Πρόσκληση στα θεατρικά έργα για παιδιά της Αλεξάνδρας Μυλωνά!

30.03.2017

σχόλια

Φωτογραφία της Alexandra Mylona.

Αναλυτικά:


Η Εταιρία Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης & οι εκδόσεις Ρώµη παρουσιάζουν δύο θεατρικά έργα για παιδιά της Αλεξάνδρας Μυλωνά «Τα απλά παραµύθια ενός σπιτιού» & «Γάµος στα βαθιά» τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, στις 7.30 µµ στη στέγη της Εταιρίας (Δηµοσθένους 4).

Για τα βιβλία µιλούν οι: Κωνσταντίνος Αρώνης (ζωγράφος), Μαγδαληνή Θωµά (συγγραφέας), Σούλης Λιάκος (µουσικός), Βαγγέλης Τασιόπουλος (συγγραφέας).

Διαβάζουν εκφραστικά και παίζουν τα παιδιά: Δ. Αθανασιάδου, Π. Βλαχάκης, Δ. Βοτσαρίδου, Θ. Κυριάκου, Π. Μαλούτας, Ν. Πατσαλιά, Α. Παυλίδης, Χρ. Πλουσίου, Ε. Πονάτσου Παρεµβαίνει η Ελένη Παπαδοπούλου (φιλόλογος-εκπαιδευτικός)

Φωτογραφία της Alexandra Mylona.

“Τι γίνεται όταν οι γονείς φεύγουν και αφήνουν τον µικρό Γιάννη µόνο στο σπίτι; Τα απλά αντικείµενα του σπιτιού …ζωντανεύουν και αρχίζουν να µιλούν! Ένας καινούριος κόσµος, ο παραµυθένιος κόσµος της καθηµερινότητας αποκαλύπτεται έτσι στο παιδί, που δε χάνει την ευκαιρία να κάνει νέους φίλους, ψαχουλεύοντας µες στην τσάντα της µαµάς, παίρνοντας µέρος στο πάρτι της κουζίνας και ψάχνοντας να βρει ποιος είναι αυτός που βήχει µέσα στη ντουλάπα…”

“Τι γίνεται στις γειτονιές του βυθού; Στο βάθος …γάµος γίνεται! Η ωραία Ουιτία Χταπόδη παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της, τον ζωγράφο Ότο Πόδη. Όλοι γλεντούν, τραγουδούν και χορεύουν, µας λέει ο Αστέρης Αστερίας, ο Οκταβιανός και η Αυγουστία Χταπόδη, η Πιπίτσα Τσιπούρα και η Μαρίτσα Μουρµούρα, ο Βάκης Λαβράκης και ο Θράσος Θράψαλος, η Ίρις Γαρίς και η Καλογριά, η Δήµαρχος Όρκα και ο Αστυνόµος Αστακός. Είναι δυνατόν εµείς να λείψουµε από τη γιορτή;”

Στα απλά παραµύθια ενός σπιτιού 1 θίγονται µε φαντασία και χιούµορ θέµατα παιδαγωγικού ενδιαφέροντος, όπως η αντιπαλότητα της παράδοσης µε την τεχνολογία, η διαµάχη για την εξουσία ή η δυσκολία για αποδοχή και επικοινωνία µε το διαφορετικό. Η εξέλιξη της δράσης προτείνει λύσεις που αίρουν τη σύγκρουση και υποστηρίζουν την αρµονική συνύπαρξη όλων στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Στο βιβλίο περιλαµβάνεται cd premium µε τη µουσική και τα τραγούδια του έργου σε σύνθεση, ενορχήστρωση και ερµηνεία του Σούλη Λιάκου. 

 

Στο Γάµο στα βαθιά ξεδιπλώνεται µε την ίδια παιγνιώδη και ανατρεπτική διάθεση η θεραπευτική δύναµη της τέχνης, που συµπληρώνει ό.τι λείπει, που δεν διαχωρίζει αλλά ενώνει, που πολλαπλασιάζει τη χαρά στο παιχνίδι του θεάτρου και της ζωής. «Γάµος στα βαθιά» ή αλλιώς βυθο-παντρολογήµατα για µικρά και µεγάλα παιδιά, που βουτούν µε τη φαντασία τους σε ονειρεµένους βυθούς και τους χρωµατίζουν µε ακουαρέλες, µαρκαδόρους ή ξυλοµπογιές για όλα τα παιδιά, που δεν φοβούνται να γίνουν… µούσκεµα! Στο βιβλίο περιλαµβάνεται και αφίσα, την οποία τα παιδιά καλούνται να επιχρωµατίσουν και να στείλουν στη συγγραφέα και τον εικονογράφο.

Και τα δυο θεατρικά έχει επιµεληθεί εικαστικά και εικονογραφήσει µε σκίτσα κόµικ αισθητικής ο ζωγράφος και σκηνογράφος Κωνσταντίνος Αρώνης.

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Οι προσφορές των εφημερίδων

Κερδίστε το!

Κερδίστε το!

Αρχείο

Δείτε κι αυτά

Λατινικά Β΄Λυκείου Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Λατινικά Β΄Λυκείου Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών

Κλικ στο εξώφυλλο για περισσότερες πληροφορίες Βασιλάτος Κωνσταντίνος ΣΕΛΙΔΕΣ: 184 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 21Χ29 ΤΙΜΗ: 14,90 Ευρώ ΤΥΠΟΣ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Μαλακό KA: 39022 ISBN: 978-960-493-826-1   Περιέχει: • Κείμενα 1-20 με πλήρη συντακτική αναγνώριση και πιστή κατά λέξη μετάφραση. •...

Αγριότοπος, του John Killian

Αγριότοπος, του John Killian

Ο Ντέμιαν Τζόουνς φτάνει στο Μόνσον, όπου για δέκα μέρες θα ζήσει μια συναρπαστική εμπειρία: θα διασχίσει μαζί με άλλους τον Αγριότοπο των Εκατό Μιλίων, το Μονοπάτι των Απαλαχίων στο Μέιν, «μία από τις πιο γνωστές, πιο γοητευτικές, πιο δύσκολες και πιο επίπονες...

Ο Λύκος, της Mo Hayder

Ο Λύκος, της Mo Hayder

Ο «Λύκος» είναι το έβδομο βιβλίο της συγγραφέως Mo Hayder, με το οποίο ολοκληρώνεται η σειρά με τις περιπέτειες του επιθεωρητή Τζακ Κάφερι. Αυτή τη φορά, ο Κάφερι δεν καλείται να εξιχνιάσει κάποιο ειδεχθές έγκλημα. Είναι εντελώς βυθισμένος στα προσωπικά του προβλήματα...

0 σχόλια

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου