Πέμπτη 1 – Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016: η ατζέντα

Πέμπτη 1/12/2016Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, στις 8:30 μ.μ., ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου  του Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν  η Αγγέλα Καστρινάκη, πανεπιστημιακός-συγγραφέας, και ο Γιώργος  Περαντωνάκης, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας-κριτικός βιβλίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με […]
- 1.12.2016 -

Πέμπτη 1/12/2016

Την Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016, στις 8:30 μ.μ., ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου  του Κώστα Ακρίβου «Τελευταία νέα από την Ιθάκη». Για το βιβλίο θα μιλήσουν  η Αγγέλα Καστρινάκη, πανεπιστημιακός-συγγραφέας, και ο Γιώργος  Περαντωνάκης, Διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας-κριτικός βιβλίου. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS 
(Σταδίου 24, Αθήνα).

Την ίδια μέρα στις 6:00 μμ, oι εκδόσεις Διόπτρα και τα καταστήματα Imaginarium μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου για παιδιά της Μαρίνας Γιώτη "Δυο φορές και έναν καιρό...ήταν η Σταχτοπούτα" στο κατάστημα Imaginarium Ν. Σμύρνης. Η συγγραφέας μαζί με τον δαιμόνιο ρεπόρτερ Φάνη τον Μπούφο είναι αποφασισμένοι να ανακαλύψουν και πάλι την αλήθεια. Τι έγινε τελικά με την Σταχτοπούτα και τον Πρίγκιπα; Ήταν αυτός ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός όσο φαινόταν; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα; Imaginarium (25ης Μαρτίου, Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, τηλ. 210 9370885)

Τέλος,  στις 7:00 μμ, το PUBLIC Τσιμισκή και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν σε μια συνάντηση με τον συγγραφέα Στέφανο Δάνδολο, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Όταν θα δεις τη θάλασσα». Για το βιβλίο θα μιλήσει ο δημοσιογράφος Στέφανος Τσιτσόπουλος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ο Γιάννης Βαρδής ερμηνεύοντας ερωτικά τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, καθώς και το τραγούδι που γράφτηκε ειδικά για το βιβλίο. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του, στο Public Τσιμισκί (Τσιμισκή 24, Θεσσαλονίκη).

 

Παρασκευή 2/12/2016

Την Παρασκευή 02/12/2016 στις 19:00 μμ, διοργανώνεται μια  δίωρη διάλεξη με θέμα «Διάλεξη δημιουργικής γραφής από τον Κυριάκο Αθανασιάδη» από τον Κυριάκο Αθανασιάδη, με αφορμή τον Οδηγό Συγγραφής που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στο Μέγαρο Υπατία (Ηπείρου 2 και Πατησίων 55, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο). Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ. Πληροφορίες: 210 2804852. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο http://www.surveymonkey.com/r/QBLX2FR (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Πάντα την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016 και στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS (Αριστοτέλους 7, Θεσσαλονίκη) οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος  του Μάκη Καραγιάννη «Πόλη χωρίς Θεούς». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Άννα Κουστινούδη, διδάκτωρ Αγγλικής Λογοτεχνίας-εκπαιδευτικός, ο Λέων Ναρ, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας-συγγραφέας και ο Βασίλης Καραγιάννης, εκδότης του περιοδικού «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» συγγραφέας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

Τέλος την ίδια μέρα και στις 19:00 μμ, το Βιβλιοπωλείο ΧΑΤΖΗΔΑΝΙΗΛ (Κεντρική Αγορά Μυτιλήνης, τηλ.: 2251022891) και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Πηνελόπης Κουρτζή,  «Κουμκουάτ» στο καφέ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝ. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Κατερίνα Γκαγκάκη. Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της. (Π. Κουντουριώτου 13 και Ερμού, Μυτιλήνη)

 

 

Σάββατο 3/12/2016

Το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ., το βιβλιοπωλείο ΠΛΕΙΑΔΕΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ευγενίας Μπογιάνου «Μόνο ο αέρας ακουγόταν.» Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Μάρω Δούκα και ο φιλόλογος-συγγραφέας Δημήτρης Χριστόπουλος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει  η ηθοποιός Μαρία Κανελλοπούλου. (Σπ. Μερκούρη 62, Παγκράτι)


Το Σάββατο επίσης στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογή  Άνω τελεία, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα βρίσκεται θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της .(Βουλής 4, 105 62, Αθήνα. Τ. 210 3225152).

Την ίδια μέρα επίσης, στη 1:00 οι εκδόσεις Γαβριηλίδης μας προσκαλούν στην ξενάγηση της έκθεσης ζωγραφικής του Γιώργου Σιγάλα (από τον ίδιο τον ζωγράφο) στο Poems&Crimes Art Bar των εκδόσεων. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό από 19 Νοεμβρίου έως 9 Δεκεμβρίου. Εκτίθενται είκοσι χαρακτηριστικά έργα από τα εβδομήντα εννέα έργα της πρόσφατης ενότητας. Πρόκειται για χρωματιστά σχέδια σε μικρό μέγεθος. Παρουσιάζουν πορτραίτα ανθρώπων και στο περιθώριο του σχεδίου εντίθενται ποιήματα του ιδίου, σε μοντέρνο ύφος μιας σύγχρονης νεοουμανιστικής θεώρησης. Η σύνθεση σχεδίου και ποιήματος στην ίδια εικόνα, παραπέμπει σε ντοκουμέντα του παρόντος χρόνου. (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839).

 

Συνεχίζουμε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 10:30 μμ το poems ‘n crimes των Εκδόσεων Γαβριηλίδης, μας προσκαλεί σε Ρεμπέτικο σαββατόβραδο! O σολίστας του μπουζουκιού Νίκος Τατασόπουλος θα έχει μαζί του την Ιφιγένεια Ιωάννου (φωνή, κανονάκι), τον Δημήτρη Μηταράκη (φωνή, ακορντεόν) και τον Βασίλη Σκούτα (φωνή, κιθάρα). Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 210 3228839. Είσοδος 5 ευρώ το άτομο. (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι Αθήα (60 μέτρα από το μετρό), τηλ.210-3228839).

Το ίδιο Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, από τις 12:30 έως τις 3 το μεσημέρι, μας περιμένουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να ζήσουμε ξανά τη μαγεία της ταινίας Ψυχρά κι Ανάποδα της Disney.  Η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη και η εικαστικός Γεωργία Σουβατζή θα ταξιδέψουν μαζί μας στο βασίλειο της Αρεντέλα. Για παιδιά από 5 έως 10 ετών. Είσοδος ελεύθερη . Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: [email protected] (ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

 

Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 19.00 στη Govedarou Art Gallery  εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση  του γνωστού Ελληνορώσσου ζωγράφου  Κώστα Εφημίδη με τίτλο «Μία κατάσταση».  (Γ. Παπανδρέου 5, πρώην Ανθέων, Στάση Γεωργίου).

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις  7 μ.μ. στη Πινακοθήκη Γόννων του Δήμου Τεμπών θα εγκαινιαστεί η εικαστική έκθεση «νικοτιανή» των έντεκα νέων καλλιτεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας, με αφορμή το έργο του καλλιτέχνη Πάνου Χαραλάμπους το οποίο μας παραχώρησε για να εκτεθεί στην παρούσα έκθεση. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως 22 Ιανουαρίου του 2017. Πληροφορίες και ραντεβού για ενδιαφερόμενες ομάδες ή σχολεία στα τηλέφωνα: 697 804 6399 Μαίρη Παπακανάκη, 697 914 7755 Φλώρα Γουγουλιά.

Τέλος, το Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος», η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ  μας προσκαλούν στην παρουσίαση  του παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Δημόκα «Η δασκάλα των χρωμάτων». Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Ελένη Τσιάλτα, ο φιλόλογος Δημήτρης Καραμάνης και η συγγραφέας.Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει  ο τραγουδοποιός Σταύρος Σιόλας. (Πηγές Κρύας, Λιβαδειά).

 


Κυριακή 4/12/2016

Κυριακή 04/12/2016 7:00 μμ,  η ομάδα βιβλίου της ΧΕΝ Ν. Φαλήρου και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Καλπούζου, «Σέρρα» στον χώρο της ομάδας .Ο συγγραφέας θα παρουσιάσει με ξεχωριστό τρόπο το βιβλίο του, θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα. (Σμολένσκυ 28, Νέο Φάληρο.

Την ίδια μέρα επίσης στις 11:30 π.μ. ιι εκδόσεις Διόπτρα και το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου για παιδιά "Δυο φορές και εναν καιρό...ήταν η Σταχτοπούτα" της Μαρίνας Γιώτη στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ρήγα Φεραίου 25 Ηλιούπολη, 210 9940110).

Τέλος την ίδια Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016, στις 7 μ.μ., η Βιβλιοθήκη Ανθός του Φουγάρου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη «Το κλαρινέτο».  (Ασκληπιού 98, Ναύπλιο).

 

έρευνα και επιμέλεια κειμένων: Γιώτα Μάρκου

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου