Σχολή σύγχρονων γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

Σχολή σύγχρονων γονέων Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους Εισηγήτρια Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς […]

Σχολή σύγχρονων γονέων
Για γονείς με ανησυχίες και για όσους μεγαλώνουν παιδιά και εφήβους

Εισηγήτρια
Χριστίνα Ρασιδάκη, συμβουλευτική ψυχολόγος, σύμβουλος γονέων, συγγραφέας

Η ζωή του σύγχρονου γονέα είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι γνώσεις και η πληροφόρηση είναι απαραίτητες για να συμβαδίζουμε με την εποχή μας σε ό,τι αφορά την ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας, πώς όμως μπορούμε να τις εφαρμόσουμε σε πρακτικό επίπεδο στη δική μας οικογένεια; Τι κάνουμε όταν αυτές έρχονται σε σύγκρουση με δικά μας βιώματα και δεδομένα που μας γαλούχησαν;
Ο κύκλος αυτός διαδραστικών εργαστηρίων βοηθά τους γονείς να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με τρόπο που συμβαδίζει με τη σημερινή εποχή, παρέχοντάς τους ταυτόχρονα σταθερότητα και μεταδίδοντας διαχρονικές αξίες που θα τα στηρίξουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, 7-9 μ.μ.
Δυσκολίες γονέων παιδεύουσι τέκνα
Τα παιδικά μας χρόνια και οι σχέσεις που αναπτύξαμε με τους κοντινούς μας αναπόφευκτα μας επηρεάζουν στην ανατροφή που δίνουμε στα παιδιά μας. 

 • Πώς μπορούμε όμως να αποφύγουμε τα λάθη και τις παγίδες του παρελθόντος; 
 • Πώς καλλιεργούμε και αναπτύσσουμε περαιτέρω τη θετική μας κληρονομιά προσθέτοντας και τη δική μας νότα;
 • Τι κάνουμε όταν η σχέση μας με το παιδί μας διαταράσσεται;
 • Πώς μοιραζόμαστε τον εαυτό μας με το παιδί μας;
 • Πώς αναπτύσσουμε ζεστές και ουσιαστικές σχέσεις με το παιδί μας;

Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση που σας παρέχει πληροφόρηση, ενδυνάμωση και καθοδήγηση για να αρχίσετε να δημιουργείτε τη σχέση που θα θέλατε με τα παιδιά σας.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018, 7-9 μ.μ.
Ευτυχισμένο ζευγάρι = Ευτυχισμένα παιδιά
Και ξαφνικά γίνατε τρεις, ίσως και τέσσερις ή… και παραπάνω. Μεγάλη η χαρά πολλές όμως οι προκλήσεις που μπορεί σαν ζευγάρι να σας φτάνουν στα όριά σας.

Η συνάντηση αυτή σας βοηθά:
• Να βρίσκετε τον κοινό σας βηματισμό απέναντι στα παιδιά
• Να μιλάτε μεταξύ σας ώστε να εισακούεστε
• Να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τις ανάγκες ο ένας του άλλου
• Να αποτελείτε ο ένας για τον άλλο ένα ασφαλές λιμάνι
• Να αποφεύγετε παγίδες και στερεότυπα
• Να νιώθετε πιο κοντά κι αγαπημένοι

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, 7-9 μ.μ.
Κόρες στην εφηβεία
Μια αποκαλυπτική ομιλία για τα επτά στάδια μετάβασης των κοριτσιών που θα μετατρέψουν την έφηβη κόρη σας σε μια νεαρή γυναίκα που θα καμαρώνετε.  Εμπεριστατωμένη πληροφόρηση, σαφείς, προσγειωμένες προτάσεις, πρακτικές οδηγίες που προστατεύουν και ενισχύουν τη σχέση με τον μεγαλύτερο σύμμαχό της: εσάς.

 1. Παιδική ηλικία, γεια σου για πάντα!
 2. Νεύρα, εκρήξεις, αναίδεια και ύφος
 3. Κάτω οι γονείς – Οι παρέες πάνω απ’ όλα!
 4. Σχολείο και διάβασμα –  Μέλλον και σπουδές
 5. Σεξ, ποτά, ξενύχτια και άλλα επικίνδυνα σπορ…
 6. Όροι, όρια, κανόνες, συνέπειες: Διασχίστε το ναρκοπέδιο.

Πώς να γίνετε οι καλύτεροι σύμβουλοι για την κόρη σας, ενώ διασχίζει το κατώφλι της εφηβείας.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Χριστίνα Ρασιδάκη έχει σπουδάσει ψυχολογία με μεταπτυχιακά στις Συμβουλευτικές Σπουδές. Εργάζεται ως συμβουλευτική ψυχολόγος και σύμβουλος γονέων. Είναι πιστοποιημένη στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα και Αποτελεσματικού Εκπαιδευτικού, και για δέκα χρόνια δίδαξε στο βρετανικό Open University.  Έχει συντονίσει δεκάδες σεμινάρια επιμόρφωσης γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα επικοινωνίας, συγκρούσεων και αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού. Συντονίζει ομάδες γονέων και δίνει ομιλίες σε σχολεία. Είναι γνωστή για τις ζωντανές, ενδιαφέρουσες και πολύ πρακτικές ομιλίες της σε ευρεία γκάμα θεμάτων που αφορούν την ανατροφή των παιδιών.
Είναι τακτική αρθρογράφος σε θέματα ψυχολογίας και συγγραφέας των βιβλίων Ξέρω να λέω ΟΧΙ, Σχολείο και εξετάσεις: Δεν ψαρώνω, που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, και Σχολικός Εκφοβισμός Bullying που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Είναι μητέρα δύο παιδιών. Στον προσωπικό της ιστότοπο www.parentcoaching.gr θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την ίδια και το έργο της, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για γονείς.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης αξίας 10 ευρώ πριν από κάθε εργαστήριο.
Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές ή τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες.
Με την ολοκλήρωση κάθε συνάντησης παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580 και στο e-mail: [email protected], σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πηγή: Μεταίχμιο

 

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου