τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Σκοτεινοί διαβάτες

Σκοτεινοί διαβάτες

night_b

Δυο σκοτεινοί διαβάτες του δρόμου λοιπόν. Νόμιζα πως ήμουν μόνη. Νόμιζα πως ήμουν η μόνη. Σε συνάντησα ένα βράδυ, απρόσμενα. Στη νεκρική σιγή της πλατείας, λίγο πριν ξημερώσει. Κάτω απ’ το ρολόι που δείχνει αιώνια την ίδια ώρα. Τα βλέμματά μας δε συναντήθηκαν. Με προσπέρασες σαν αερικό που οικειοποιήθηκε την ιδιοκτησία εκείνης της στιγμής. Χάρηκα που δεν ήμουν η μόνη. Πάντα να ξέρεις, λίγο πολύ, αισθανόμουν το χαϊδεμένο παιδί του σκοταδιού. Η μέρα με τρόμαζε. Σαν έναν λαβύρινθο, δίχως έξοδο. Σαν κινούμενη άμμο που όλο και πιο βαθιά βούλιαζα μέσα της, μα ποτέ δεν πνιγόμουν. Κι αν η μέρα μ’ άφηνε και την έβγαζα καθαρή, κι αν μ’ άφηνε να υπάρχω σαν ζωντανή-νεκρή, να ξέρεις πως δε γουστάρω να ζητιανεύω απ’ το μερτικό της. Απ’ τη νύχτα όμως, το ζητάω. Το απαιτώ. Ένα μικρό μερτικό απ’ τον χρόνο. Να τον παγώνει, λίγο πριν το ξημέρωμα. Να με βαπτίζει μ’ άλλο όνομα. Να καθρεφτίζει πάνω μου τις σκιές κι εγώ να στέκομαι όρθια, δίχως βαρίδια, δίχως ενοχές. Η νύχτα μού κάνει ευτυχώς αυτήν τη χάρη. Γιατί με γνωρίζει πια τόσο καλά. Με ξέρει πια, τόσο καλά. Και τώρα, με ξέρεις κι εσύ. Σε ξέρω κι εγώ. Δυο σκοτεινοί διαβάτες στη νύχτα. Χαίρομαι που δεν είμαι μόνη. Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη.

_

γράφει η Άννα Ρουμελιώτη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Βασίλειος Μαντικός

Γεννήθηκε ως άλλος φόρος «Ρωμαϊκός» -κι ανδρώθηκε- στο νησί του Ήλιου, μιαν αρχή της Ινδίκτου. Ζει και εργάζεται στη γενέτειρά του. Σπούδασε και σπουδάχτηκε στη Μεγαλόνησο. Με θέα το Αιγαίο και παρέα μια ρακή σταμάτησε να ελπίζει, να φοβάται και πρωτοένιωσε τη «λεφτεριά» φερόμενος ως Πολιτικός Μηχανικός.

6 Σχόλια

 1. Χριστίνα Σουλελέ

  Ένας πολύ ωραίος εσωτερικός μονόλογος, με φόντο τη νύχτα. Μου άρεσε Άννα! Καλό βράδυ!

  Απάντηση
 2. Λ'ΕΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΜΟΥΛΙΟΥ

  Κυρία μου και τα πεζά σου όπως και τα ποιήματά σου είναι θαυμάσια.
  Άννα επιτρεψέ μου να σού ζητήσω να γράψεις ένα μεγαλούτσικο διήγημα. Μου αρέσει τόσο η μοντέρνα γλώσσα που χρησιμοποιείς και οι ατάκες που πετάς κάθε τόσο ΓΕΝΙΚΆ ΤΟ ΣΤΥΛ ΣΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ

  Απάντηση
  • Άννα Ρουμελιώτη

   Κρατώ την προτροπή σου Λένα μου και θα δούμε, ποια εμπνευση και πως, θα με οδηγήσει σε μεγαλύτερο γραπτό!!Να είσαι καλά την καλημέρα μου!!

   Απάντηση
 3. Βάσω Καρλή

  Η νύχτα ταιριάζει “τραγικά” σε κάποιους από εμάς. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι η μόνη. Παρα πολύ καλό Άννα. Συγχαρητήρια!!!

  Απάντηση
  • Άννα Ρουμελιώτη

   Ναι Βάσω η νύχτα έχει έναν τρόπο να γαληνεύει και να φέρνει κάποια ηρεμία με το σκοτάδι της. Σε ευχαριστώ πολύ για το ζεστό πέρασμα απ΄τα γραπτά μου!!Καλημέρα!!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος