τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Χτυποκάρδια στο παγκάκι

Χτυποκάρδια στο παγκάκι

Όλη τη νύχτα σκεπτόμουν τη σημερινή μας συνάντηση. Ανυπομονώ να τον δω και να τον αγκαλιάσω. Τρεις μήνες πέρασαν. Τρεις ατέλειωτοι μήνες από τη μέρα που έκλεισαν τα σχολεία και μου εκμυστηρεύτηκε πως του αρέσω και θέλει να γίνω το κορίτσι του. Δέχτηκα. Από καιρό ήμουν τσιμπημένη μαζί του. Σ’ αυτό εδώ το παγκάκι απέναντι από το σχολείο καθόμασταν, όταν χαράξαμε μαζί τα αρχικά μας και μια μικρή καρδιά. Μου υποσχέθηκε πως θα με σκέπτεται όσο καιρό θα λείπει στο χωριό του και κάθε μέρα θα μου φωνάζει σ’ αγαπώ με όλη του τη δύναμη μέσα από γιγάντια κοχύλια.

Άρχισε να ψιχαλίζει. Αχ Σεπτέμβρη μου! Τη μια στιγμή αναψοκοκκινίζεις τα μάγουλα των κοριτσιών και την άλλη τα καταβρέχεις με δάκρυα προσμονής και ανυπομονησίας. Το κουδούνι χτύπησε! Η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκινάει κι εκείνος άφαντος. Κάνε να έρθει γρήγορα στο παγκάκι μας! Να με πάρει από το χέρι και να μπούμε στο σχολείο σαν ένα σώμα, σα μια καρδιά που σιγοκαίει από νεανικό έρωτα και όνειρα για το μέλλον. Βρεγμένοι, φοβισμένοι, αλλά μαζί.

Έρχεται! Τον βλέπω να με πλησιάζει τρέχοντας. Καλώς όρισες, φθινοπωρινέ μου έρωτα! Σε περίμενα... 

_

γράφει η Αγγελική Μαρία Ψωμαδέλλη

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Χαρούλα Σμαρνάκη

Η αγάπη και το πάθος μου για τη μελέτη της ελληνικής γλώσσας αλλά και της κλασικής γραμματείας με οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή τού Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Τμήμα Φιλολογίας, με ειδίκευση στον Τομέα Κλασικών Σπουδών. Ωστόσο μου άρεσε πάντοτε να γράφω. Ή πιο συγκεκριμένα, μου άρεσε να γράφω περισσότερο από το να μιλάω. Μάλλον από νωρίς πίστεψα στη δύναμη, τη γοητεία του γραπτού λόγου και στον τρόπο που εκφράζεται η ψυχή και τα συναισθήματά της μέσα από αυτόν. Και κάπως έτσι ξεκίνησα να γράφω άρθρα, κείμενα, ποίηση και παιδικά παραμύθια. Για να βάζω σε κάποια άκρη του μυαλού μου χωριστά τα καλά από τα άσχημα, τα αληθινά από τα ψεύτικα και μέσα από το παιχνίδισμα και το συνταίριασμα των λέξεων να τους αλλάζω θέση και να γίνονται όλα ξανά από την αρχή. Γράφω για να να ξεθυμώνω με τον κόσμο που ζω και για να θυμώνω περισσότερο με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μου και δεν πολυκαταλαβαίνω. Και για να μπορώ κάθε βράδυ να ονειρεύομαι πως αυτός ο κόσμος ίσως γίνει κάποτε λίγο καλύτερος.

4 Σχόλια

 1. Βάσω Καρλή

  Τι όμορφο και νοσταλγικό. Τι ωραιες εποχές. Με γέμισε ευχαρίστηση αυτη η μικρή σου ιστορία. Μπράβο!!!

  Απάντηση
  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΩΜΑΔΕΛΛΗ

   Άρα πετύχαμε το σκοπό μας να γυρίσουμε έστω και για λίγο πίσω στις παιδικές μας αναμνήσεις!! Ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο!

   Απάντηση
 2. Ελένη Ιωαννάτου

  Αγγελική Μαρία γλυκιά η ιστορία σου! Έχει παιδικότητα κι αυτό μου αρέσει πολύ!!

  Απάντηση
  • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΨΩΜΑΔΕΛΛΗ

   Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε! Με κάνεις χαρούμενη!!

   Απάντηση

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Κερδίστε το!

Οι προσφορές των εφημερίδων

Ημερολόγιο 2020

Εκπαιδευτικά βιβλία

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος