Χριστουγεννιάτικο μυστήριο

25.12.2016

 

http://thechimesinthelibrary.blogspot.gr/2011/02/three-places-bookstores-i-want-to-go.html

Ευχές για το νέο έτος ανταλλάχθηκαν. Τα φώτα του βιβλιοπωλείου έσβησαν.  Η πόρτα κλειδώθηκε και τα ρολά κατέβηκαν για δυο μέρες.

Ένας συρτός ήχος ακούστηκε από το υπόγειο. Λες και ήταν καμπανάκια από το κολάρο του Ρούντολφ. Τα φώτα και τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια άναψαν με μιας. Το ραδιόφωνο άρχισε να σιγοπαίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, τα βιβλία άρχισαν να κινούνται, να αλλάζουν θέση και όλα ζωντάνεψαν ξαφνικά.

"Χρόνια πολλά σε όλους!" είπε μια Κούκλα Κουκλοθέατρου.
"Χαρούμενη Πρωτοχρονιά", απάντησαν με μια φωνή τα Παζλ και τα Επιτραπέζια από το πιο ψηλό ράφι.
"Ήρθε η ώρα να διαβάσουμε ιστορίες λοιπόν", πρότειναν τα Λαμπιόνια και άλλαξαν χρωματισμό από χαρά.

Τα χριστουγεννιάτικα βιβλία πήραν σειρά και ένα-ένα έμπαινε στον κύκλο που είχε σχηματιστεί από άλλα βιβλιαράκια, έπειτα άνοιγε διάπλατα και αφηγούταν την ιστορία του, καθώς οι σελίδες του γύρναγαν μία- μία.

Όσο πέρναγε η ώρα ο κύκλος μεγάλωνε. Ήρθαν ακόμα και οι Ξυλομπογιές που ήταν πιο σοβαρές και απόμακρες κούνησαν τη ξύλινη μυτίτσα τους και χρώματα κατέκλυσαν το δωμάτιο.

Μα, τα χαρτόνια του βιβλιοπωλείου ήταν τόσο μεγάλα που δεν μπορούσαν να κινηθούν και να παρακολουθήσουν και αυτά τις ιστορίες των Παραμυθιών. Καθόντουσαν ήρεμα μακριά από όλους και προσπαθούσαν να σιγοτραγουδήσουν τα κάλαντα.

"Ε, παιδιά! Γιατί δεν πάμε στο υπόγειο που είναι και τα χαρτόνια;" είπε το Κασετόφωνο.
"Γεια σας παιδιά, ήρθαμε!" φώναξαν όλοι.
"Αν συνεχίσετε να είστε μουτζούφληδες θα σας ζωγραφίσουμε" είπαν τα Λαδοπαστέλ.

Έτσι, έγιναν όλοι μια παρέα που τραγουδούσαν μέχρι πρωίας χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Αυτές οι γιορτινές μέρες αποδείχθηκαν για όλους οι καλύτερες, αφού ήταν τα πρώτα Χριστούγεννα που μπόρεσαν να τα περάσουν όλοι μαζί σαν μια οικογένεια. Χαρούμενοι και ξέροντας πως αύριο θα ήταν μια καινούργια μέρα που θα εισέπρατταν και πάλι την αγάπη όποιου επισκεπτόταν το βιβλιοπωλείο.

Όσο για μένα… Θα αναρωτιέστε πώς τα γνωρίζω όλα αυτά… Λοιπόν, αυτό θα μείνει ένα άλυτο μυστήριο!

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Ακολουθήστε μας!

Οδηγός ιστοσελίδας

Κερδίστε το!

Αρχείο

Διαβάστε κι αυτά

Υπολείμματα χαράς

Υπολείμματα χαράς

Περπατάς στην παραλία. Είναι ξεκούραση για το μάτι και για την ψυχή η θάλασσα κι ο ουρανός που αγκαλιάζονται κι ας είσαι δίπλα στην πόλη που αγκομαχάει τους πόνους της. Βήματα που τά ’χεις ξανακάνει φορές ατέλειωτες. Άμμος και πάλι άμμος και βότσαλα και κράσπεδα από...

Βανίλια

Βανίλια

Μια πόρτα άνοιξε πίσω της. Ένιωσε τον βαρύ ίσκιο του να απλώνεται στο χώρο. Άκουσε την παλιά ψάθινη καρέκλα να τρίζει. Η αναπνοή της έμεινε να αφουγκράζεται. Ένα σούρσιμο κι ένα απαλό ρυθμικό χτύπημα των δακτύλων του στο τραπέζι. Έκανε να κινηθεί, μα τα πόδια της δεν...

Μελέκ

Μελέκ

Έκατσε στο παγκάκι αναστενάζοντας με ανακούφιση. Τα πόδια του δεν συνεργάζονταν όπως άλλοτε αλλά σήμερα του έκαναν το χατήρι να τον πάνε μέχρι τη θάλασσα. Ήταν δεν ήταν δεκαπέντε χρονών όταν πρωτοείδε εκείνη την κοπέλα. Χάθηκε τόσο στο μπλε των ματιών της που απ’ την...

2 σχόλια

2 Σχόλια

    • Giwtamrk

      Ευχαριστώ πολύ Μάχη μου!!! όπως το κλίμα των ημερών 🙂

      Απάντηση

Υποβολή σχολίου