Κάντα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μέγαρα. Αποφοίτησα από την Φιλοσοφική σχολή των Ιωαννίνων. Το 2010 μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα για να σπουδάσω δημοσιογραφία στο ιεκ "ΑΚΜΗ". Έχω παρακολουθήσει ακόμα σεμινάρια νοηματικής γλώσσας και θεατρικής γραφής, ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου στην λογοτεχνική γραφή στη " Tabula Rasa". Λατρεύω την Αθήνα, γιατί σε αυτή την πόλη, έγιναν πραγματικότητα όλα τα όνειρά μου. Αγαπάω επίσης το ουράνιο τόξο μετά από μία καταιγίδα. Μου θυμίζει πως όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, κάποια στιγμή έρχεται το «ουράνιο τόξο», η λύση στα προβλήματα.

4 Σχόλια

 1. Ανώνυμος

  ποσο αληθεια ειναι αυτο…!! μπραβο Βασω μου

  Απάντηση
 2. Βάσω Καρλή

  Ευχαριστώ πολύ.

  Απάντηση
 3. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΛΟΚΑΜΑΚΗ

  Μπράβο , Βάσω!

  Πολύ μεστό , γεμάτο νοήματα το κείμενο που μας χαρίσατε…

  Απάντηση
 4. Βάσω Καρλή

  Με τιμά το “Μπράβο σας” κ. Χρυσούλα. Σας ευχαριστώ πολύ!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος