τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Φροντίζοντας το παιδί μου, ένας χρήσιμος ιατρικός οδηγός

Φροντίζοντας το παιδί μου, ένας χρήσιμος ιατρικός οδηγός
Εκδότης: ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε.
Συγγραφέας: BARTON D. SCHMITT
Επιμέλεια: Γεώργιος Π. Χρούσος
ISBN: 9789605833190
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες: 472
Έτος έκδοσης: 2018

Όταν το παιδί σας είναι άρρωστο, χρειάζεστε συμβουλές που μπορείτε να εμπιστευθείτε.

Είναι ασφαλές να φροντίσω το παιδί στο σπίτι; Να καλέσω τον παιδίατρο; Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε στα επείγοντα;

Το βιβλίο Φροντίζοντας το παιδί μου έρχεται να ενισχύσει τους γονείς σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Χωρίς να είναι κουραστικό, χωρίς να υπεραναλύει ή να χρησιμοποιεί επιστημονική ορολογία, παρέχει απαντήσεις στις ερωτήσεις που γεννιούνται σχετικά με τις πιο συχνές παθολογικές καταστάσεις και τα συμπτώματά τους. Είναι ένας οδηγός φιλικός στον αναγνώστη και πληροφορεί εμπεριστατωμένα σχετικά με τη φροντίδα του παιδιού στο σπίτι και πότε απαιτείται η άμεση συνδρομή του παιδίατρου ή πότε η φροντίδα αυτή πρέπει να μεταφερθεί σε κάποια μονάδα νοσηλείας.

Προκειμένου να είναι εύχρηστο, τα κείμενά του χωρίζονται σε ενότητες βάσει των περιοχών του σώματος, όπως το κεφάλι, ο θώρακας ή η κοιλιά, και κατ’ αυτόν τον τρόπο στοχεύει κατά πρώτο λόγο στη διατήρηση της ψυχραιμίας των γονέων προς όφελος του παιδιού. Περιγράφονται με σαφήνεια οι περιπτώσεις που πρέπει να ζητηθεί η βοήθεια του ειδικού, ενώ η διαμόρφωσή του με πλαίσια πληροφοριών και θεματικές προτάσεις εξυπηρετεί την καλύτερη κατανόηση και την αποτελεσματικότητά του. Απλά πράγματα, που συχνά θεωρούνται αυτονόητα, επισημαίνονται στις σελίδες του, καθώς η αγωνία και ο πανικός γίνονται κακοί σύμβουλοι σε επείγουσες καταστάσεις.

Ως νέοι γονείς καλούμαστε να παίξουμε καθημερινά πολλαπλούς ρόλους, ρόλους που δεν είχαμε καν φανταστεί στο παρελθόν! Το βιβλίο Φροντίζοντας το παιδί μου μπορεί να γίνει ένας πολύτιμος σύμμαχος στην αντιμετώπιση των ασθενειών και στην ευρυθμία της οικογένειας!

Θετικές κριτικές για την πρώτη έκδοση του βιβλίου Φροντίζοντας το παιδί μου!

«Ένας ιδιαιτέρως βοηθητικός ιατρικός οδηγός, που δεν θα μαζεύει σκόνη στο ράφι της βιβλιοθήκης… εξαιρετική πηγή πληροφοριών, που θα βοηθήσει όλους τους γονείς να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια». Kirkus Reviews,
«Είναι ένα πολύτιμο και καλά οργανωμένο βιβλίο, που θα πρέπει να βρίσκεται σε μέρος για άμεση πρόσβαση στο σπίτι». Library Journal
«Όσοι επιθυμούν έναν ακριβή, πρακτικό οδηγό, θα εκτιμήσουν τον άμεσο χαρακτήρα αυτού του απέριττου βιβλίου αναφοράς».
Publishers Weekly
«Η παρουσίαση των κειμένων έχει τη μορφή καταλόγου. Αυτή η πρακτική οργάνωση θα είναι ευλογία για τους γονείς, ιδίως για εκείνες τις αναπόφευκτες στιγμές πανικού μέσα στη νύχτα».
ΒοokPage
«Το βιβλίο Φροντίζοντας το παιδί μου παρείχε πιο γρήγορη καθοδήγηση από αυτήν που θα προσέφερε το Διαδίκτυο… είναι ένας οδηγός που δεν αναλώνεται σε ανέκδοτα ή λογοτεχνικά κόλπα, όταν το μοναδικό που θέλετε να γνωρίζετε είναι πόσο πρέπει να ανησυχήσετε».
The Tampa Tribune
«Τα κεφάλαια που σχετίζονται με οτιδήποτε αφορά στον πόνο παρέχουν εύκολη στην κατανόηση συμβουλευτική σχετικά με το πώς να αντιμετωπίζετε τις ασθένειες στο σπίτι και πότε είναι η ώρα να καλέσετε τον γιατρό».
Scholastic Parent & Child  

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος