τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ταξίδι

Ταξίδι

Στο πάρκο μια χαρτοπετσέτα πετά. Από παγκάκι σε παγκάκι. Δεν είναι μια σπάνια χαρτοπετσέτα. Ούτε καν πολυτελείας. Είναι από εκείνες τις φτηνές. Μικρή τετράγωνη με ανάγλυφο σχέδιο. Πετά. Χαμηλά. Ψηλά. Ξανά.

Η Μαρία μαθαίνει να φτιάχνει καράβια. Χαρτοπετσέτα τη χαρτοπετσέτα. Ο παππούς της ο Αντρέας της δείχνει ξανά και ξανά. Με υπομονή. Χαρτοπετσέτα και αγάπη. Χέρι τρυφερό. Διπλώνει ξεδιπλώνει.

Η Μαρία δε θέλει να μάθει ποτέ. Θέλει να της φτιάχνει καράβια ο παππούς. Καράβια με ονόματα που θα διαλέξουν μαζί. Να τη χωράνε, να τον χωράνε. Να ταξιδεύουν μαζί.

-Όταν μεγαλώσω παππού θα σε παντρευτώ!
-Και στη γιαγιά σου τι θα πούμε;
-Θα της πούμε ότι σε αγαπώ περισσότερο.

Στο πάρκο μια χαρτοπετσέτα πετά. Η γυναίκα στο παγκάκι, το κορίτσι που πετά. Ο παππούς σε ένα καράβι ταξιδεύει κι εκείνη πίσω προσμένει τον ναυτικό της. Διπλώνει χαρτοπετσέτες. Έφυγε τρέχοντας από την ταβέρνα. Στην τσέπη περισσεύαν χαρτοπετσέτες. Κλέφτρα και πάλι. Εκεί στο παγκάκι με τα χαραγμένα αρχικά. «Μ+Α για πάντα». Διπλώνει φάλτσα καράβια και τα σκίζει. Ποτέ και για πάντα. Μια απιστία του χρόνου που έχει μισήσει.

-Εσύ θα λες ταξίδι κι εγώ θα στο φτιάχνω
-Ταξίδι!
-Κιόλας;
-Ναι…

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

8 Σχόλια

 1. Ελένη Ιωαννάτου

  Μάχη μου πολύ μου άρεσε!!! Μπράβο!!! Πότε δεν έμαθα να φτιάχνω τέτοια καραβάκια, σαν την ηρωίδα σου κι εγώ. Πάντα όμως έβλεπα τον εαυτό μου μέσα τους. Με ένα τέτοιο καραβάκι να ταξιδεύει η καρδιά… γαλήνια τα νερά!

  Απάντηση
 2. Βάσω Καρλή

  Καλημέρα Μάχη μου. Ότι πιο όμορφο έχω διαβάσει. Μου έφτιαχνε ο μπαμπάς μου όταν ήμουν μικρή και τώρα φτιάχνει για τα εγγόνια του. Απόλαυσα το πιο υπέροχο νοητό ταξίδι. Μπράβο!!!!

  Απάντηση
 3. Χριστίνα Σουλελέ

  Από τα πολύ ωραία σου Μάχη! Τρυφερό και συγκινητικό. Μου αρέσει πολύ.

  Απάντηση
 4. Σοφία Ντούπη

  Καλημέρα Μάχη μου❤️ από τα πιο όμορφα, από τα πιο τρυφερά σου…με συγκίνησες!!! Την αγάπη μου!!!

  Απάντηση
 5. Poupermina _

  Η πρώτη αγάπη και παντοτινή, λένε οι διαφημιστές.
  Η πρώτη αγάπη καταπρόσωπο με την απιστία του χρόνου, μας λέτε ποιητικά.

  Απάντηση
 6. Eleni V.koronioti

  Τι ωραίο!!!!!!!!Τι τρυφερό!Τι μεγάλα καράβια κάνει μια χαρτοπετσέτα!!! Μαγικά! Χωραν και στο πιο μικρό όνειρο!!!!! Υποκλίνομα!!!!!!!

  Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος