τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Πολυκατοικία

Πολυκατοικία

Το σώμα του κάνει γκελ από τον έναν τοίχο στον άλλον. Κάπου αλλού, τα αηδόνια τραγουδούν. Μέσα στο διαμέρισμά του, μόνο βοή. Και ρύπανση. Αναμετριέται με το ταβάνι. Τα βάζει με το πάτωμα· του κλουβιού του.

Και πώς να ζήσει μιαν ολόκληρη ζωή περιορισμένος; Για πού να δρασκελίσει; Κάπου τα βατράχια κρώζουν. Κι η θάλασσα μεταφέρει τη φωνή της, πέρα μακριά. Και τα δέντρα την άνοιξη φεγγίζουν από το πράσινο και την ανάσα τους.

Μεγάλωσε κι έμεινε σ’ ένα διαμέρισμα. Σ’ ένα τετράγωνο κουτί. Εκεί όπου τον έβαλαν. Εκεί θα ξεψυχήσει. Όχι γέρος. Νέος. Τότε ξεψυχάς στην πόλη.

Όλα γύρω του γυρίζουν κυκλικά. Μα το κουτί του έχει γωνίες. Δεν κυλά.

_

γράφει η Χριστίνα Στεφανίδου

 

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Άννα Μάλαμα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Παιδαγωγικά κι έκανα μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή. Εργάστηκα ως δασκάλα γενικής και ειδικής Αγωγής σε σχολεία του Έβρου, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης. Όταν δε δουλεύω με τα παιδιά, μου αρέσει να διαβάζω όμορφα βιβλία. Πού και πού η πένα μου γαργαλάει το χέρι κι αραδιάζω στο χαρτί τις δικές μου ιστορίες.

6 Σχόλια

 1. 'Αννα Ρουμελιώτη

  Νέος ξεψυχας στην πόλη..Μα όταν είσαι νέος δεν το συνειδητοποιείς. Κι όταν μεγαλώσεις αρκετά δεν μπορείς να ξεφύγεις από το κουτί. Ρεαλιστική..Δυνατή.Μου άρεσε πολύ η ιστορία σας. Καλώς ήρθατε!!

  Απάντηση
  • christinastefanidou

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλώς σας βρήκα! (Ποτέ δεν είναι αργά)…

   Απάντηση
 2. Σοφία Ντούπη

  Δυνατό!!!Το κείμενό σας σαν καθρέφτης καθαρό και αληθινό!!! Καλή συνέχεια!!!

  Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Πολύ ωραίο, ρεαλιστικό και αληθινό και όχι μόνο ιστορία. Αυτά τα σπίτια τα έχω δει στην παλιά Γιουγκοσλαβία. Καλή επιτυχία στην συνέχεια!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος