Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016: η ατζέντα της ημέρας

Εκδηλώσεις στην Αθήνα: Ο κύκλος CINÉ-CLUB στο ραντεβού του τον Νοέμβριο συντονίζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβάλλει την ταινία "Επιθεωρητής Lavardin" του Claude Chabrol, του πρώτου Γάλλου σκηνοθέτη που το φεστιβάλ αυτό τίμησε το 1997, στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31), στις 20:00 μ.μ. Την ταινία θα παρουσιάσει ο Ιωσήφ […]

Εκδηλώσεις στην Αθήνα:

 

Ο κύκλος CINÉ-CLUB στο ραντεβού του τον Νοέμβριο συντονίζεται με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και προβάλλει την ταινία "Επιθεωρητής Lavardin" του Claude Chabrol, του πρώτου Γάλλου σκηνοθέτη που το φεστιβάλ αυτό τίμησε το 1997, στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου (Σίνα 31), στις 20:00 μ.μ. Την ταινία θα παρουσιάσει ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης, κριτικός κινηματογράφου στο popaganda.gr και παραγωγός στο Best Radio 92.6.

 

Η αγαπημένη συγγραφέας 900.000 αναγνωστών, Μάρω Βαμβουνάκη, απαντά σε όλες σας τις ερωτήσεις με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «Η μπαλάντα της ζήλειας». Στείλτε την ερώτηση σας μέσω Twitter και Facebook, με το hashtag #ΑskVamvounaki και δείτε την δημοσιευμένη με την απάντηση της συγγραφέως, στις 19.00 μ.μ. στο Public Blog.

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης μας, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Δείτε το πρόγραμμα εδώ και κλείστε άμεσα θέση καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

 

Αυτή την Τρίτη, στο καφέ poems ‘n crimes των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17), στις 9:00 μ.μ., ο ψυχαναλυτής Σωτήρης Μανωλόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Φωτιές του Ιούδα, στάχτες του Οιδίποδα», με αφορμή το ομώνυμο μυθιστόρημα της Ρέας Γαλανάκη. Οι ομιλίες γίνονται κάθε τρίτη Τρίτη του μήνα. Η συνομιλία ψυχανάλυσης και τέχνης εκκινεί από τα πρώτα ήδη βήματα της συγκρότησης της ψυχαναλυτικής σκέψης και αποτελεί μέρος της αναζήτησης του Φρόυντ σε ό,τι αφορά την έρευνα του ασυνειδήτου, έτσι όπως αυτό εμφιλοχωρεί στην καλλιτεχνική δημιουργία.  Η σειρά αυτή ομιλιών διερευνά πως μπορεί να συνεχιστεί στις μέρες μας αυτή η συνομιλία χωρίς η μέχρι σήμερα ψυχαναλυτική σκευή να αποτελεί εμπόδιο αλλά καταλύτη γι’ αυτήν. Είσοδος ελεύθερη.

 

Ας ρίξουμε και μια ματιά τώρα στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης και άλλων μεγάλων πόλεων:

 

Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση του Αργύρη Λιαπόπουλου "Σημειωματάρια", στις 20.00 μ.μ., στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ(Τσιμισκή 11, Θεσσαλονίκη).Η έκθεση αποτελεί μια μετα-φωτογραφική σπουδή πάνω στο διάλογο φωτογραφίας και λογοτεχνίας. Τρεις λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης επεμβαίνουν στις ήδη τυπωμένες φωτογραφίες, σχολιάζοντας και "παραποιώντας" το τελικό έργο.

 

Πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης διοργανώνει η 1η Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, έως την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016. Στόχος του προγράμματος, που περιλαμβάνει συνολικά 23 ξεναγήσεις, είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης, με τη συνδρομή έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών. Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα των ξεναγήσεων εδώ.

 

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου «οι καρτ ποστάλ», της Βικτόρια Χίσλοπ στον χώρο του βιβλιοπωλείου(Καζαντζή 25,Αγρίνιο), στις 19:30 μ.μ. Η συγγραφέας θα διαβάσει αποσπάσματα και θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα της θέσει η δημοσιογράφος Φόνη Γερμενή.

 

Το βιβλιοχαρτοπωλείο ΑΝΕΜΟΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Αναστασίας Καλλιοντζή «Μη μου λες αντίο», στον Οργανισμό Λίντο (Πολυχώρος «Κλίμαξ», Ηφαίστου 2, Λάρισα), στις 8.μ.μ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Αλέκα Μπανταβάνου, δικηγόρος, και η Βασιλική Παπαθανασίου, φιλόλογος-συντάκτρια του femalevoice.gr. Η συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.

0 Σχόλια

Υποβολή σχολίου