«Κοίτα, κοίτα το φεγγάρι!»

Σ’ είχα αγκαλιά. Ο κόσμος γύρω μας μύριζε γιασεμί και τα χείλη σου είχαν γεύση αρμύρας. Δε μπορούσες να πάρεις το βλέμμα σου απ’ τον ουρανό. Δε μπορούσα να πάρω το βλέμμα μου απ’ το πρόσωπό σου. Το φεγγάρι σε φώτιζε γλυκά. Η λάμψη σου, παραμυθένια, με γέμιζε γαλήνη. Νεράιδα. Πάντα ήσουν όμορφη, μα εκείνο το βράδυ ήσουν λίγο παραπάνω.

Μου ’πες πως αγαπάς τα καλοκαίρια. Μα δεν ήξερες. Δεν ήξερες ότι θα μπορούσα να σταματήσω την τροχιά της γης γύρω απ’ τον ήλιο, για να ’ναι πάντα καλοκαίρι εδώ. Να ’ναι πάντα καλοκαίρι για σένα. Να ’ναι παντα καλοκαίρι για μας.

Μου ’πες ότι σ’ αρέσει η μυρωδιά του καπνού μου. Και δεν ήξερες ότι θα κάπνιζα πολύ, τόσο πολύ, μέχρι που να γεμίσουν οι πνεύμονές μου πίσσα, -τόσο πολύ-, για να μυρίζω ολόκληρος σαν τον καπνό που σ’ αρέσει.

Μου ’πες ότι σ’ αρέσει το φεγγάρι. Αχ και να ’ξερες, ότι θα έφτανα μέχρι εκεί πάνω, μέχρι τον ουρανό και μέχρι τ’ αστέρια, για να σου φέρω ένα κομμάτι του. Ένα κομμάτι απ’ το φεγγάρι, να στολίζεις τα μαλλιά σου. Ένα κομμάτι απ’ το φεγγάρι, να φωτίζει το φεγγαρένιο πρόσωπό σου. Να κάνει τα μάτια σου να λάμπουν, περισσότερο απ’ όσο λάμπουν τώρα· αν είναι βέβαια δυνατό αυτό.

Δεν ξέρω πώς είναι η αγάπη. Δεν ξέρω πώς είναι η ευτυχία. Μα όταν ακούω αυτές τις λέξεις, ο κόσμος γύρω μου αλλάζει, τα πάντα μυρίζουν γιασεμί και στα χείλη μου έχω γεύση αρμύρας. Μια λάμψη νιώθω να με φωτίζει. Να ’ναι το φεγγάρι ή τα μάτια σου;

Σ’ είχα αγκαλιά.

«Κοίτα, κοίτα το φεγγάρι!»

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!