τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Περιπέτεια στο νησί του θησαυρού των Stella Maidment και Daniela Doglani

Περιπέτεια στο νησί του θησαυρού των Stella  Maidment και Daniela Doglani

Τώρα το καλοκαίρι, πολλοί γονείς αναζητούν βιβλία δραστηριοτήτων για τα παιδιά τους, ώστε να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους… όταν δεν κάνουν μακροβούτια στη θάλασσα, φυσικά!

Ψάξαμε και βρήκαμε ένα υπέροχο βιβλίο δραστηριοτήτων για μικρούς πειρατές και μικρές πειρατίνες από 3 χρονών, που δε θυμίζει σε τίποτα «άσκηση για το σπίτι» αλλά μόνο παιχνίδι. Η «Περιπέτεια στο νησί του θησαυρού» των Stella  Maidment και Daniela Doglani από εκδόσεις susaeta, είναι ένα βιβλίο γεμάτο εικόνες από πειρατικές περιπέτειες που θα παρασύρουν τα παιδιά. Όχι ξεχωριστές, αλλά δραστηριότητες που συνδέονται μεταξύ τους ώστε να βρούμε τον θησαυρό!

Παρέα με τον Μηνά, τον μικρότερο πειρατή του πλοίου, και τη Ναζιάρα, την γάτα του πλοίου, τα παιδιά ακολουθούν χάρτες θησαυρού, βρίσκουν διαφορές στα πιάτα που σρβίρονται στην τραπεζαρία του πλοίου, ταιριάζουν τις απλωμένες κάλτσες, τα βάζουν με σκανταλιάρικες μαιμούδες και πηδούν σε βάρκες από τις ανεμόσκαλες.

Στο τέλος του βιβλίου βρίσκονται οι λύσεις καθώς και επιπρόσθετες δραστηριότητες για μετά το διάβασμα του βιβλίου, όπως: κάνε το δικό σου κυνήγι θησαυρού και φτιάξε τη δική σου πειρατική σημαία!

Δραστηριότητες για το σπίτι

Πέρα από τις δραστηριότητες που ήδη προτείνονται, για να γίνουμε κι εμείς πραγματικοί πειρατές, μπορούμε να φτιάξουμε κι άλλα «σύνεργα» με πολύ απλά υλικά.

Πειρατικό καπέλο με χαρτόνι και τα παιδιά το διακοσμούν όπως θέλουν. Δείτε εδώ

Πειρατικό κιάλι με ρολό υγείας. Δείτε εδώ.

Κι άλλα πειρατικά αξεσουάρ που δεν μας παίρνουν πάνω από 10 λεπτά για να φτιάξουμε. Δείτε εδώ.

Επίσης, μπορούμε να φτιάξουμε και τον Πάρλα τον παπαγάλο, τον σύντροφο του Μηνά, από ρολό υγείας! Ματάκια, φτερά, ράμφος από χαρτόνι , ένα κάλυπτρο ματιού και μπόλικους μαρκαδόρους ή νερομπογιές, για να τον βάψουν τα παιδιά!

Η Χριστίνα Κωνσταντουδάκη έχει τελειώσει Νηπιαγωγός μα στον ελεύθερο χρόνο της είναι εφευρέτρια ονείρων κι εκπαιδεύτρια σοκολατένιων λαγών. Έχει φάει από το μήλο της Χιονάτης κι επέζησε γι’ αυτό και ξέρει όλα τα μυστικά των ηρώων των παραμυθιών. Μένει  με τις 73 πολύχρωμες γάτες της που γουργουρίζουν τα κάλαντα όλο το χρόνο και γράφει παραμύθια για μικρούς, μεγάλους και ονειροπόλους. Σπουδάζει από το 2014 στο εργαστήρι δημιουργικής γραφής Tabula Rasa, έχει βραβευτεί για παραμύθια και διηγήματά της κι είναι εθελόντρια ομαδάρχισσα σε κατασκηνώσεις. Σπουδάζει σε μεταπτυχιακό του ΕΚΠΑ σχετικό με φιλαναγνωσία και το πρώτο της βιβλίο για παιδιά «Το αρχηγείο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος