τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Το ρούμι του θανάτου

Το ρούμι του θανάτου

Την ιστορία που πρόκειται να σας αφηγηθώ, δεν την έχω πει σε πολλούς, μιας και φοβάμαι ότι θα με περάσουν για τρελό ή ψεύτη. Όλα όσα θα σας εξιστορήσω παρακάτω είναι αναμφισβήτητα αληθινά, γι' αυτό θα σας παρακαλούσα να μην παρασυρθείτε από άλλες παρόμοιες ιστορίες, γιατί καμία σχέση δεν έχει με αυτές.

Στο μπαρ που σύχναζα, το αγαπημένο μου ποτό ήταν το ρούμι. Η παρέα μου έπινε το ίδιο ποτό και πολλές φορές παραπονιόμασταν στο αφεντικό του μπαρ γιατί δεν μας σέρβιρε κάτι το ξεχωριστό και αρκούμασταν στις συνηθισμένες μάρκες. Επιπλέον, η παρέα μου δίψαγε για καινούργιες εμπειρίες.  

Εντέλει, έπειτα από μεγάλη πίεση δέχτηκε να μας σερβίρει από ένα μπουκάλι ρούμι το οποίο ήταν τόσο παλιό που κανένας ειδικός δεν μπόρεσε να ανακαλύψει πότε, πού και από ποιόν φτιάχτηκε.

Αφού μας το σέρβιρε, όλη  η παρέα φανερά ικανοποιημένη άρχισε να πίνει, συγχαίροντας τον μπάρμαν γι' αυτή την γενναιοδωρία του. Αυτό όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού στο τέλος της νύχτας, και αφού αδειάσαμε τα ποτήρια μας, ο καθένας από την παρέα μου βρέθηκε σε μια παλιά εποχή, γύρω στα χίλια επτακόσια δώδεκα, που υποψιάζομαι ότι ήταν η εποχή που παρασκευάστηκε το ρούμι που ήπιαμε την προηγούμενη νύχτα.   

Το πιο δαιμόνιο όμως ήταν, ότι ο καθένας μας βρέθηκε θανάσιμος εχθρός του άλλου και αναγκασμένος να βάλει τέλος στη ζωή των πρώην επιστήθιων φίλων του για να επιζήσει.

Από την παρέα εκείνη, μόνο εγώ επέζησα, αφού - καλώς ή κακώς - κατάφερα να εξοντώσω όλους όσους είχαν πιει από εκείνο το καταραμένο μπουκάλι ρούμι και γι' αυτό ήμουν σε θέση να σας αφηγηθώ αυτή την τελείως αληθινή αλλά και συνάμα τόσο παράξενη ιστορία.

_

γράφει ο Αδαμάντιος Τσακαλούδης

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος