Νέες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

21.02.2018

 

JAMES B. STANFIELD

(επιμέλεια)

 

Το κίνητρο του κέρδους

στην εκπαίδευση

Συνεχίζοντας την επανάσταση 

 

Πρόλογος: Philip Booth

Πρόλογος ελληνικής έκδοσης: Πάσχος Μανδραβέλης

Μετάφραση: Δημήτρης Σταύρου – Γεώργιος Αρχόντας

Σελίδες: 200 · Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-756-3 · Τιμή: 14,99 €

 

«Η επιδίωξη του κέρδους δεν έχει καμία θέση στην εκπαιδευτική διαδικασία» –

να μια πρόταση που πολλοί από μας συχνά δεχόμαστε ως αυτονόητη.

Μήπως όμως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούμε;

 

Τα κείμενα των επιστημόνων, εκπαιδευτικών και επιχειρηματιών της εκπαίδευσης που περιέχονται σ’ αυτό το βιβλίο έχουν ως στόχο ακριβώς αυτό. Απέναντι σε μια εν πολλοίς αβάσιμη προκατάληψη, συμβάλλουν με έγκυρα στοιχεία και κατάθεση προσωπικής εμπειρίας, στη συνειδητοποίηση της ανάγκης να επιτρέψουμε στο κέρδος να λειτουργήσει ως μοχλός όχι απλώς της ποιότητας και της καινοτομίας στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων, αλλά και της διάχυσης των θετικών της αποτελεσμάτων σε ομάδες πληθυσμού που σήμερα αναγκαστικά συμβιβάζονται με το λίγο και το μέτριο.

 

Ο διευθυντής Εκδόσεων και Προγράμματος του Institute of Economic Affairs, καθηγητής Ασφάλισης και Διαχείρισης Ρίσκου στο Cass Business School του City University, Philip Booth, σημειώνει στον πρόλογό του: 

Υπάρχουν πολλά εμπειρικά δεδομένα που συνηγορούν στα οφέλη της επιλογής στην εκπαίδευση γενικά, καθώς και στα οφέλη του κινήτρου του κέρδους ειδικότερα. Ξεκάθαρα, δεν είναι πρόθεση αυτού του τόμου να απαριθμήσει ή να αναπτύξει περαιτέρω αυτά τα επιχειρήματα. Αντί γι’ αυτό, ο επιμελητής του βιβλίου, James Stanfield, έχει συγκεντρώσει μια σειρά από συνεισφορές που στοχεύουν σε μια ευρύτερη κατανόηση της ανάγκης να εισαγάγουμε το κίνητρο του κέρδους στην εκπαίδευση και του πώς αυτό έχει συμβάλει στην πράξη στην προώθηση της καινοτομίας και στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης από επιχειρηματίες. Τα άρθρα αυτά υποστηρίζουν με πειστικά επιχειρήματα ότι το να απαγορεύεται το κίνητρο του κέρδους ή το να αποκλείονται οι κερδοσκοπικοί φορείς από τις κρατικές επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί πάροχοι, ισοδυναμεί με την απόρριψη του αποτελεσματικότερου τρόπου να οικοδομηθεί ένα σύνολο θεσμών που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ανθρώπων σε αυτόν τον τομέα.

 

 

Ο επιμελητής της έκδοσης

Ο James B. Stanfield είναι διευθυντής ανάπτυξης στο E. G. West Centre, School of Education του Newcastle University. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ιστορία της ιδιωτικής εκπαίδευσης πριν από την κρατική παρέμβαση, τα κρυφά κόστη και τις απρόθετες συνέπειες της κρατικής παρέμβασης στην εκπαίδευση, τις προσανατολισμένες στην αγορά λύσεις για την εκπαίδευση, την ανάπτυξη οικονομικών ιδιωτικών σχολείων στις αναπτυσσόμενες χώρες και την ανάπτυξη περιεκτικών επιχειρηματικών μοντέλων στην εκπαίδευση. Ο J. B. Stanfield διατηρεί μια τριμηνιαία στήλη με θέμα την εκπαίδευση στο Economic Affairs, το περιοδικό του IEA, και είναι επίσης συνεργάτης του Adam Smith Institute.

 

KIMBERLY BRUBAKER BRADLEY

 

Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου

 

Μετάφραση: Στέλλα Κάσδαγλη

 

Λογοτεχνία για παιδιά ηλικίας 10+ ετών

Σελίδες: 288 · Σχήμα: 14Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-651-1 · Τιμή: 13,99 €

Το νεανικό μυθιστόρημα Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου

της Kimberly Brubaker Bradley, best seller των New York Times,

 κυκλοφορεί σε μετάφραση της Στέλλας Κάσδαγλη.

 

Με φόντο τη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου (The war that saved my life) αφηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός γενναίου κοριτσιού. Η δεκάχρονη Έιντα ζει αποκομμένη από τον έξω κόσμο, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο μαζί με τη μητέρα και τον μικρότερο αδερφό της Τζίμι. Αιτία της απομόνωσής της είναι η εκ γενετής δυσπλασία στο ένα της πόδι, η οποία προκαλεί ντροπή στη σκληρή μητέρα της.

 

Καθώς το Λονδίνο δέχεται βομβιστικές επιθέσεις, πολλά παιδιά των αστικών κέντρων στέλνονται σε ανάδοχες οικογένειες στη βρετανική επαρχία. Η Έιντα με τον αδερφό της βρίσκουν στέγη στο σπίτι μιας γυναίκας, της Σούζαν Σμιθ. Ζώντας για πρώτη φορά εκτός των τεσσάρων τοίχων ενός σπιτιού και λαμβάνοντας φροντίδα και στοργή από την αρχικά απρόθυμη Σούζαν, η Έιντα μαθαίνει να εμπιστεύεται τους άλλους και γίνεται ένα ακόμα πιο γενναίο, αλλά –για πρώτη φορά– ανεξάρτητο κορίτσι, αποδεικνύοντας πως ακόμα στους πιο σκοτεινούς καιρούς και στις πιο δύσκολες συνθήκες, υπάρχει πάντα η δυνατότητα για αναγέννηση. Η Έιντα, ο Τζίμι και η Σούζαν δένονται σαν πραγματική οικογένεια. Άραγε, ο δεσμός τους θα αποδειχθεί αρκετά ισχυρός ώστε να τους κρατήσει ενωμένους, παρά τον πόλεμο και τις συνθήκες που απειλούν να τους χωρίσουν;

 

Το Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου είναι ένα πολυεπίπεδο μυθιστόρημα για αναγνώστες προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας, με δυνατά μηνύματα περί επιβίωσης, ανάγκης του ανήκειν, θάρρους και ελπίδας. Παράλληλα, το ιστορικό πλαίσιο του βιβλίου χαρίζει νέα, ενδιαφέρουσα γνώση σχετικά με τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και τις συνθήκες διαβίωσης κατά τη διάρκειά του.

Το βιβλίο έχει λάβει πολλές διεθνείς διακρίσεις, όπως:

 

  • Newbery Honor Book award 2016
  • Odyssey Award 2016
  • Schneider Family Book Award (Middle School)
  • Josette Frank Award
  • Wall Street Journal Best Children’s Books 2015
  • New York Public Library’s 100 Books for Reading and Sharing
  • Chicago Public Library’s Best of the Best Books 2015
  • Publisher’s Weekly Best Books 2015
  • Kirkus Best Books 2015
  • Horn Book Fanfare Book 2015

Η Κimberly Brubaker Bradley γεννήθηκε το 1967 στην Ιντιάνα των ΗΠΑ. Το 1989 έλαβε το πτυχίο της στη Χημεία από το Smith College της Μασαχουσέτης. Μια συμφοιτήτριά της την έπεισε να παρακολουθήσει ένα μάθημα παιδικής λογοτεχνίας, το οποίο την ενθουσίασε. Η καθηγήτριά της την ενθάρρυνε να συνεχίσει να γράφει και τη βοήθησε να μάθει περισσότερα για την παιδική λογοτεχνία. Της αρέσει να ταξιδεύει και να μαθαίνει την ιστορία των τόπων που επισκέπτεται. Ζει με τον άντρα της και τα παιδιά τους σε ένα αγρόκτημα με άλογα, πόνι, πρόβατα, σκύλους και πολλές γάτες. Απολαμβάνει το γράψιμο και γενικά τη ζωή. Ο πόλεμος που έσωσε τη ζωή μου είναι το δέκατο έκτο βιβλίο της.

Περισσότερα για τη συγγραφέα και το έργο της στο

https://kimberlybrubakerbradleycom.wordpress.com/

 

 

JARVIS

 

Κυριάκος ο Σαγόνιας

 

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Σελίδες: 40 · Σχήμα: 28Χ25,5 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-569-752-5 · Τιμή: 12,99 €

 

Μετά τον ξεχασιάρη ελέφαντα Φρεντ, πρωταγωνιστή του βιβλίου Τώρα το ΘΥΜΗΘΗΚΑ!, ο αντισυμβατικός και ξεκαρδιστικός συγγραφέας και εικονογράφος Jarvis επιστρέφει με ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ήρωα έναν κροκόδειλο: τον Κυριάκο τον Σαγόνια.

 

 

Απόγονος μιας γενιάς κροκοδείλων που φρόντιζαν πάντοτε να γίνονται ο φόβος και ο τρόμος για τα άλλα ζώα, ο Κυριάκος συνεχίζει τη μακρά οικογενειακή παράδοση και έτσι κάθε πρωί μπαίνει στα μουλωχτά στη ζούγκλα για να μοιράσει τις τρομάρες του φωνάζοντας: «Είμαι ο τεράστιος, ο Κυριάκος ο τρομακτικός. Τρέμετε τα ΚΑΛΟΑΚΟΝΙΣΜΕΝΑ μου ΔΟΝΤΙΑ!» Όταν το έργο του έχει ολοκληρωθεί, ο Κυριάκος αποσύρεται στον βάλτο του και εκεί οι αναγνώστες ανακαλύπτουν πως κρύβει ένα μεγάλο, μα όχι και τόσο τρομακτικό, μυστικό…

 

Τι θα γίνει όταν ο Κύρος ο Κάστορας αποκαλύψει κατά λάθος το μυστικό του; Μήπως ο Κυριάκος ανακαλύψει πως υπάρχουν κι άλλες συναρπαστικές προοπτικές πέρα από το να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση; Προοπτικές που φέρνουν νέες εμπειρίες – αλλά και νέους φίλους;

 

Το Κυριάκος ο Σαγόνιας είναι μια αστεία ιστορία για τη μαγεία του να ανακαλύπτεις τον εαυτό σου και τις πραγματικές σου επιθυμίες, για την αξία της φιλίας και της ομαδικότητας. Τα ολοζώντανα χρώματα που χρησιμοποιεί ο Jarvis σε συνδυασμό με την υφή ξυλομπογιάς που προτιμά στις εικονογραφήσεις του, δημιουργούν το πιο χαρούμενο και ζεστό περιβάλλον για την εξιστόρηση.

O Jarvis έχει εργαστεί ως παρουσιαστής σε παιχνίδια Bingo, ως κηπουρός σε νεκροταφείο, ως ζωγράφος σε φουσκωτά κάστρα και ως σκηνοθέτης κινουμένων σχεδίων, ενώ επί του παρόντος δηλώνει εικονογράφος και συγγραφέας. Ζει στο Μάντσεστερ με τη γυναίκα του, τον σκύλο και τη γάτα τους. Αυτό είναι το δεύτερό του βιβλίο, κι ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξαναγυρίσει σε κάποιο απ’ τα παλιά του επαγγέλματα... Για το βιβλίο του Κυριάκος ο σαγόνιας κέρδισε το βραβείο V&A Illustration Award for Best Illustrated Book. Ο ίδιος τίτλος επιλέχθηκε από το BookTrust’s Treasure Pack και 750.000 αντίτυπα διανεμήθηκαν δωρεάν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί και το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο του Τώρα το ΘΥΜΗΘΗΚΑ! Περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργό στο www.byjarvis.com

 

ROB HODGSON

 

Φτου και βγαίνω

 

 

Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών

Σελίδες: 40 · Σχήμα: 24Χ27,5 · Σκληρό εξώφυλλο

ΙSBN: 978-960-569-751-8 · Τιμή: 11,99 €

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ένας λύκος και ένα… πλασματάκι! Ο λύκος είναι εξαιρετικά επίμονος: παραμονεύει νυχθημερόν έξω από τη σπηλιά και έχει πολλές ιδέες προκειμένου να πείσει το πλασματάκι να βγει έξω. Το πλασματάκι ωστόσο παραμένει μέσα στη σπηλιά και έτσι για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας, οι αναγνώστες δεν βλέπουν τίποτα περισσότερο από τα ολοστρόγγυλα ματάκια του. Ώσπου ένας λουκουμάς πασπαλισμένος με πολύχρωμα τρουφάκια είναι το δέλεαρ που βγάζει το πλασματάκι από τη σπηλιά. Και τότε…

 

Το Φτου και Βγαίνω είναι μια πανέξυπνη και αστεία ιστορία με έντονο το στοιχείο της έκπληξης. Το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών για το μυστηριώδες πλασματάκι θα διατηρηθεί αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της εξιστόρησης. Ένα βιβλίο που θα ενθουσιάσει τους μικρούς αναγνώστες με το σασπένς και τα απρόοπτά του, από ένα νέο και πολλά υποσχόμενο ταλέντο!

Ο Rob Hodgson γεννήθηκε σε μια παραθαλάσσια πόλη στο νότιο τμήμα της Αγγλίας το 1988. Σήμερα ζει στο Μπρίστολ, όπου περνάει τις μέρες του δημιουργώντας χάος και μετατρέποντάς το σε σχέδια και εικονογραφημένα βιβλία. Μεταξύ των επιρροών του είναι οι Picasso, John Cage και οι Beach Boys. Του αρέσουν τα ζώα, να κάνει skateboard και να συλλέγει παράξενα παιχνίδια. Περισσότερες πληροφορίες για τον δημιουργό  στο www.robhodgson.com

 

HONORÉ de BALZAC

 

Καίσαρας Μπιροτό  

 

 

Μετάφραση: Ευγενία Τσελέντη

Σειρά: Ξένη Κλασική Λογοτεχνία

Σελίδες: 440 · Σχήμα: 14,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-776-1 · Τιμή: 10,99 €

 

 

Η υπόθεση τοποθετείται το 1818 και ξεκινά με τη χοροεσπερίδα που διοργανώνει ο Καίσαρας Μπιροτό, έμπορος και ιδιοκτήτης του αρωματοποιείου Βασίλισσα των Ρόδων και αντιδήμαρχος του Παρισιού, με αφορμή την παρασημοφόρησή του από τον Βασιλιά. Για τον ήρωα του Μπαλζάκ, έναν αγρότη που αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στην πόλη κι έτσι κατέληξε έμπορος και αστός, η τιμητική διάκριση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα της επαγγελματικής και κοινωνικής του καταξίωσης. Στη λαμπερή και πολυέξοδη κοσμική εκδήλωση θα συναντηθούν εκπρόσωποι όλων των κοινωνικών τάξεων του Παρισιού. Η υψηλή αριστοκρατία και ο κόσμος του εμπορίου, τραπεζίτες και δημοσιογράφοι, επιστήμονες και δήμαρχοι.

 

Όλοι παίζουν έναν ρόλο στην ανατροπή ζωής που περιμένει τον Καίσαρα Μπιροτό, όταν το Χρήμα που τον ανέδειξε γίνεται ξαφνικά αιτία να κινδυνεύει να χάσει όλα όσα έχει χτίσει σε υλικό και κοινωνικό επίπεδο. Σκηνικό της ιστορίας είναι ο κόσμος του εμπορίου και της κερδοσκοπίας και μωσαϊκό οι σχέσεις που αναπτύσσει ο κεντρικός ήρωας με τους ανθρώπους που κινούνται στον κόσμο αυτό: σχέσεις συναλλαγής, σύγκρουσης, εκμετάλλευσης, κοινωνικής και προσωπικής επιβολής, ματαιοδοξίας, αλλά και εντιμότητας, αφοσίωσης και ήθους.

 

Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα αποτελεί ένα σατιρικό δράμα και ταυτόχρονα μια οξυδερκή σκιαγράφηση της παρισινής μεσαίας τάξης της εποχής εκείνης. Ωστόσο, μέσα από το έργο αυτό ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να διακρίνει τις κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές, όπως και τις επιστημονικές και οικονομικές εξελίξεις που καθόρισαν τα επόμενα χρόνια τη δική μας εποχή. Όπως αναφέρει η εισαγωγή της έκδοσης: «το έργο αυτό παραμένει επίκαιρο καθώς μέσα του αναγνωρίζουμε χαρακτήρες, σχέσεις, συγκρούσεις και καταστάσεις παρόμοιες με αυτές που συναντάμε καθημερινά. Η καθαρή ματιά του λειτουργεί καταλυτικά για τον σημερινό αναγνώστη, τον βοηθάει να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει με μεγαλύτερη ενάργεια, μέσα από ένα ιστορικό πρίσμα, τον γύρω του κόσμο και τα αίτια που τον κινούν».

 

Μια πραγματικά πολύτιμη προσθήκη στη βιβλιοθήκη ενός βιβλιόφιλου που όχι μόνο θέλει να έχει ένα χαρακτηριστικό δείγμα γραφής του Ονορέ ντε Μπαλζάκ, αλλά και ένα έργο όπου η διαχρονική του άξια έγκειται και στις σύγχρονες αναφορές του.

 

 

 

Ο συγγραφέας

 

O Ονορέ ντε Μπαλζάκ γεννήθηκε στην Τουρ το 1799. Σπούδασε στο κολέγιο της πόλης Βαντόμ και το 1816 γράφτηκε στη Νομική Σχολή του Παρισιού, την οποία και εγκατέλειψε τρία χρόνια αργότερα για να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία. Γνώρισε την επιτυχία το 1829 με το μυθιστόρημα Οι Σουάνοι. Ακολούθησαν η Φυσιολογία του γάμου (1829), Η γυναίκα των τριάντα ετών (1830) και Το άγνωστο αριστούργημα (1831). Μοναρχικός, συντηρητικός, καθολικός, ο Μπαλζάκ υπήρξε ένας διεισδυτικός παρατηρητής και συνάμα ένας αδέκαστος κριτής της κοινωνίας της εποχής του. Το 1833 συλλαμβάνει την ιδέα για το γιγαντιαίο εγχείρημά του, την «Ανθρώπινη κωμωδία», ένα σχέδιο «που αγκαλιάζει ταυτόχρονα την ιστορία και την κριτική της κοινωνίας, την ανάλυση των δεινών της και τη διερεύνηση των αρχών της», όπως την περιέγραφε ο ίδιος, και η οποία συμπεριέλαβε πολλά από τα μετέπειτα σημαντικότερα έργα του: Ο συνταγματάρχης Σαμπέρ (1832), Ευγενία Γκραντέ (1833), Ο Μπαρμπα-Γκοριό (1834), Η εξαδέλφη Μπέτι (1846) και Ο εξάδελφος Πονς (1847). Πέθανε το 1850 στο Παρίσι, σε ηλικία μόλις 51 ετών.

 

  

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου 2024

Οι προσφορές των εφημερίδων για το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου 2024

Real News Καθημερινή Πρώτο Θέμα Το Βήμα της Κυριακής Δώστε μας το email σας και κάθε Παρασκευήθα έχετε στα εισερχόμενά σας τις προσφορές των εφημερίδων (Δεν στέλνουμε ανεπιθύμητη αλληλογραφία ενώ μπορείτε να διαγραφείτε με ένα κλικ και δεν θα...

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου – STELLA

Βάλια Καραμάνου STELLA Εκδόσεις Φιλιππότη ISBN: 9789602951200 Σελ. 184 Τιμή: 13,72 ευρώ Τον Σεπτέμβρη του 2021 η Στέλλα  επιστρέφει στην Θασιά, λόγω της μυστηριώδους εξαφάνισης της θείας της Ανδρομάχης, που ήταν και η γιατρός του νησιού.  Στο μακρινό αυτό  νησί του...

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Αποθήκη Ανθρώπων, της Ειρήνης Δερμιτζάκη

Το νέο μυθιστόρημα της Ειρήνης Δερμιτζάκη μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ   Περίληψη: Μια ελληνίδα ηθοποιός μεταναστεύει στο Λονδίνο και πιάνει δουλειά σε ένα γηροκομείο. Εκεί προσπαθεί να ξεχάσει όλα όσα την έδιωξαν από την Ελλάδα ενόσω οι ένοικοι του...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο – Mariesa Dulak
Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο – Mariesa Dulak

Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο – Mariesa Dulak

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Μια όμορφη μέρα, ένας μπαμπάς και ο γιος του αποφασίζουν να πάνε στην παραλία με το τρένο. Επιβιβάζονται, κάθονται πλάι – πλάι και ο μπαμπάς αμέσως σπεύδει στο αγαπημένο του σπορ που δεν είναι άλλο από την οθόνη του κινητού του. Ξαφνικά...

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι και άλλες ποιητικές ιστορίες, του Γιώργου Τσακνιά
Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι και άλλες ποιητικές ιστορίες, του Γιώργου Τσακνιά

Ένα καλαμάρι επιθυμεί να πάει στο φεγγάρι και άλλες ποιητικές ιστορίες, του Γιώργου Τσακνιά

Καλώς ήλθατε στον βυθό της θάλασσας, καλώς ήλθατε σ’ έναν κόσμο γεμάτο παράδοξες ιστορίες, διασκεδαστικές ανατροπές και πολλά ευτράπελα! Ο Γιώργος Τσακνιάς καταφέρνει μέσα σε λίγους στίχους να ζωντανέψει διάφορες και διαφορετικές ιστορίες, να μας συστήσει ψάρια και...

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Ο μικρός αρκούδος της Else Holmelund Minarik στις εκδόσεις Παπαδόπουλος
Ο μικρός αρκούδος της Else Holmelund Minarik στις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο μικρός αρκούδος της Else Holmelund Minarik στις εκδόσεις Παπαδόπουλος

Ο μικρός αρκούδος της Else Holmelund Minarik -γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Ο μικρός αρκούδος πάει επίσκεψη   Η επίσκεψη στον παππού και τη γιαγιά, πάντα είναι ευχάριστη! Το ίδιο συμβαίνει και για τον ήρωα της ιστορίας μας, τον μικρό αρκούδο. Επισκέπτεται τους...

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Τα κουκουβαγάκια – Μartin Waddell
Τα κουκουβαγάκια – Μartin Waddell

Τα κουκουβαγάκια – Μartin Waddell

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Η Σάρα, ο Πέρσι και ο Μπιλ, είναι τρία μικρά κουκουβαγάκια που ζουν με τη μαμά τους σε μια φωλιά στην κουφάλα ενός δέντρου. Μια νύχτα λοιπόν τα τρία μικρά ξύπνησαν και ήταν μόνα τους. Ο Μπιλ φοβήθηκε πολύ, ενώ τα άλλα δύο πουλάκια...

ΒιβλιοκριτικέςΠαιδική λογοτεχνία
Η τελευταία αρκούδα – Hannah Gold
Η τελευταία αρκούδα – Hannah Gold

Η τελευταία αρκούδα – Hannah Gold

- γράφει η Κατερίνα Σιδέρη - Η Έιπριλ είναι μια 11χρονη νεαρή που ζει με τον πατέρα της. Σε ηλικία 4 ετών έχασε τη μητέρα της, μια μητέρα που ο μπαμπάς ισχυρίζεται ότι ήταν φτιαγμένη από ουράνιο τόξο. Είναι ευαίσθητη σαν τη μαμά της και προτιμά τα ζώα από τους...

Βιβλιοκριτικές
Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα, της Μανίνας Ζουμπουλάκη
Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα, της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα, της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Μια μητέρα και σύζυγος, με δυο παιδιά στην εφηβεία, βλέπει έντρομη τον άντρα της να την παρατάει για ασήμαντη αφορμή. Και τώρα τι κάνουμε; Πώς διαχειριζόμαστε τα πρακτικά θέματα του σπιτιού; Πώς το λέμε στα παιδιά; Τι κάνουμε για να βγάλουμε χρήματα για τις ανάγκες...