Επιλέξτε Page

«Οι άνδρες κάνουν… τη δουλειά τους» – Λία Λάππα

23.05.2017

σχόλια

Το βιβλίο...

Αναμφισβήτητα, η δουλειά για τον άνθρωπο, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες επιβίωσης και αυτοπραγμάτωσης και σε μεγάλο βαθμό αποτελεί παράμετρο που ορίζει ακόμη και συμπεριφορές.

Το βιβλίο, είναι μια προσπάθεια αποκωδικοποίησης της συμπεριφοράς των ανδρών, με βάση το επάγγελμά τους.

Η δημοσιογράφος Λία Λάππα, για 5 ολόκληρα χρόνια συζητούσε με άνδρες επιτυχημένους στο επάγγελμά τους και εκείνοι, της εμπιστεύτηκαν τα μυστικά του επαγγέλματός τους αλλά και της ζωής τους.

Πόσο μπορεί να επηρεάσει  μια στερημένη φοιτητική ζωή την κατοπινή ερωτική  συμπεριφορά ενός  γιατρού; Γιατί οι ποδοσφαιριστές  επιδιώκουν να βρουν νωρίς το ταίρι της ζωής τους; Ποια κατηγορία δικηγόρων θέλει δίπλα του γυναίκες τρόπαιο; Τι σημαίνει στόχος για τον υπεύθυνο μάρκετινγκ και που μπορεί να φτάσει για να τον κατακτήσει; Γιατί πρέπει να «μαρινάρεις» έναν σεφ;

 Το βιβλίο εμπεριέχει,  με χιούμορ και αμεσότητα, όλα αυτά και άλλα πολλά μικρά μυστικά, μεγάλων ανδρών που μπορούν να εξηγήσουν  τις συμπεριφορές τους ως προς το άλλο φύλο. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι «ειπωμένο» από άνδρες για να το διαβάσουν οι γυναίκες.

 Χωρίς ονόματα αλλά με πάθος, οι άνδρες που  μίλησαν  στη Λία Λάππα, έδωσαν μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης της ζωής τους και, πού ξέρετε, ίσως  ο σύντροφός σας να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τους πρωταγωνιστές του βιβλίου και,  διαβάζοντάς  το,  τον καταλάβετε καλύτερα…

 

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Και 48 ώρες να είχε η μέρα πάλι θα ένιωθε ότι δεν θα προλάβαινε να κάνει όλα αυτά που θέλει. Είναι δημοσιογράφος,  ραδιοφωνικός παραγωγός, εκπαιδεύτρια και  προσφάτως συγγραφέας  με το βιβλίο «οι άνδρες κάνουν… τη δουλειά τους»

Το βιβλίο είναι μια μεγάλη έρευνα  από μεριάς της, για να καταλάβει το πόσο πολύ το επάγγελμα επηρεάζει τους άνδρες και τη συμπεριφορά τους σε όλα τα στάδια της ηλικίας τους.

 Το χρήμα, η εξουσία, ο λίγος χρόνος, οι πειρασμοί, είναι παράμετροι που συμπορεύονται με την καριέρα. Για να καταλάβουμε έναν άνθρωπο πρέπει να ανατρέξουμε στους γονείς του, στο περιβάλλον του και φυσικά στο επάγγελμά του. Αν δεν φέρει τον Αρη και την Αφροδίτη κοντά, ελπίζει  τουλάχιστον, ότι θα περάσετε ευχάριστα, διαβάζοντάς το…

Είναι απόφοιτος Ελληνικού Πολιτισμού του Ε.Α.Π και λατρεύει ό,τι προάγει το πνεύμα και την ψυχή.

Θα ήθελε να μένει κοντά στο νέο μουσείο της Ακρόπολης για να το επισκέπτεται συχνά και  να ξεναγεί τους φίλους της, μάλιστα, όταν βγαίνει στο εξωτερικό, είναι ικανή να μιλάει στον ταξιτζή ώρες για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.   Λία και τεχνολογία δεν πάνε μαζί αλλά είναι λάτρης των social media και της φωτογραφίας («βλέπει» παντού κάδρα).

Είναι γεννημένη μαμά και λατρεύει τα παιδιά, έχει γράψει  παραμύθια για τον παιδικό διαβήτη και  τολμάει, όταν το νιώθει, να κάνει  κηρύγματα στις μαμάδες που φωνάζουν στα παιδιά τους.

Η μικρή της κόρη (5 ετών) ξέρει από τώρα τι σημαίνει  δημοσιογραφία και ρεπορτάζ ενώ  με τις ζωγραφιές της, θέλει να κάνει έκθεση έργων τέχνης!!!

 

...κυκλοφορεί αρχές Ιουνίου

Ακολουθήστε μας

Ο βιβλιοπώλης του Σελινούντα, του Roberto Vecchioni

Ο βιβλιοπώλης του Σελινούντα, του Roberto Vecchioni

Τι συμβαίνει στην πόλη του Σελινούντα; Γιατί οι άνθρωποι έπαψαν να μιλούν και να βρίσκουν ακριβή νοήματα στις λέξεις; Τι σχέση έχει με αυτό η άφιξη ενός απρόσιτου και περίεργου βιβλιοπώλη αρκετά χρόνια πριν; Τι το ξεχωριστό είχε αυτός ο άνθρωπος και γιατί τον είχαν...

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News

Διαβάστε κι αυτά

Το ψεγάδι του Καρυωτάκη

Το ψεγάδι του Καρυωτάκη

_ γράφει ο Σωκράτης Τσελεγκαρίδης _ Ο Κώστας Καρυωτάκης γεννήθηκε στην εκπνοή του 19ου αιώνα στην Τρίπολη και είναι από τους κύριους εκφραστές της λογοτεχνικής γενιάς του 1920. Το ποιητικό έργο του χαρακτηρίζεται από λυρισμό και δεν είναι λίγοι εκείνοι που του...

1 σχόλια

1 Σχόλιο

  1. elektra.alexaki

    Με το καλό! Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον και ομολογουμένως το θέμα που πραγματεύεται είναι πρωτότυπο. Μένει να απολαύσουμε, ως αναγνώστες, τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζονται οι ίδιες οι συνεντεύξεις ( ή τμήματα αυτών), καθώς και τα συνολικά συμπεράσματα της συγγραφέως.

    Απάντηση

Υποβολή σχολίου