τοβιβλίο.net

Επιλέξτε Page

Ένας σχιζοφρενής ζωγράφος

Ένας σχιζοφρενής ζωγράφος

van-gogh

Μικρός έκανε όνειρα! Φανταζόταν τον εαυτό του σαν ένα Ελ Γκρέκο ένα Βαν Γκογκ. Με αυτά τα όνειρα είχε γεμίσει τις αποσκευές του φεύγοντας για το εξωτερικό, στην καλύτερη σχολή καλών τεχνών. Όλοι μιλούσαν για ένα μεγάλο και φωτεινό άστρο που θα κοσμούσε τον ουρανό των τεχνών. Δυστυχώς όλα αυτά αντικαταστάθηκαν με τη λέξη σχιζοφρένια. Έκτοτε κλείστηκε στον εαυτό του με μόνη συντροφιά τα ψυχοφάρμακα. Ένα πρωί πέταξε φεύγοντας για ένα άλλο κόσμο!

Σήμερα οι «ειδικοί» προσπαθούν να αναλύσουν και να ερμηνεύσουν τους πίνακές του που βρίσκονται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου όπου χιλιάδες «λογικός κόσμος» στέκεται με τις ώρες περιμένοντας με υπομονή να τους θαυμάσει. Μιλάνε για ένα ζωγράφο σύγχρονο φαινόμενο, που πέρασε τον τελευταίο αιώνα και τολμούν να τον συγκρίνουν με τον Ελ Γκρέκο και τον Βαν Γκογκ. Όλοι τους όμως αποφεύγουν επιμελώς να αγγίξουν την ζωή του, φοβούμενοι να αναφέρουν τη λέξη «σχιζοφρενής», την οποία έχουν περίτεχνα αντικαταστήσει με τον όρο «ιδιόμορφος ζωγράφος».

Όπως κάθε μέρα, έτσι και σήμερα ο ζωγράφος κόβει βόλτες στην πόλη, βλέποντας από ψηλά τον κόσμο στο μουσείο. Μένει όμως ψηλά! Δεν κατεβαίνει κοντά τους, γιατί δεν είναι ο ίδιος με αυτούς. Είναι διαφορετικός είναι δυστυχώς, ένας σχιζοφρενής ζωγράφος!

 

_

γράφει ο Φίλιππος Φιλίππου

Μην ξεχνάτε πως το σχόλιό σας είναι πολύτιμο!

Επιμέλεια κειμένου

Μάχη Τζουγανάκη

Δηλώνω τυπικά αρχισυντάκτρια της σελίδας. Άτυπα όμως και πιο γνήσια, δηλώνω μέλος μιας όμορφης ομάδας πολύ δεμένης που οι «τίτλοι» του καθενός είναι περιττοί. Δηλώνω επίσης συγγραφέας, ποιήτρια, ερασιτέχνης φωτογράφος, μουσικόφιλή, βιβλιόφιλη, θεατρόφιλη, σινεφίλ και ερωτευμένη με οτιδήποτε ξυπνά τη δημιουργικότητά μου. Τελικά όμως έμαθα… πως το να δηλώνει κανείς τι είναι και τι δεν είναι, είναι ένα μεγάλο παραμύθι, όχι από εκείνα που μου αρέσει να διαβάζω, αλλά από εκείνα που σου θέτουν όρια και σε στριμώχνουν σε καλούπια. Μα εγώ τις λέξεις «όρια» και «καλούπια» τις έχω αφαιρέσει από το λεξικό της ψυχής μου...

Υποβολή σχολίου

Ακολουθήστε μας!

Εκπαιδευτικά βιβλία

Ημερολόγιο 2020

Οδηγός ιστοσελίδας

Εκπαιδευτικό υλικό

Αρχείο

Υποβολή συμμετοχής!

Είσοδος