
ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
ISBN: 978-960-586-211-4
ΣΕΛ. 184, ΤΙΜΗ: 14€
Η Yasmine El Rashidi αποτυπώνει την εντελώς ρευστή πραγματικότητα που ζει ως κορίτσι, ως έφηβη, ως γυναίκα. Ισορροπώντας μεταξύ επιβίωσης και συνενοχής, διηγείται την πορεία μιας γενιάς που μεγάλωσε στη σιωπή και συγχρόνως το πρόσφατο ταραγμένο πολιτικό σκηνικό της γειτονικής Αιγύπτου.
Είπαν για το βιβλίο:
Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα. Η Ελ Ρασίντι μεταφέρει τις αναταραχές στην πατρίδα της με απίστευτη ζωντάνια.-The New York Times
Ένα γοητευτικό μυθιστόρημα για την προσωπική αφύπνιση και τις πολιτικές συνθήκες στο Κάιρο.
-The Washington Post
Η Ελ Ρασίντι μας προσφέρει ένα οξυδερκές και καλοζυγισμένο πορτρέτο της πολυπολιτισμικής Αιγύπτου.
-The New York Times Book Review
Η συγγραφέας αναπαριστά με ακρίβεια τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, με την καθαρότητα και τον σουρεαλισμό που απορρέει από μια τέτοια οπτική. Το «Χρονικό ενός τελευταίου καλοκαιριού» δεν σπαταλάει λέξη. Κάθε πρότασή του έχει νόημα. Δείχνει πώς η οικογένεια και η κοινωνία είναι τελικά αδιαχώριστες.
-Claire Messud, The New York Review of Books
Η συγγραφέας:
Η Yasmine El Rashidi (Γιασμίν Ελ Ρασίντι) είναι αιγύπτια συγγραφέας. Αρθρογραφεί τακτικά για το The New York Review of Books και είναι επιμελήτρια του τριμηνιαίου περιοδικού Bidoun για τις τέχνες και τα γράμματα της Μέσης Ανατολής. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο The Battle for Egypt εκδόθηκε το 2011, ενώ πολλά δοκίμιά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Διδάσκει στο Πρίνστον. Είναι μεταφράστρια έργων του Khairallah Ali στα αγγλικά. Μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Καΐρου και Νέας Υόρκης. Το Χρονικό ενός τελευταίου καλοκαιριού είναι υποψήφιο για το Pen Book Award το 2017.
0 Σχόλια