τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Τα δύσμοιρα τα χρόνια

Τα δύσμοιρα τα χρόνια

Τα χρόνια που πέρασαν.

Ελπίδες γιομάτες αγάπη, αυταπάρνηση, θυσία, μα τώρα όλες φρούδες, απέλπιδες.

Γιατί άραγε γίναμε όλοι έτσι;
Τι είναι αυτό που μας κρατάει ακόμα;

Μάλλον η ανθρωπιά μας, το φιλότιμό μας, δεν έχει εξαντληθεί και δεν έχει πλήρως απορροφηθεί από τα διάφορα συμβάντα, δολοπλοκιών και διαφόρων εγκλημάτων ψυχής.

Πόσα άτομα δε νοσταλγούμε εκείνα τα όμορφα αθώα χρόνια, που ’χε συσπειρωθεί η οικογένεια, που όλοι είχανε να πουν και μια καλή κουβέντα, μα αλόγιστα και άσκοπα κανενός δεν του πέρναγε από το μυαλό να προσβάλλει, να κακομεταχειριστεί φραστικά τον άλλον, έστω και αν δεν τον ήξερε καλά.

Μα τα χρόνια πέρασαν,
ήρθαν οι ρυτίδες
Έτσι καταφθάσανε
Στα δικά μας καταιγίδες

Χρόνια που περάσανε
Και δεν ξαναγυρνούνε
Έχε χαρά, έχε προκοπή
Λένε και το γλεντούνε.

Αυτά τα λόγια, υπό τύπου δυο στροφών, τα ’χω συντροφιά μου, τα κρύα βράδια μοναξιάς και απαρηγόρητης θλίψης, που αφήσαμε ευκαιρίες ζωής να μας προσπεράσουν αλλά και πάλι να μην καταλαγιάσουν.

Έτσι τώρα που το σκέφτομαι και πάλι, λέω δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

_

γράφει η Άννα Ζανιδάκη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μαίρη Κάντα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Μέγαρα. Αποφοίτησα από την Φιλοσοφική σχολή των Ιωαννίνων. Το 2010 μετακόμισα μόνιμα στην Αθήνα για να σπουδάσω δημοσιογραφία στο ιεκ "ΑΚΜΗ". Έχω παρακολουθήσει ακόμα σεμινάρια νοηματικής γλώσσας και θεατρικής γραφής, ενώ συνεχίζω τις σπουδές μου στην λογοτεχνική γραφή στη " Tabula Rasa". Λατρεύω την Αθήνα, γιατί σε αυτή την πόλη, έγιναν πραγματικότητα όλα τα όνειρά μου. Αγαπάω επίσης το ουράνιο τόξο μετά από μία καταιγίδα. Μου θυμίζει πως όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, κάποια στιγμή έρχεται το «ουράνιο τόξο», η λύση στα προβλήματα.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος