τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Μπλε γραμμή

Μπλε γραμμή

Ήθελα να σου γράψω. Αντί να σου πω. Μη φανταστείς τίποτα συνταρακτικό. Μα δεν σου έγραψα. Ούτε σου είπα. Πάντα δίσταζα με τα λόγια. Έψαχνα τις κατάλληλες λέξεις, μα δεν τις έβρισκα. Μπλέκονταν και θρυμματίζονταν τελικά μέσα στο νου μου. Και τ’ ανείπωτα έμεναν ανέγγιχτα και αβοήθητα να πονάνε μέσα στις εκφράσεις.
Ήθελα να φύγω. Αντί να μείνω. Μη φανταστείς τίποτα τρομακτικό. Να μπω απλά σ’ ένα τρένο και να με φυλακίζει όλο το ταξίδι μπροστά στο παράθυρο του βαγονιού. Να φυσάει κρύος βοριάς και να εξιλεώνεται έτσι η σκέψη μου. Να λείψω τόσο, όσο να μην σου λείψω. Μα να λείψω σ’ εμένα. Ν’ απαρνηθώ το πρόσωπο και να ζωγραφίσω το είναι. Με όλα τα χρώματα. Κι ας τα μπερδέψω, όπως κάνω πάντα. Κι ας τα ανακατέψω όλα μαζί σ’ έναν καμβά εξωτικό. Κι ας τα φορέσω σαν λουλούδια στα μαλλιά. Κι ας γίνω καθρέφτης της κάθε εποχής. Με φαντάζεσαι;
Ήθελα να φύγω. Για λίγο. Κι ας μη μου φτάνει το λίγο. Μα δεν τολμάω να διεκδικήσω το για πάντα. Το αφήνω και το παίρνει ο χρόνος. Και ύστερα τρέχω ξοπίσω του, μα ποτέ δεν προλαβαίνω. Γιατί φοβάμαι. Φοβάμαι να κάνω το ένα βήμα, γιατί θέλω τα πολλά.
Ήθελα να φύγω για λίγο. Μα τελικά δεν έφυγα. Γιατί το λίγο τελικά δεν αρκεί. Θέλω το να φύγουμε για πάντα. Μαζί. Και να βρούμε εκείνον τον τόπο, όπου ο ορίζοντας αγκαλιάζει τον ουρανό και τη θάλασσα και φτιάχνει μια μπλε γραμμή. Τη γραμμή εκκίνησης. Τη γραμμή μιας διαφορετικής ζωής. Πες μου πως δεν είναι πολύ αργά.

_

γράφει η Άννα Ρουμελιώτη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

9 Σχόλια

 1. Λ'ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

  Δε είναι καθόλου απίστευτο το γεγονός ότι γράφεις τόσο ωραία πεζά Μια ποιήτρια σαν εσένα Άννα είναι δυνατόν να μην το μπορούσε;

  Απάντηση
 2. Βάσω Καρλή

  Ελπιδοφόρο και αισιόδοξο … και ποτέ δεν είναι αργά. Πολύ ωραίο Άννα!!! Καλή εβδομάδα.

  Απάντηση
 3. Ελένη Ιωαννάτου

  Άννα μου άρεσε πολύ η μπλέ γραμμή σου!!! Ταυτίστηκα μαζί σου!! Πόσες φορές ήθελα να ανέβω στο τρένο, αλλά δεν το έκανα…

  Απάντηση
  • 'Αννα Ρουμελιώτη

   Ελένη μου να είσαι καλά χαίρομαι που σου άρεσε. Σου εύχομαι μέσα απ την καρδιά μου να ανέβεις σε αυτό το τρένο.

   Απάντηση
 4. Χαρούλα Σμαρνάκη

  “Ήθελα να φύγω για λίγο. Μα τελικά δεν έφυγα. Γιατί το λίγο τελικά δεν αρκεί. Θέλω το να φύγουμε για πάντα. Μαζί. Και να βρούμε εκείνον τον τόπο, όπου ο ορίζοντας αγκαλιάζει τον ουρανό και τη θάλασσα και φτιάχνει μια μπλε γραμμή. Τη γραμμή εκκίνησης”… Πόση αλήθεια στην κάθε σου λέξη!

  Άννα, σε ευχαριστώ προσωπικά, γιατί έχω την τύχη και τη χαρά να γνωρίζω από κοντά τα υπέροχα, πραγματικά, κείμενα σου, τα οποία πολύ συχνά αποτελούν καθρέφτη δικών μου σκέψεων και συναισθημάτων!

  Απάντηση
 5. 'Αννα Ρουμελιώτη

  Χαρούλα με συγκινεις πάρα πολύ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την επιμέλεια των γραπτών μου και για τη ζεστασιά που τα περιβαλλεις. Είναι τιμή για μένα.

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος