Ο Αναστάσιος Γεωργίου συνομιλεί με τη Βούλα Παπατσιφλικιώτη

Με το πρώτο του βιβλίο μας παροτρύνει να ονειρευτούμε! Πώς ξεκινήσατε να γράφετε; Από μικρή ηλικία με συναρπάζαν τα βιβλία. Νομίζω ότι είναι ο πιο μαγικός τρόπος ώστε να ταξιδέψεις και να βιώσεις σπουδαίες εμπειρίες. Όταν αρχίσαμε την γραφή στο σχολείο λοιπόν, θυμάμαι πως είχα μαγευτεί από την ανθρώπινη ικανότητα της επικοινωνίας με τον συγκεκριμένο τρόπο. […]

Με το πρώτο του βιβλίο μας παροτρύνει να ονειρευτούμε!

 

Πώς ξεκινήσατε να γράφετε;

Από μικρή ηλικία με συναρπάζαν τα βιβλία. Νομίζω ότι είναι ο πιο μαγικός τρόπος ώστε να ταξιδέψεις και να βιώσεις σπουδαίες εμπειρίες. Όταν αρχίσαμε την γραφή στο σχολείο λοιπόν, θυμάμαι πως είχα μαγευτεί από την ανθρώπινη ικανότητα της επικοινωνίας με τον συγκεκριμένο τρόπο. Στα οχτώ μου χρόνια, θυμάμαι ένα στενό συγγενικό πρόσωπο με είχε ρωτήσει «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» και εγώ του απάντησα αυθόρμητα και με αθωότητα, «Συγγραφέας…».

 

Τι ήταν εκείνο που σας ενέπνευσε να γράψετε το βιβλίο σας;

Η κοινωνία μας και ο τρόπος με τον οποίο ζούμε. Η ανάγκη του να ονειρευτούμε αλλά ταυτόχρονα και ο φόβος της αποτυχίας. Η σκοτεινιά και το φως που συνυπάρχουν παντού γύρω μας και ο πόθος μας να κυριαρχήσει το φως.

 

Τι σημαίνει για εσάς έμπνευση;

Έμπνευση για εμένα σημαίνει ζωή, πάθος και μαγεία. Είναι η στιγμή που αφήνεσαι σε αυτή τη δύναμη και απλά χάνεσαι μέσα στην διαδικασία της δημιουργίας. Είναι ό,τι πιο κοντινό στο θείο μπορεί να βιώσει μια ανθρώπινη οντότητα.

 

Ποιο στοιχείο του χαρακτήρα σας δυσκολεύει τη γραφή σας;

Η έλλειψη αυτοπεποίθησης και ο φόβος της κριτικής. Οφείλω να ομολογήσω πως είναι αρκετά δύσκολο να δημιουργήσεις, όταν σκέφτεσαι το τι θα πουν οι άλλοι και το πώς θα αντιληφθούν και θα εκλάβουν το έργο σου.

 

Ποια μοίρα ελπίζετε για το βιβλίο σας;

Σίγουρα επιθυμώ να τα πάει πολύ καλά και να γίνει αρεστό από τους αναγνώστες, όπως ο κάθε συγγραφέας θα ονειρευόταν για το βιβλίο του. Αλλά, είμαι χαρούμενος μόνο και μόνο με την ιδέα της πιθανότητας, πως κάποιος που βιώνει μια δύσκολη στιγμή στη ζωή του και αναζητά μια ακτίνα ελπίδας ίσως την βρει στο βιβλίο μου.

 

Έχετε συγκινηθεί με ένα βιβλίο που έχετε διαβάσει;

Σίγουρα όχι μόνο με ένα. Αν έπρεπε όμως να ξεχωρίσω κάποιο θα επέλεγα τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ. Είναι το βιβλίο που με έχει σημαδέψει και θα παραμένει πάντα στη καρδιά μου.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι το βιβλίο που με έμαθε να πιστεύω στην αγάπη και να μην πάψω ποτέ να ελπίζω. 

 

Ποια είναι η αγαπημένη σας φράση;

« Είναι παράξενο, αλλά για να γνωρίσεις το άλλο σου μισό πρέπει ήδη να είσαι ολοκληρωμένος ως μονάδα. »

Αποτελεί την αγαπημένη μου φράση από το βιβλίο μου. Θεωρώ πως είναι σημαντικό το να προσπαθούμε καθημερινά να αναγνωρίσουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε και να αγωνιζόμαστε για την αυτό-βελτίωσή μας. Κανείς δεν πρέπει να βασίζει την ευτυχία του σε κάποιον άλλο. Είμαστε κύριοι της μοίρας μας και πρέπει να το καταλάβουμε, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε το κάθε μας όνειρο πραγματικότητα και να φτάσουμε στην ολοκλήρωσή μας.

 

Για ποιο λόγο θα σταματούσατε να γράφετε;

Θα σταματούσα να γράφω αφού σταματούσα να υπάρχω. Το γράψιμο δεν είναι απλά ένα πάθος, είναι ένας τρόπος ζωής, είναι μια αγάπη. Η αγάπη είναι αέναη και χωρίς όρια. Όπως ποτέ μου δεν θα ήθελα να σταματήσω να αγαπώ έτσι δεν θα ήθελα ούτε να σταματήσω να γράφω.

Γιατί να ονειρευτώ;

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή

«Θα σου αποκαλύψω το πιο μεγάλο μυστικό μου! Πολλοί με θεωρούν τρελό. Ο λόγος; Ακόμα τα βράδια κάθομαι στο περβάζι του παραθύρου μου και κοιτάω τον ουρανό… Ακόμα πιστεύω πως υπάρχουν αστέρια, έτοιμα να πραγματοποιήσουν τα όνειρά μου… Γιατί τα αστέρια έχουν χαθεί πλέον από τον ουρανό; Μήπως δεν αγαπάνε πλέον τους ανθρώπους ή μήπως οι άνθρωποι τα έχουν αναγκάσει να κρυφτούν;»

Μέσα στη σκοτεινιά που έχει κατακλύσει τον πλανήτη Γη, μοιάζει να έχει χαθεί κάθε ελπίδα για την ανθρωπότητα. Τα όνειρα τείνουν να εξαφανιστούν για πάντα και το σύμπαν μοιάζει έτοιμο να χαθεί μαζί τους. Ένα αγόρι, ο Αγαθούλης, δίνει τη δική του μάχη για να κρατήσει τα όνειρά του ζωντανά. Δύσκολο, όμως, να πολεμάς μόνος. Έτσι παίρνει την απόφαση να παραδώσει τα όπλα και να ενδώσει στο νέο, καλά οργανωμένο κοινωνικό σύστημα. Το τέλος του κόσμου πλησιάζει, αφού το τελευταίο πλάσμα πάνω στη Γη που συνέχιζε να ονειρεύεται, παραιτείται. Ενώ όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει, κάνει την εμφάνισή του ένα αστέρι που συνεχίζει να πιστεύει στους ανθρώπους και εναποθέτει την πίστη του αυτή στο μικρό πρωταγωνιστή μας. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι στη Χώρα των ονείρων. Εκεί ο Αγαθούλης προσπαθεί να καταλάβει τη σημαντικότητα των ονείρων και να βρει τη δύναμη για να σώσει την ανθρωπότητα από την επικείμενη καταστροφή της.

Ίσως το επιτύχει, ίσως και όχι…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Γεωργίου Αναστάσιος γεννήθηκε στην επαρχία της Πάφου, στις 18 Μαΐου του 1994. Αποφοίτησε από το Λύκειο και την Τεχνική Σχολή της Πόλεως Χρυσοχούς ως αριστούχος. Εξασφάλισε θέση στο τμήμα της Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ξεκίνησε να γράφει το πρώτο του βιβλίο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Έλαβε μέρος στο διαγωνισμό συγγραφής παιδικής λογοτεχνίας 2015 του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου με το «Αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο», το οποίο και βραβεύτηκε. Σήμερα πραγματοποιεί σπουδές Νομικής στη Γαλλία, στο Πανεπιστήμιο της Λυών.

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου