Ο “γύρος” ανάμεσα στις Λέξεις της Xρονιάς 2017 του αμερικανικού λεξικού «Merriam-Webster»

Το λεξικό Merriam-Webster δημοσίευσε, λίγο μετά το τέλος του 2017, τη λίστα με τις λέξεις που αναζητήθηκαν περισσότερο στην πλατφόρμα του μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Στην κορυφή, στην πρώτη θέση, βλέπουμε να φιγουράρει η λέξη Φεμινισμός (Feminism), θέμα που απασχόλησε πολύ τα Μέσα το 2017, ενώ ακολουθούν λέξεις όπως Συνένοχος (Complicit), Ενσυναίσθηση (Empathy) και Ομοσπονδιακό […]
- 28.01.2018 -

Το λεξικό Merriam-Webster δημοσίευσε, λίγο μετά το τέλος του 2017, τη λίστα με τις λέξεις που αναζητήθηκαν περισσότερο στην πλατφόρμα του μέσα στην προηγούμενη χρονιά. Στην κορυφή, στην πρώτη θέση, βλέπουμε να φιγουράρει η λέξη Φεμινισμός (Feminism), θέμα που απασχόλησε πολύ τα Μέσα το 2017, ενώ ακολουθούν λέξεις όπως Συνένοχος (Complicit), Ενσυναίσθηση (Empathy) και Ομοσπονδιακό Σύστημα (Federalism). 

Έκπληξη ήταν το γεγονός ότι στην 7η θέση της λίστας βρέθηκε η ελληνική λέξη Γύρος (Gyro), κάνοντας τη διαφορά, μιας και οι περισσότερες αναζητήσεις αφορούσαν λέξεις με πολιτικές και κοινωνικές διαστάσεις. Τον Μάρτιο, η αμερικανική εκπομπή The Tonight Show του Jimmy Fallon, με καλεσμένο τον τραγουδιστή της κάντρι Luke Bryan, ξεκίνησε με τους δύο άντρες να παραγγέλνουν φαγητό, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκε το μουσικό βίντεο με τίτλο Δεν ξέρω πώς να προφέρω τον Γύρο (I don’t know how to pronounce Gyro). Με αφορμή αυτό λοιπόν το γεγονός, οι τηλεθεατές και όχι μόνο της εκπομπής, έψαξαν το ελληνικό φαγητό στα λεξικά και το έφεραν στην 7η θέση των Λέξεων της Χρονιάς του λεξικού Merriam-Webster. 

 

Πηγή: Merriam-Webster

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου