Πολυκατοικία

10.02.2017

Το σώμα του κάνει γκελ από τον έναν τοίχο στον άλλον. Κάπου αλλού, τα αηδόνια τραγουδούν. Μέσα στο διαμέρισμά του, μόνο βοή. Και ρύπανση. Αναμετριέται με το ταβάνι. Τα βάζει με το πάτωμα· του κλουβιού του.

Και πώς να ζήσει μιαν ολόκληρη ζωή περιορισμένος; Για πού να δρασκελίσει; Κάπου τα βατράχια κρώζουν. Κι η θάλασσα μεταφέρει τη φωνή της, πέρα μακριά. Και τα δέντρα την άνοιξη φεγγίζουν από το πράσινο και την ανάσα τους.

Μεγάλωσε κι έμεινε σ’ ένα διαμέρισμα. Σ’ ένα τετράγωνο κουτί. Εκεί όπου τον έβαλαν. Εκεί θα ξεψυχήσει. Όχι γέρος. Νέος. Τότε ξεψυχάς στην πόλη.

Όλα γύρω του γυρίζουν κυκλικά. Μα το κουτί του έχει γωνίες. Δεν κυλά.

_

γράφει η Χριστίνα Στεφανίδου

 

 

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οδηγός ιστοσελίδας

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Όποιος τις νύχτες περπατεί…

Όποιος τις νύχτες περπατεί…

«Τους μήνες που δεν έχουν ρο το κρασί θέλει νερό» ξανάπιασε το γνωστό τροπάρι του ο Μηνάς, καθώς - αρχές του Μάη ήτανε - βολεύτηκε στην μόνιμη θέση του, στο κουτούκι του Γαβρίλη «Η ωραία Μέλπεια». Αποδέκτης της παρατήρησης η μόνιμη παρέα του, ο ξάδερφός του ο...

Δυο κουμπιά και μισό καρότο…

Δυο κουμπιά και μισό καρότο…

Μια μέρα μετά το χιόνι. Ήταν γκρίζα, ''κλεισμένη'' η προηγούμενη μέρα. Πολλοί δεν θέλησαν να μετακινηθούν, ο πάγος δεν αστειεύεται. Όπου δεν βλέπει ο ήλιος, ο χιόνι είναι πιο ''σκληρό'', πιο ''άγριο''. Οι πιτσιρικάδες προφανώς δεν καταλαβαίνουν από λογικές. Κάπου...

Η Ωραία Θάσος

Η Ωραία Θάσος

- γράφει η Ιωάννα Μαρία Νικολακάκη - Θα ‘χε ένα χρόνο τώρα, ίσως και παραπάνω, που ο Σταμάτης ο Δακαρέμης είχε ανοίξει εκείνο το καινούργιο καφενείο στην πάνω γωνία του Νέου Φαλήρου. Προηγουμένως, ο χώρος αυτός ενοικιαζόταν για κάτι παραστάσεις χοροδράματος, δεν...

6 σχόλια

6 Σχόλια

 1. 'Αννα Ρουμελιώτη

  Νέος ξεψυχας στην πόλη..Μα όταν είσαι νέος δεν το συνειδητοποιείς. Κι όταν μεγαλώσεις αρκετά δεν μπορείς να ξεφύγεις από το κουτί. Ρεαλιστική..Δυνατή.Μου άρεσε πολύ η ιστορία σας. Καλώς ήρθατε!!

  Απάντηση
  • christinastefanidou

   Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Καλώς σας βρήκα! (Ποτέ δεν είναι αργά)…

   Απάντηση
 2. Σοφία Ντούπη

  Δυνατό!!!Το κείμενό σας σαν καθρέφτης καθαρό και αληθινό!!! Καλή συνέχεια!!!

  Απάντηση
 3. Ανώνυμος

  Πολύ ωραίο, ρεαλιστικό και αληθινό και όχι μόνο ιστορία. Αυτά τα σπίτια τα έχω δει στην παλιά Γιουγκοσλαβία. Καλή επιτυχία στην συνέχεια!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου