τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το Αρχηγείο της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη στους Μικρούς Δημιουργούς

Το Αρχηγείο της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη στους Μικρούς Δημιουργούς

Με μεγάλη επιτυχία παρουσίασε η συνεργάτιδά μας Χριστίνα Κωνσταντουδάκη το βιβλίο της “Το Αρχηγείο” στο δημιουργικό εργαστήρι “Μικροί Δημιουργοί“.  

Ένα χαμένο αρχηγείο, δύο άτρωτοι στρατιώτες και πολλά αξεπέραστα εμπόδια. Άραγε θα καταφέρουν η Δήμητρα και ο Μάνος να πάρουν πίσω το αρχηγείο τους από τον εχθρό; Θα τους βοηθήσει ο καλόκαρδος γίγαντας Τζον; Ή μήπως τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται; Ένα παραμύθι για τις αδελφικές σχέσεις, την αχαλίνωτη φαντασία των παιδιών και για μεγάλους που δεν ξέχασαν πώς να είναι μικροί. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Μας είχαν απαγορεύσει να μπούμε στο παλιό κτίριο στην άκρη της πόλης. Πότε όμως υπακούσαμε σε εντολές για να υπακούσουμε τώρα; Το κτίριο ήταν δικό μας…

Το αντίδοτο, το διαμαντένιο βότσαλο βρισκόταν πίσω από το τελευταίο ηφαίστειο. Αν το έτριβα στις πληγές του Μάνου, θα γινόταν καλά.

Σε έναν ιδιαίτερα φιλόξενο χώρο που αγαπά πολύ το παιδικό βιβλίο, η συγγραφέας, ξετύλιξε την ιστορία της σε μικρά και μεγάλα παιδιά, τα έκανε μέρος του παραμυθιού της και τους γνώρισε τους ήρωές της, την Δήμητρα και τον Μάνο, μέσα από παιχνίδια και διάφορες δραστηριότητες.

“Αλχηγέ, ο εχθλός πέλασε αλλά ζεν με είζε! Σε σκότωσε;”

Τα παιδιά διέσχισαν τα 12 ηφαίστεια, πέρασαν μέσα από εμπόδια και επικίνδυνα βράχια και βρήκαν το διαμαντένιο βότσαλο!  Αξίζει να σημειωθεί, πως δημιούργησαν και το δικό τους ηφαίστειο με την βοήθεια της Χριστίνας ακολουθώντας την μυστική συνταγή!  Μόνο που οι εκπλήξεις δεν σταμάτησαν εκεί. Το εργαστήρι τιμώντας τους μπαμπάδες που είχαν την γιορτή τους, μετέτρεψε την ιστορία σε ένα όμορφο κυνήγι θησαυρού με χάρτινες κατασκευές από τα ίδια τους τα παιδιά!

Βραβεία για τους μπαμπάδες αλλά και για τα ίδια τα παιδιά που κατέκτησαν το Αρχηγείο τους, έδωσαν φινάλε στην παρουσίαση και σχημάτισαν χαμόγελα χαράς και επιτυχίας στα παιδιά που συμμετείχαν.

Το Αρχηγείο της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο και φήμες λένε… πως η συγγραφέας ετοιμάζει ήδη το επόμενο παραμύθι της πασπαλισμένο και αυτό από μπόλικη δόση φαντασίας όπως την χαρακτηρίζει!

Οι Μικροί Δημιουργοί είναι ένας ζεστός και φιλικός παιδότοπος, πιστοποιημένος από το φορέα ΕΒΕΤΑΜ, όπου τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν και δημιουργούν μαθαίνοντας… Με κατάλληλα εκπαιδευτικά παιχνίδια και δραστηριότητες, εξελίσσουν τις δυνατότητές τους και νιώθουν ότι αυτό που κάνουν είναι σημαντικό! Στο εργαστήρι αυτό γίνονται μαθήματα γλυπτικής, ζωγραφικής, πειραμάτων, θεατρικά παιχνίδια, ψυχοσωματικές ασκήσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, παρουσιάσεις βιβλίων και πολλές άλλες δραστηριότητες που στόχο έχουν την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών.

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος