τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Χαλιμά

Χαλιμά

- Εάν η γλώσσα ειν΄ φτωχή και ατελής, η δική μου γλώσσα είναι ακόμη πιο απαίδευτη για να περιγράψω, βασίλισσα μου, αυτά που έζησα με όλες τις γυναίκες που γνώρισα. Όμως με σιγουριά μπορώ να πω, πως οι γυναίκες είναι όπως οι λέξεις. Ψάχνεις και συνδυάζεις, σ’ όλη σου τη ζωή, για να βρεις τελικά, αν είσαι τυχερός, μονάχα Mία.
- Kαι η δική μου γλώσσα ειν΄ φτωχή και ατελής, και μάλλον πιο απαίδευτη κι απ’ τη δική σου ταξιδευτή του έρωτα. Όμως κι εγώ, με σιγουριά επίσης μπορώ να πω, πως και οι άνδρες λέξεις είναι, που έχουν λοξοδρομήσει, αποκρίθηκε η Χαλιμά, και του άπλωσε το χέρι της.
Άπλωσε κι αυτός το δικό του και τα δυο χέρια δίπλωσαν σαν βεντάλια στην αγκαλιά του έρωτα.
Ότι συνέβη, λέξεις δεν υπάρχουν για να το περιγράψουν.

 

Χίλιες και μια γυναίκες
Απόσπασμα από τους διαλόγους του Καζανόβα με την βασίλισσα Χαλιμά

 

 

από την ανέκδοτη συλλογή διηγημάτων "Αντιγραφές"

_

γράφει ο  Νίκος Γιαννόπουλος
           Σκηνοθέτης - Παραγωγός

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Λογοτεχνικοί διαγωνισμοί

Εκπαιδευτικό υλικό

Υποβολή συμμετοχής!

Αρχείο

Είσοδος